REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Malpraxis la Spitalul din Mangalia? Un tânăr de 25 de ani a murit de apendicită

Malpraxis la Spitalul din Mangalia? Un tânăr de 25 de ani a murit de apendicită

Ana Maria Lipan 13 ianuarie 2023 | 00:00 20822

Un tânăr de 25 de ani a murit cu zile după ce a fost neglijat la Spitalul Municipal Mangalia! Ghinionul lui a fost să ajungă pe mâinile unui medic care a mai fost în atenția opiniei publice și în trecut, Kadisha Muayabo, medic chirurg. Tânărul a ajuns, de la Mangalia mult prea târziu la Spitalul Județean Constanța, acolo unde și-a dat ultima suflare. În plin scandal, conducerea Spitalului Municipal Mangalia păstrează tăcerea. Managerul spitalului, dr. Alina Dan, aflată în concediu, zice că nu știe despre ce e vorba, iar dr. Untaru Paula Nicoleta, director medical, a evitat să intre în legătură cu noi. Am reușit în schimb să obținem primele declarații ale lui Kadisha Muayabo, medicul pensionar care s-a ocupat, sau nu s-a ocupat, de tânărul de 25 de ani. Acesta spune că nu se simte vinovat pentru decesul pacientului său și că a făcut tot posibilul pentru a-l trata.

Un tânăr de 25 de ani, din Mangalia, a murit din cauza unei peritonite operate mult prea târziu. După ce a așteptat 6 zile, în dureri crunte în Spitalul Municipal Mangalia, a fost transferat la Spitalul Județean din Constanța, unde și-a dat ultima suflare.

Destinul tragic al lui Iulian Grigore

Iulian Grigore s-a stins din viață la vârsta de doar 25 de ani, după ce ar fi suferit timp de zile în șir pe paturile Spitalului Municipal Mangalia.

Iulian Grigore

Inițial Iulian s-a internat miercuri, înainte de Crăciun acuzând dureri de burtă. Acestuia i s-a pus un diagnostic urmând ca în ziua următoare, joi dimineață, să fie operat de apendicită, însă doctorul Kadisha a observat că aceasta avea un testicul umflat. Luând în considerare această complicație și greutatea tânărului, aceasta a amânat operația, urmând un tratament pentru inflamația apărută peste noapte. Iulian a fost transferat, după 3 zile în care a suferit dureri îngrozitoare, la Spitalul Județean Constanța unde medicii i-au efectuat o tomografie computerizată, ce nu putea fi efectuată la Mangalia, și operat. Intervenția a avut loc însă prea târziu, tânărul dându-și ultima suflare în acea zi.

CT nu i s-a făcut pentru că cei de la laborator erau în concediu

În lipsa unei cercetări minuțioase a cazului nu se poate decide un responsabil pentru moartea tânărului, dar cert este faptul că lipsa personalului, în acea perioadă, și dotarea insuficientă a centrului medical au contribuit la agravarea situației.Nici măcar un CT nu i s-a făcut, pentru că angajatele de la laborator erau în concediu. Toate?

Conducerea spitalului, în silenzio stampa

Am încercat să luăm legătura cu dr. Alina Dan, managerul Spitalului Municipal Mangalia, dar ne-a transmis, printr-un mesaj, că se află în concediu și că nu ar deține informații despre cazul tragic al tânărului Am încercat, apoi, să discutăm cu dr. Untaru Paula Nicoleta, directorul medical. Nici aceasta nu a putut fi contactată, dar i-am lăsat în schimb un număr al redacției în speranța că eventual vom obține un punct de vedere al conducerii. Nu a făcut-o, l-a băgat la înaintare pe dr. Liviu Mocanu, șeful Secției de Anatomie Patologică, care nu a avut nicio treabă cu acest caz.

Acesta ne-a declarat:  „Nu comentez aspectul clinic al situației pentru că fiecare medic răspunde pentru ce face în timpul actului medical. Nefericitul caz s-a finalizat cu deces la Spitalul Județean Constanța, acolo s-a efectuat necropsia anatomo-patologică sau medico-legală, nu știm exact. În urma acesteia s-a stabilit cauza decesului și sigur se va stabili dacă există un malpraxis legat de proces, adică o practică medicală greșită. Cazul a plecat din Chirurgie. Domnul doctor Kadisha cunoaște cazul, a fost în paza dumnealui. Domnul doctor Kadisha este medicul curant. El va răspunde în cazul în care este un malpraxis.”

