REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° ConstanÈ›a Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Majorările acordate profesorilor, ilegale. Consiliul Legislativ a avizat negativ ordonanța Guvernului

Majorările acordate profesorilor, ilegale. Consiliul Legislativ a avizat negativ ordonanța Guvernului

A.F. 2 iunie 2023 | 00:00 1740

Consiliul Economic È™i Social a avizat negativ ordonanÈ›a de urgență a Guvernului care prevede majorările salariale pentru profesori. Motivul trecut în document este că sindicatele nu sunt de acord cu majorările. Iar cei care au contribuit la elaborarea avizului sunt chiar sindicaliÈ™tii care au negociat cu guvernanÈ›ii: Simion Hăncescu È™i Marius Nistor.

Majorarile acordate profesorilor, ilegale. Consiliul Legislativ a avizat negativ ordonanta Guvernului

Consiliul Legislativ, al cărui aviz este obligatoriu înainte de aprobarea oricărui act normativ, arată că OUG prin care Guvernul Ciucă încearcă să majoreze salariile profesorilor încalcă principiul neretroactivității, pentru că prevede în anexă creÈ™teri salariale pentru anul 2022. 

Consiliul Legislativ a acordat aviz favorabil de legalitate ordonanÈ›ei, dar a constatat că actul normativ a fost scris greÈ™it È™i în această variantă este neconstituÈ›ional.

În timp ce liderii de sindicate anunță că greva continuă, Guvernul a adoptat OUG cu majorările respinse de profesori. Cadrele didactice au convenit joi dimineață, de comun acord, să ceară 4.000 de lei pentru debutanÈ›i, chiar de luna aceasta.

Majorarea salariului debutantului la 4.000 de lei a fost solicitarea profesorilor încă de la momentul declanșării grevei din EducaÈ›ie. Pe de altă parte, guvernanÈ›ii spun că oferta făcută ieri este ultima È™i îi acuză pe profesori că au cerut o majorare de 25%, solicitare pe care consideră guvernul că a îndeplinit-o prin acordarea sumei de 1.000 de lei brut (ar înseamna o majorare de 25% doar pentru profesorii debutanÈ›i), pentru ca mai apoi să ceară 2.000 de lei brut, iar joi să vină cu noua solicitare, majorarea salariilor din această lună cu 60%, scrie realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Uite d-aia contiua greva. Ca guvernantii sunt prea p****i, prea hoti, sau ambele, sa dea o ordonanta valabila :)))
3
0
Nu am urmarit cu atentie ca sa pot verifica daca guvernul are dreptate dar experientele din trecut au aratat ca guvernul si oamenii politici mint de ingheata apele in 90% din cazuri; grevistii au dreptate din cel putin 2 motive : 1 - conform unui studiu avem cele mai polarizate venituri din ue; guvernantii ne spun ca si in alte tari este la fel si sunt multi care ii cred dar asta este o minciuna; 2 - guvernul a facut inflatie si apoi refuza sa indexeze salariile cu inflatia; aceeasi poveste din anii 90 cand grevele au fost inlantuite; istoria se repeta cu diferenta ca sindicatele erau atunci mult mai numeroase si mai puternice cand inca mai erau multe companii din comunism azi disparute
6
2
Dacă va dat o mie de lei și nu vă convine mai luați și multe MURE Voi bâzoi de clasă vă cam bateți joc de o generație de copii Acum când se apropie bacul și admiterea la liceu vreți să mai lălăiti pe străzi Faceți un partid al bugetarilor mai e un an pană la alegeri veniți în parlament cu legi bune și arătati că santeti deștepți Dacă greva merge mai departe vă bateți joc de o generație de copii Vreți să băgați copiii cu examene in depresie săi distrugeți Mergeți la scoală la copii nu la mahala Multi din voi care aveți medii sub șapte ar trebui să numai p***ați să stați paznici la market Cei cu note mari respect Hai fuga la scoală că mai trece o vară
6
7
Actiuni de strada , profesori , sistem medical ,CFR isti etc toate sunt provocate de PSD !!! Dulapul de la Cotroceni s a prins si intoarce securea , cCiolacul nu va mai fi premier !!!!! PNL din nascare a fost c***a !!! de ceilalti nu se merita sa ii numesc , cel putin nu acum ! Raspuns la toate , ALEGERI ANTICIPATE SI STINGEM LUMINA , amin !
3
3
Vor salarii mărite cu 60%....interesant..o învățătoare are 5.000 lei? Este adevărat ?... Guvernanții și au mărit salariile, pentru că, spun ei "este inflație mare",pai sa facem și noi greva ...
3
3
Prostimea muncitoare sa puneti mana pe carte si sa invatati daca vreti bani mai multi. Voi ati ales sa munciti si sa fiti pro.st platiti.
6
7
Vrem și noi
8
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218