REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
16.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

MALLURILE PLÂNG după CLIENȚI și BANII din CHIRII!

MALLURILE PLÂNG după CLIENȚI și BANII din CHIRII!

Replica API 7 mai 2020 | 00:01 9867

Pandemia de coronavirus a condus la o reală criză în sectorul de retail, la un coşmar pentru proprietarii centrelor comerciale şi chiriaşii lor. Cei dintâi au început să facă presiuni la nivel înalt pentru a le permite să deschidă spaţiile comerciale, astfel încât să nu-şi piardă chiriaşii care, cel mai probabil, vor intra în faliment.

Agenţii economici care au încheiat contracte de închiriere a spaţiilor comerciale din marile centre au suferit o scădere dramatică a veniturilor în contextual în care nu şi-au mai putut vinde marfa, iar majoritatea proprietarilor spaţiilor comerciale în care activează le-au perceput chiria şi utilităţile şi în perioada stării de urgenţă. Vorbim despre centrele comerciale Vivo, Tom, Tomis Mall, Cora. Excepţie de la regulă face Doraly Mall. Pentru cei care activizează aici, proprietarul Daniel Pandele a venit cu facilităţi, astfel încât nici el să nu-şi piardă clienţii, iar cei din urmă să nu ajungă la sapă de lemn.

Măsurile de carantină impuse de guverne au dus la închiderea magazinelor, dar şi la disperarea retailerilor care s-au văzut nevoiţi să pună lacătul la uşă. Chiriaşii au cerut sprijin proprietarilor în această perioadă, de teamă că nu-şi vor mai putea redeschide afacerile, dar au obţinut osândă: au continuat să plătească chiriile şi utilităţile pentru spaţiile unde-şi desfăşurau, până de curând, activitatea, deşi produsul lor este 0. Aceştia sunt dispuşi să nu mai dea niciun ban.

Proprietarii centrelor comerciale, presiuni pentru redeschiderea mall-urilor

Proprietarii marilor centre comerciale fac, astfel, presiuni la nivel înalt, solicitând autorităților să intervină în gestionarea situației în care industria se regăsește, altfel mall-urile se vor redeschide goale. Vivo, Tom, Tomis Mall, Cora sunt centrele comerciale din Constanţa unde activează sute de agenţi economici, dar şi retaileri internaţionali precum H&M, Koton, Zara etc, unde pierderile sunt mult mai mari. H&M şi Adidas, de exmplu, au declanşat un val de critici în Europa, după ce au încercat să obţină scutiri de la plata chiriilor.

Care e situația la nivel local

Am încercat să aflăm şi noi care este situaţia la nivel local. Însă, reprezentanţii deparatmentelor de marketing ale centrelor comerciale Vivo, City Mall, dar şi Tomis Mall se cred la nivelul Prefecturi ori al altei instituţii publice, precizând că au nevoie de solicitări scrise, astfel încât să ne poată oferi un răspuns oficial.

City Mall: Lucrăm alături de chiriași pentru a găsi cele mai bune soluții

Cu aprobarea de la Bucureşti, Oana Cuturicu, Specialist Marketing în acdrul City Mall, a declarat că se caută soluţii pentru depăşirea acestei situaţii. „Zona de retail este un punct de întâlnire pentru mai multe industrii (logistic, mentenanță, servicii financiare, bănci etc).

Căutăm cele mai bune soluții și măsuri benefice pentru ambele părți pentru depășirea acestei perioade astfel încât să ne permită reluarea activității în condiții de siguranță, corelate cu măsurile autorităților. Cu siguranță, însă, este o perioadă în care suntem alături de parteneri pentru a lua cele mai bune decizii. Traversăm o perioadă cu un nivel ridicat de incertitudine pentru întreg mediul de afaceri, astfel că lucrăm alături de chiriași pentru a găși cele mai bune soluții. De altfel, centrul comercial a luat toate măsurile impuse de autorităţi. „În plus, în momentul de față finalizăm planul pentru pregătirea reluării programului normal pentru City Park Mall în perioada imediat următoare.

Astfel, s-au impus măsuri suplimentare de igienă și de dezinfectare în toate locațiile frecvent circulate, s-au instalat dispensere cu dezinfectant, aerisim mall-ul periodic, în mod natural, am instalat benzi de distanțare socială în zonele unde se creează aglomerație (food court, cafenele, lifturi, scări rulante etc).