Primele declarații ale medicului din Mangalia ce se ocupa de cazul tânărului

Dr. Kadisha Muayabo, medicul chirurg ieșit la pensie, dar care are contract pentru patru ore cu Spitalul din Mangalia, ce s-a ocupat de cazul lui Iulian, ne-a oferit primele declarații, adăugând precizări la situația cunoscută de public.

 „Copilul care a murit e cunoscut. Lucra la Fan Curier. Venea și la mine acasă, îmi mai aducea niște colete. El a fost de vreo 3 ori în Urgență și acolo i-au spus că are colită renală. Eu sunt medic pensionar. Dacă se ducea în Urgență, nu venea la mine! Eu nu mai sunt în Spital, dar în ziua în care copilul era acolo m-a chemat o asistentă. Pe la ora 1 jumătate-2, m-a chemat o asistentă și mi-a zis că „E cineva aici.”, și eu am întrebat-o „Dar medicul, care consultă în ambulator, nu e?”. A zis că nu. Și eu atunci m-am dus să-i pun mâna pe burtă, a zis asistenta că acest copil are colică renală. Așa mi-a zis. Și am întrebat de când este tratat pentru colică renală. A fost în Urgență de vreo două sau trei ori și avea tratamentul dat acasă. Și se simțea tot rău. În ziua aia coincident eu am trecut pe acolo și băiatul s-a prezentat. Am pus mână și am zis apendicita. L-am internat pe copil în spital și ca mâine să îl operăm. Nu automat, a trebuit să am analize, toate mai devreme. Dimineață, când trebuia să intre în sală, m-am uitat la el și am văzut că are un testicul umflat. Acum ce să fac? Atunci am continuat cu tratamentul, antibioticul și așa mai departe. Și a treia zi la fel. Era duminică atunci când am intrat. Copilul era intrat de miercuri și trebuia să-l opereze joi dimineață. Am văzut testiculul umflat și am zis că nu trebuie să se intre în așa ceva, să fie alte probleme acolo. Colegul meu care face ecografii zice că nu vede nimic în burtă. Atunci, duminică, am chemat ambulanța și l-am trimis la Constanța”., a declarat acesta.

Dr. Kadisha Muayabo

„Nu poți să iei pe cineva de pe drum și să îl bagi în sala de operație. Copilul ăla era preponderal, avea 130 și ceva de kilograme. Nu e ceva de jucat. Eu trebuie să fac anestezie. La ora aia nu mai era cineva în spital. Nu mai erau anesteziștii să vadă. Am zis să-l operez a doua zi și a doua zi dimineață l-am văzut cu testicul umflat. Și-am mai amânat. Eu am trecut prin Urgență din întâmplare, el a fost în urgență de două sau trei ori, nu și-a făcut tratamentul în spital. Avea foaie fără observație în spital. I-am făcut analize, examene de urină”., continuă dr. Kadisha.

Întrebat cine poate fi considerat responsabil de acest caz nefericit, aceasta adaugă: „Nu pot spune că eu sunt responsabil pentru moartea copilului, eu am vrut să fac ceva bun. Era supraponderal, e greu de depistat. În fiecare zi eram la el, i-am făcut analize tot. L-am văzut joi, vineri și sâmbătă. Noi tratăm și testiculul care e umflat. Colegul meu urolog, care verifică pe toată lumea, era în concediu, dar cazul a rămas pentru că eu l-am internat. Când a ajuns la Constanța era testiculul umflat, dar acolo când i-au făcut CT (Tomografie Computerizată) au găsit ce au găsit acolo. Eu nu sunt Dumnezeu. Mai ales că v-am zis că era preponderal. Asta a fost tot! Mie îmi pare rău de copil. Medicamentul pe care-l lua, tratamentul de la el de acasă, masca boala, nu poți să știi ce e acolo.

Ce spun cunoscuții tânărului

Iulian era bine-cunoscut în orașul său natal, lucrând ca și curier. Moartea sa a iscat un val de suferință și nemulțumire față de centrul medical, după tragicul accident mulți dintre apropiați postând mesaje de condoleanțe familiei.

"Grigore merita să trăiască. Rușine celor implicați direct în moartea lui iar efectul de boomerang să nu dureze prea mult. Pentru toți prietenii mei: dacă la spital nu vă bagă nimeni în seamă sau vă tratează execrabil, faceți cumva și ajungeți la o consultație privata care vă poate salva viața și costă maxim 250 de lei la un spital privat.", este mesajul postat de un utilizator al unei platforme de socializare.

"Îl cunosc, nu vreau să mă refer la trecut. Refuz sa accept faptul că nu mai este printre noi datorita unor nenorociți incompetenți și delăsători. După această faptă nu sunt de găsit cei de la conducere și doctorul ...logic .... Doctoreee ... în locul tău aș fugi din țară și mi-aș schimba numele că dacă se află cine ești nu mai ai viață în România. Cum să îl lași o săptămână cu dureri acute ??? Tu ai face asta copilului tău? Cum sa spui că este târziu pentru operație ? Ar trebui sa organizăm o strângere de fonduri pentru familie, vor avea nevoie de fonduri pentru avocați. Sincere condoleanțe....băiatul este victima sistemului sanitar "împuțit".", scrie un alt cunoscut al tânărului.

Unii angajați ai spitalului îl acuză pe Kadisha că nu l-ar fi tratat în mod corespunzător pe bolnav și ar fi manifestat o vădită lipsă de interes față de acest caz. Sursele noastre din interiorul spitalului ne-au informat că personalul medical, inclusiv asistentele, i-au atras atenția doctorului Kadisha, urgentându-l să-l opereze pe tânăr. Acesta ar fi răspuns însă că băiatul era atât de gras încât ar fi rezistat chiar și cu apendicul spart.

Până la efectuarea unei anchete însă, nu se poate identifica dacă aceasta este responsabil de decesul prematur al tânărului.

Precizăm că în 2009, medicul a mai ajuns în atenția opiniei publice , după ce o copila din Mangalia, care a intrat în comă profundă după ce a fost supusă unei operații de extirpare a apendicelui, a murit.Inițial, a fost dusă la Spitalul din Mangalia, iar medicul Kadisha Muayabo a vrut să o opereze, dar nu a putut, așa că a trimis-o la Constanța