Nu în ultimul rând, vom limita accesul simultan la grupuri de maximul 3 persoane, distanțarea socială fiind una din prioritățile noastre pentru un shopping responsabil și în siguranță.

Mai mult, suntem la curent cu toate direcţiile pe care le au în vedere autoritățile în ceea ce privește perioada când își vor reîncepe activitatea centrele comerciale.

Pe de altă parte, având experiență centrelor comerciale din portofoliul nostru din Polonia și Lituania care și-au repornit programul la începutul lunii mai, deja suntem cu un pas înainte, avem toate măsurile pentru centrele noastre comerciale, oricând guvernul și autoritățile vor decide. Din exemplul altor țări, obervam că aceste măsuri funcționează, iar lucrurile vor întra, treptat, într-o nouă faza de normalitate”, a mai transmis Oana Cuturicu.

Agenţii economici care activează în centrul comercial Doraly Mall n-au mai plătit chiria în perioada stării de urgenţă

Cei care activează în centrul comercial Doraly Mall au fost mai norocoşi, obţinând „graţierea” patronului Daniel Pandele. Acesta le-a perceput chirie 0 pe luna aprilie. „I-am ajutat foarte mult cu chiria. Au avut pe luna aprilie chiria 0, la fel şi în luna martie, începând cu data de 23, pentru că până atunci au activitat. Ce puteam să le fac? Închideau afacerea, sunt familişti, nu sunt agenţi economici foarte mari. Eu nu am credite în bănci care să mă condiţioneze să nu le dau chirie 0, acesta a fost norocul meu. Aşa am putut să-i ajut. Au plătit doar utilităţile”, a spus, pentru Replica, Pandele.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine. Ma bucur. City mall daramat si spatiul redat parcului.
4
1
Tomis Mall este gol in general , cine sa planga dupa ghena aia in cartierul ala de ciori spurcate la furat ?
5
0
Mi-e bine fara mall!
8
2
Se vede clar in vremurile astea lipsa de educatie financiara a romanului. De la Dorel de la colt si pana la -patronii- astia de doi bani. Despre Dorel de rand care are 1000 de lei salariu si telefon de 4000 nu are rost sa discutam ca e o poveste mult prea lunga si o cunoastem cu totii. Dar daca tu, ca si comerciant, nu iti faci in timp un -buget de neprevazut-, esti un manager slab. In special in retail, unde iei marfa de 3 lei de la china si o vinzi cu 100 in magazin, pune 10 lei de-o parte, pentru ca -nu se stie-. Azi poate vinzi tot, maine poate nu vinzi nimic. Fii calculat
10
2
Niste ccati care au destructirat economia romaneasca si care au bagat in faliment nenumarate afaceri mici, dar din care niste oameni traiau. Ei se vaita jegosii care iau 100 000 euro pe luna chirie atat ia vivo de la auchan, tom de la carfur, sichim mol de la cora etc . De s-ar inchide permanent nu le-ar duce nimeni lipsa. Ia sa nu se mai duca nimeni sa inchirieze spatii de la ei sa ii boicoteze toti sa vezi ce frumos o sa fie
13
2
Pierd teren globalistii,neomarxistii,liberalii mai putin cei ce sunt cu Hristos,daca mai sunt,sorosistii opozitia LUI HRISTOS,si neamul mentionat mai jos partea REA a lui.DEEP STATE e peste tot si unde e mai mare acolo sunt si morti mai multi,doctori mai corupti,sistem mai infiltrat! DUMNEZEU SA L BINECUVANTEZE PE DONALD J TRUMP CEL CE DUCE LUPTA PT NOI IN PRIMA LINIE!
8
7
jidanii pierd banii din chiriile din malluri ... jidanii pierd din taxele religiilor inventate de ei ... cam mare paguba pentru jidani .
8
0
Pandele si eu te iubesc pe la spate pe unde te prind.
3
1
Domnul Pandele cel mai adevarat om!!Noi cei din tomis 3 va dorim multa sanatate!
8
4
Pe langa marile centre comerciale si incasarile lor... Pandele cu Doraly este mic copil , si totusi...el a putut sa gratieze micii afaceristi de la plata chiriei !
17
1
Plang?? Pai cum plang? Adica ani de zile au luat mii de euro din chirie fiecarui magazinas in fiecare luna, si acum in 2 luni deja plang?? Pai atat le ajunge ce au muls ani de zile de la zeci de tate?? Atunci sa continue plansul!!!