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu ar fi mai bine sa desfiintam medicina la cta?
1
0
Ciorex zici ca e teaficant ! ... la cusca !!!!
1
0
Totusi, obezul a crapat fericit, cu un koi umflat ....:))))
2
8
Alina Dan ii suge pwla primarului Cristi, toata lumea stie asta. Este o tarfa ordinara pusa acolo sa s**a bani de la stat. Curierul da, era o**z, i se umflase un coi de la atata laba. De vina este doctorul n***u care si-a bagat pwla in el de gras....si managera pwlii Dan. Jos PSD.
2
2
Unde esti tu TEPES,DOAMNE ? Avem mare nevoie de tine in sistemul medical din Mangalia.Plicurile sunt la putere .
8
3
Ce față de traficant de organe fara scrupule are medicul killrurg
6
0
Alina Dan nu e "doctor", DA? Si toata Manga;lia stie cum a ajuns asta "manager de spital".
21
0
Nu era de ajuns ca este pensionar...a mai fost angajat cu norma de 4 ore pentru ca e specialist in reducerea pe cale naturala a populatiei.Congo am vrut Kongo avem.Conducerea ar trebui decapitata...numai asa vom responsabiliza managerii sa se implice.Jos politrucii din sistemul medical...
17
1
Daca ati vedea orgiile din Bali cu angajatele primariei Mangalia si cu amanta primarului pusa sef la spital..... Astea nu raman asa!
14
2
Nu stim cum a fost de fapt totul. E simplu sa dai cu pleava fara sa cunosti realitatea. Exista comisie de ancheta,exista institutii care vor rezolva cazul. Nu suntem ca in vestul salbatic,sa spanzuram pe unul doar ca e n***u ,nu ne place cum vorbeste sau uite asa,ca vrem noi desteptii.Pacat de tanarul decedat iar nivelul raspunderii ,speram sa fie corect administrat.
2
10
La ce discutii s-ajuns... Asta depaseste cu mult subiectul articolului. se intra in intimitati ce tin de viata personala a fiecaruia, pe care oamenii nu lecunosc si doar isi spun parerile... Rusinos!!!
4
12
ha ha! Ralu ai grija curiosii mor repede. Nu cred ca e in policlinica. E unu in cladirea veche de langa birouri. Ala e in limba dupa dansa si nu iarta nimic
3
0
ala tanar, la 25 de ani cu 130 kg ??? Nu mai zic ca n-a fost in stare de nimic in viata, a ajuns curier, practic munca necalificata
3
25
Toate ca toate da pana la urma care e doctoru donjuanu periculos din policlinica?
3
0
Asta se intampla cand nu sunt bani. Doctorii buni au plecat in afara si noi ne-am ales cu Muyalargo asta.
21
0
cum draq sa te duci de 3 ori la acelasi medic cand pana la cta faci juma de ora ..cap de roman
10
0
Morghistul Mocanu, vinde datele rudelor defunctilor, are procent de la casa Florescu asa cum declara chiar Tanta. O javra de om Mocanu si el stie ca a mai fost implicat si cercetat pentru asta.
17
1
Nu erau eroii in pandemie?? , cand iti moare parintele in spitalul Mangalia te suna de la pompe funebre si te anunta de parca iti internezi parintele la funerare . De unde au cei de la funerare acces la numerele de telefon si numele apartinatorilor pt ca aceste date au caracter personal??, oare se vand mortii in spital??, oare se vand date cu caracter personal?? , cine sunt persoanele care dau aceste date cu caracter personal celor de la funerare??? , acum Parchetul sau cine instrumenteza cazul poate lua numerele de telefon ale familiilor celor decedati inca din timpul pandemiei si sa-i sune sa-i intrebe daca au fost sunati de funerare si au fost obligati sa faca aceste servicii cu o anumita firma funerara....ia sa vedem ce se mai descopera....ca poate asa incet incet ne facem si noi oameni normali la cap.
28
2
fa proastelor ce vedeti la maimutoiu ala? Nu aveti bani de spaga si ii dati p...
10
1
brunetadeladoi!unde te-a atins doctorul?
11
3
Cand era Livache director era mai disciplina! El cu Lefter faceau cat de cat treaba. Acum duetul Alina cu Paulica director medical, o da in bara la greu!
18
2
Dupa ce am citit comentariile, am realizat ca mi-e rusine ca sunt acelaşi neam cu voi! Dați cu noroi si improşcați cu dejecții mentale! Va meritați soarta si viața măruntă pe care o traiți!!
6
20
Daca e cineva interesat vand creoane chimice. D-alea de le scuipi un pic ca sa poti sa scri. E vechi da bune ca nu se sterge!! E mai bune ca marcheru. 112 ron baxu cu 50cutii a cate 100 creoane. Pentru interesati apasa pe uațap!!!
4
1
Mercic! Raman datoare!
1
0
pentru duduia Floricica!!! Nu! Eu merg la Vaslui cu bla-bla car! 28 ron un drum
1
0
scuze!stie careva daca mai e tren dinrect Mangalia-Vaslui?ma grabesc si am dat cautare pe net si m-a trimis aici....
2
2
Va faceti pacate! Doctorul e deosebit. E destul sa te atinga si te face sa te simti minunat!!!
6
8
bai nenorocitilor! Daca va luati de doctorul acela(stiti voi care!!! ) va dau la toti sifilis dentar!!! Aveti grija, ca mai totti treceti pe la mine!!!!
5
6
aoiliooo maica!!! Vine sfarsitu lumii! Numai rele pe pamant! Se f... popa cu popa in c..., a aparut cometa si acum asta cu doctorii care ne violeaza fetele si nurorile... Spunetii lu satana ala de doctor sa inceteze si sa le lese in pace si ma ofer io victima lui, chiar daca am 73 de primaveri!!! Ma sacrific maica pentru cinstea fetelor mangaliote!!!
6
1
confirnm cele scrise de dl micromega!(cred ca stiu si cine sunteti!ati deconspirat complotul iudeomasonic de cedare a cladirii pavilion c catre loja fraților scopiti!toata stima domle micro!)eu fac parte dintro structura de forta a statlui si miam prins sotia cu individul respectiv.nu mam putut lupta cu el pentru ca este un fiu al intunericului si nu poate fi doborat de oameni obisnuiti!asa ca propun sa ne organizam in asociatie civica si sa solicitam fonduri de la guvern sau de la europa sau chiar sa solicitam salariile medicilor pe 1-2 ani ca sa facem teste de paternitate copiilor nascuti dupa 2013!si daca se dovedeste ca au acelasi tata,sa luam cu asalt spitalul si sal demolam!!!iar pe locul lui sa construim o catedrala !!!numai asa putem invinge raul!si ne vom vindeca inconjurand pe genunchi catedrala de 666 ori! Amin fraților!!!
6
1
oameni buni, aveti gija! O statistica neoficiala a sri si corpul de control ginecologic al ministerului sanatatii a ajuns la concluzia ca este un medic in policlinica, care a posedat toate angajatele de la birouri, a trecut la asistente si fiind nesatul, a ajuns sa posede 85-90% din femeile din mangalia intre 18-55 de ani! Are un farmec si o abilitate deosebita si femeile, pur si simplu i se daruiesc!!! Asa ca, barbati ai mangaliei, fiti vigilenti!!! Insotiti sau chiar urmariti femeile voastre daca se duc la doctor!!! Daca aveti norocul sa se scape sau sa aflati unde se duc... Se pare ca generatiile de copii nascuti dupa 2013(an cu mare ghinion) au tata comun!!!
7
4
la o asemenea nație de vite(majoritatea comentariilor sunt scrise de analfabeţi agramaţi frustrați),asemenea doctori aveț!sunteţi vite,aveți parte de veterinari!!!
8
11
CRIMA! NENOROCITILOR CARE ATI LASAT UN TANAR SA MOARA!! CE SIMT PARINTII LUI? CUM PUTETI DORMI ?? CE SALARII AVETI SI CUM VA BATETI JOC DE OAMENI!!! SUNT PARINTE SI SIMT FURIE FARA MARGINI PENTRU CE I-ATI FACUT! DACA ERA COPULUL VOSTRU??
19
2
Saracu baiat a murit cu zile,pacat;mai doctore tu esti nebun ma,cum sa lasi un om care a venit cu apendicita sase zile sa astepte fara sa il operezi"asta daca este adevarat ce scrie in articol caci mie mi se pare de necrezut"si sa spui ca tu esti nevinovat ma ?,aici se poate specula si ca medicul l-a lasat pe tanarul asta sa astepte atatea zile pentru ca omul asta nu a avut bani de spaga pentru operatie si asta este,daca mergi la spital sa te operezi fara bani de spaga MORI,dar nu stiu asta este doar o presupunere. Iar dumneavoastra doamna director cum sa spuneti ca nu stizi nimic pentru ca ati fost sau suntezi in concediu,raspunsul asta este valabil doar daca la spitalul din Mangalia oameni care mor in aceleasi circumstante ca si tanarul asta sunt cazuri frecvente nu ceva rar si atunci este de inteles dece ati spus ca nu stiti nimic despre cazul asta.
22
2