21
0
de ce nu se implica autoritatile judecatorii procurorii oficiu concurentei sau alte para institutii si oficii care incaseaza miliarde pe luna ....contractele de la malluri sunt discriminatorii si criminale practic cine are contract este caa si executat .faceti fratilor petitii sa mai indulceasca astia contractele ca altfel muriti .sa nu mai vorbim ca in cta toate sunt in centru si au distrus comertul autohton ...daca taceti va meritati soarta
13
1
Patroni saraci nu ai sa vezi in Romania. Se plang in ziua de azi pentru a influenta guvernul sa mai mulga ceva de la bugetul de stat.
15
2
DE LA CORA CARE NU ESTE TAXI NU FACETI O STIRE ?????????????????
7
1
felicitari lui pandele , nu ma asteptam ARMANLU NU CHIARI LAI
9
2
sa stea inchise o suta de ani ,sa nu mai vina toate panaramele sa bea ..o cafea..cat despre patronii de malluri poa sa le dea foc ,au distrus foste parcuri,restaurante ,etc
20
1
Dupa comentarii se vede ce cocalari manelisti culegatori de sparanghel comenteaza aici.
6
12
Cum adica ma!!,plang aia,oameni destepti si bogati dupa pwlimea amarata care in prostia ei spunea ca acei clienti multi care cumpara chiar si cu bani putini i-au inbogatit?,cand defapt ei patroni i-a facut o favoare prostimi investind bani si creand locuri de munca pentru saracii?.
13
4
mutati-va pe stefan cel mare
28
0
da-i in plm ei nu erau in stare sa porneasca aerul conditionat vara, isi bateau joc de clienti si acum plang?
26
1
Preturile din romania Reflecta f mult chiriile Adica sint astronomice Faci o hala...si e mall Apoi devii milionar doardin chirie Ar trebui schimbat ceva
34
1
Mallurile si curvele plang dupa clienti ? Vaaaai ce tragedie ...eu zic sa facem o cheta sa le donam niste bani saracilor. E pandemie, stare de urgenta , lumea moare si ei cica fac presiuni la nivel inalt sa se deschida mallurile. Foamea asta dupa bani pur si simplu le intuneca orice judecata. Cine mortii tai sa vina la Mall cand voi va zgarciti sa dati bani pentru curatenie la toalete. Arata ca in Gara de Nord la toaleta ...cand vreodata in viata voastra o sa asigurati dezinfectarea corecta a suprafetelor. De food court nici nu mai zic..si fara covid imi era scarba. Faliment usor va doresc
37
2
ati belit salamu brinzarilor pisamas pe voi anu asta va dorim.faliment fericit apropo si la anu ALUPIGUS
27
3
Deciii hai odata cu spaga aia sa dam legea ca altfel .. o beliti.
18
2
1. Omul care a adus HM in Romania, ministru la IMM uri. Are 33 de ani. 2. Grupul spaniol Inditex, ce detine brandurile Zara, PullBear sau Massimo Dutti, anunta un profit de 3,37 miliarde euro, sictir ma, inchisi, ti ai drek de saraci
34
1
Jidanii nu o sa piarda bani niciodata. Cred ca nu stii cine este NEPI. Intr-adevar nu se poate sa se procedeze asa, dar...cred ca cel mai bine este sa decida instanta. Una dreapta. Nu una manjita de avocatii platiti cu bani multi de catre NEPI. O sa ramana cu spatiile goale. Garantat. Daca pana si firmele mari ajung in imposibilitatea de a plati chiria ce sa mai vorbim de firmele mai mici...falimentul pandeste. Si nu cred ca mall-ul nu va suferi pierderi.
28
1
Actioneaza ca si camatarii. Activitatea este oprita din 18 martie de ordonanta militara iar ei percep in continuare chirii cu toate ca accesul in mall este interzis. Prosti sunt cei care platesc. Cum poti sa facturezi servicii pe care nu le prestezi? Sau sa ceri bani ptr utilitati in avans? Sau cheltuieli de marketing? Care marketing? Ce clienti atrageti voi in mall atata timp cat ifunctioneaza doar alimentara si farmacia? Sunteti extrateresti mai oameni buni. Ptr voi forta majora nu reprezinta nimic? Vedeti ca este clar reglementata de codul civil.
45
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212