Sa se facă dreptate nu trebuia sa moara avea viata înainte păcat ca plătim la stat o grămadă de bani nu se poate în ce tara trăim rușine au salarii imense și mai vor bani asta este statul murim dacă nu avem bani.
19
2
aveti grija !si la pneumologie mangalia este un puturos habarnist!ajungi acolo,ai mari sanse sa te racoresti rapid!restul sint la furat,normal.la chirurgie mai era un dracalete puturos habarnist,normal.
17
3
Acest doctor trebuie indepartat din spital ,lasati doctori tineri sa ocupe acest loc. Sunt patit cu acest doctor am fost cu mama la el si daca nu plecam la Constanta mama nu ar mai fi avut azi mana dreapta . Asa fugiti de KADISHA.
20
7
aici sunt mai multe probleme si trebuie trasi la raspundere toti cei implicati din declaratiile chirurgului inteleg ca: problema 1. cine a pus diagnosticul de colica renala trebuie tras la raspundere daca nu a diagnosticat corect problema 2. pacientul s-a prezentat de doua-trei ori la urgente deci a fost vazut de mai multe cadre medicale si au tratat cazul cu superficialitate daca toti au considerat ca e doar o colica renala si nu era problema 3. daca era apendicita cu atat mai grav ca s-a gresit diagnosticul deoarece apendicita e ceva ce poate fi suspicionata si de catre un copil de 10 ani dupa ce a urmarit 20 minute de youtube cu palparea abdominala problema 4. are un testicul umflat si nu mai operezi? apendicita acuta nu e o urgenta chirurgicala si in cazul urgentelor se intervine cat mai rapid orice ar fi pentru a salva viata? problema 5. nu poti sa iei pe cineva de pe drum si sa il bagi in sala de operatie, atat timp cat nu e urgenta. victimele accidentelor cum intra in sala fara analize? prioritara este salvarea vietii domnul meu problema 6. nu era anestezist in spital, procuratura ar trebui sa cerceteze daca este legal asa ceva problema 7. toata lumea era in concediu. la ce mai e deschis spitalul? managerul stia ca toata lumea e in concediu? asta e dosar mare, parti implicate in mod direct sau indirect cel putin 7 persoane doar dintr-o singura declaratie. mult succes in a va castiga dreptatea in instanta!
34
2
Asta-i Romania frate. Au ajuns makacii astia sa fie medici. Moarte garantata
21
4
care om normal se da pe mana lu asta? numai cand il vezi o iei la fuga, asta e doctor dintr-ala care a trecut clasele ca gasca prin apa, cu bani
22
5
S-au saturat de bani.Multi dintre ei dorm in garzi ,mai bine decat acasa.Li se pare ca li se cuvin toate .Obligatii nu. Pacat de cei care au suferit si au murit cu zile.
25
2
Anul trecut am in vara m-am dus cu copilul la pediatrie urgente, vomita, deshidratat. Afară mai erau încă cel puțin 15 copii cu părinți care așteptau la consult. Deși ne țineau afară mai veneau și alte persoane cu copii care intrau direct, chipurile la tratament. După 3 ore afară eram aceleași persoane, copilul vomita, nu am fost lăsați nici măcar la toaleta spitalului sa pot spala copilul pe fata. După 3 ore ne anunță că au găsit un caz covid pozitiv și durează încă 2 ore sa dezinfecteze și să revenim in 2 ore, era deja 1 noaptea, am plecat. Mergeți noaptea la urgente și să vedeti ce fete somnoroase au doctorii de acolo, ii trezesc asistentele doar daca e cineva pe moarte în rest se încuie in cabinet și somn până dimineața. Pot sa scriu o carte despre spitalul din Mangalia. Apropos tot 1000 lei e nasterea și 100 anestezia? Doamna Borzea mă auziți? Că de, plăteam și eu la mișto asigurări de sanatate.
26
2
1. Kadisha a ajuns prea tarziu in ecuatie, pisica a ajuns la el dupa ce a fost pasată de cei de la urgente care nu au fost in stare sa ii puna un diagnostic corect. 2. Alina Dan e manager nu director medical. De aceea exista director medical pentru nu ajunge in situatia de a nu avea oameni la laboratoare sau eco. Alina raspunde mai mult de achizitia acelor echipamente la un pret corect. 3. Nu am auzit ca Kadisha sa refuze vreo operatie pana acum, dimpotriva te baga si daca nu ai. Probabil omul si- a dat seama ca e groasa dupa bataia de joc de la urgente si a vrut sa scape de complicatii . 4. Am vazut oameni trimisi acasa de la urgente cu infectii grave in partea superioara, temperatura si stare grava FARA reteta de antibiotic sfatuiti sa se adreseze a doua zi medicului de familie (unde te programezi cu .. 3 zile inainte)
20
6
Sa nu mai vb, ca la Mangalia unii pacienti, vin cu o boala, si pleaca cu trei, asta garantat!!
27
4
Noi ne spunem off urile aici, ne descarcam dar ce ți vedea că nu se va face nimic și tot aici vom rămâne unde suntem cu aceste sisteme corupte pline de incompetenti și cu angajari cu manevre, cat despre ăla de mai jos cum că un de câștigă cât câștigă, ii spun sa plece in afara daca salariu din tara nu e bun,și când s a făcut medic știa ce îl așteaptă la fel și pe profesorii care plâng că au salarii mici,când s au făcut profesori nu știau ce salarii vor avea? Medici se mai duc 2.ore la privat mai ia 1000 2000 de.acolo pe 2 ore,și așa ajung la 5mii euro, nu contează sunt banii lor.dar când venim in urgențe să își facă treabă de Dr nu ce a făcut kadisha și mulți alții
25
7
Nu știu ce mai caută bocai asta in sistem,cu o mână handicapata nu poate opera nu poate face nimic, poate doar rateuri,are vile in Saturn in vama au jeepan microbuze stai bine ce ii mai trebuie daca nu e in stare? Pai și nu i ai spus acelei asistente că minte cu nerușinare că e sus ? El era bine mersi acasă, asta e Romania, mie îmi este ciuda că ne ia banii din salarii pt așa zisa sănăt**e și când ajungem suntem tratați așa cum știți pe banii noștri,rușine să le fie niste scârbe toți
25
3
Fa toanto, tu invata in primul rand sa scrii romaneste si apoi comenteaza de doctori. Leafa lor maxima e de 2500euro/luna pt un primar cu sporuri. O fi mult in Romania, dar in nici un caz in alte parti - cat consideri tu ca valoreaza viata ta salvata ??? Pt analfabeti care nu au fost in stare sa termine o facultate, da, e motiv de invidie. De platit, ar trebui sa plateasca asigurarile lor sau ale spitalului, nu ei, cel putin asa e in afara
11
34
Acum 2 ani in jurul pranzului,zi de weekend, cu copilul la urgente ortopedie Mangalia. Asistentele incercau sa ma convinga ca doctorul e sus la consult internati, ca nu functioneaza radiologia, ca sa revin maine etc. Dupa 2 ore de asteptare eram afara la o tigara cand ce sa vezi, minune, vine un suv alb, coboara dr Bokai, isi ia halatul si vine sa ne consulte, intre timp mai venisera si alte persoane si se cam aglomerase cei drept, ca daca eram numai eu cu copilul nu cred ca se sinchisea. Am mai scris despre asta si atunci dar… trebuia sa se intample odata si odata. Sanatate multa si sa nu va puna naibii sa ajungeti la urgente la Mangalia in week end, paste, craciun, 1 mai. Mai bine te opresti la o biserica si te asezi frumos in sicriu, tot aia e.
32
0
ce vorbesti popewcu, aici medicii castiga salarii uriase, fug din public in privat, au si cabinete, da, sunt nesatui si nu stie nimeni ce o sai sature, dar cine greseste va trebui sa plateasca, nui mai luati in brate pe cei care gresesc, sa se taie odata salariile astea mari nejustificate, sa se dea odata legea ori la stat ori la privat, sa plateasca de sa le sara capacele atunci cand gresesc si o sa vedeti ca lucrurile nu vor mai fin intrun haos total
42
4
Cat timp lumea e p*****a si nu intelege ca medicii sunt o valoare, o investitie in viitor , tot asa va fi. V-ati obisnuit sa-i injurati pe ascuns in social media considerandu-va egalii lor - ei s-au saturat si au plecat afara unde populatia este CIVILIZATA si CASTIGA dupa merit. Toate tarile UE serioase dupa pandemie cauta medici, ca au nevoie. Ca urmare au ramas cei batrani, cei slab pregatiti si strainii....Dumnezeu cu mila pt cei ramasi
21
28
ehhh na ca pe secretara primarului ajunsa manager cu facultatea la bioterra ati facut o doctor.mai e putin si crede si ea si atunci sa vezi
32
0
Sunt uimit că șefa spitalului este aceasta panaramă. Bea cate 16 beri odată. Am servit-o de mult ori.. trist că poți ajunge in funcții de coducere pe pile. Ea nu știe.. ea este in concediu, o doare in vulvă.
38
0
Kadisha a avut perioada lui de glorie câțiva ani tânăr și dornic de afirmare, dar s a pierdut pe drum și în bautura,poate și datorita problemelor cu c***a de acasă. Nu e o scuza când ai pe mana viata oamenilor. Dacă a ieșit la pensie, trebuia sa stea la pensie că orice pensionar în tara asta, ca asta e rolul pensiei. Ii înțeleg pe cei cu pensii de 1000 lei că vor să mai muncească dar el nu trebuia. Apoi în spitalul ala stai ca prostu să te bage cineva în seama. Laborator în concediu, la CT concediu, directoarea cu 12 clase, în concediu, nu ai anesteziști de garda în 2023 dacă vrei sa operezi de urgenta. Pe timpul răposatului, existau 2 anesteziști, cei mai în vârstă își aduc aminte. Mama mea a fost operata noaptea, nu s a crampoane nimeni de analize, etc. Nu mai era timp de trimis la Constanța și nu existau tomograf, laparoscopie, dar existau oameni și un sistem care își făcea treaba cu simt de răspundere. Poate pe atunci de frica, dar se pare ca noi romanii doar asa functionam, ne place sau nu.
37
3
Pacat de acest oras, aseara am fost la cardiolog, cu bilet de trimitere, mia luat banii, 480 lei, si biletul de trimitere, si mia dat la m u i e. La constanta ar trebui batut in fiecare zi cate un medic, din aceasta categorie de snapani, batuti cu pietre in strada. Cel mai bun medic in constamta e trenul pana la bucuresti!
40
3
La Spitalul Mangalia cat si la alte spitale este plin de incompetenti!Sistemul este putred!Se opresc bani din salarii pentru ce???
41
2
Mai sunt și alți doctori incompetenti nu numai kadisha, se știu ei care,așa e când pui manager o amanta numita de primar moare lumea cu zile și pe ei îi doare in fund,rușine, iar kadisha daca e pensionar sa rămână acasă că nu cred că mai este în stare să opereze drept dovada acest caz
33
6
Cine greseste trebuie sa plateasca! Dar tu Mocanu Liviu...vrei iar functia de director al spitalului?
23
4
Nu conteaza nationalitatea doctorului,si romanii la fel sunt
37
1
Doctorii,cele mai mari Javre Penale
31
6
Toti doctorii,indiferent de caz,cer spagi,te lasa sa mori,apoi dau vina ,unii pe altii,sa scape ei,nu i normal,au cate 7-8 apart.case,terenuri,Coruptia,Coruptia
37
6
la spitalul din mangalia, in perioada pandemiei, s au facut cele mai multe si mai grave manevre ca sa moara pacienti pe capete pentru fonduri. ba chiar puteai negocia sa primesti si tu o parte din bani. dsp a fost implicat.
36
7
Scrieti de spitalul judetean constanta , aici sunt multe alte nenorociri nu mai scrieti de alte spitale ! Aici va luati partea sa ascundeti ororile din spital . Sa va fie rusine reporteri de 2 lei care traiti din google adsense si bani luati de la institutiile de stat sa ascundeti faptele sau ororile !
30
3
Ce cauta o c****a sa lucreze medic intr-un spital din r*mânia???! Nu mai avem medici romani?! Imbecili și aceia de altfel intr-o majoritate covârșitoare, dar nu mai imbecili ca și aceste c***i care termina facultăți in r*mânia pe bani și in limbi necunoscute, ieșind din facultăți așa cum au intrat. La pușcărie cu tot spitalul Mangalia, iar c****a împușcată.
27
15
kadisha a nenorocit multa lume,mama a fost operata de apendicita de catre kadisha care ia lasat fire de ata in operatie ,infectanduse .un betiv de doctor care a facut sa sufere multa lume.
30
4
Dacă băiatul asta avea 130 kg, eu sunt Popa. Doamne ferește, nu știe ce sa mai inventeze. Sper sa putrezește în pușcărie sa nu mai practici meserie.
31
5
Asa se intamplă cand iti pui amata director la spital.O analfabetă cu 12 clase si facultate facută cu 3 calcani la Bioterra.Toate coardele s au facut asistente si au intrat pe spăgi la spital cat despre betivul ala de c****i merită spanzurat.
64
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102