REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MALUL canalului Canalului Dunăre - Marea Neagră a luat-o din NOU la VALE, în dreptul comunei Cumpăna

MALUL canalului Canalului Dunăre - Marea Neagră a luat-o din NOU la VALE, în dreptul comunei Cumpăna

Replica API 16 ianuarie 2021 | 00:15 9592

Probleme locuitorilor comunei Cumpăna par să nu aibă sfârșit. O nouă fisură a apărut în taluzul Canalului Dunăre - Marea Neagră, iar autoritățile locale au făcut deja demersuri pentru stoparea căderii acestuia. Problemele acestea par să nu mai aibă finalitate spre disperarea autorităților locale, dar și a locuitorilor care se gândesc doar la ceea ce este mai rău.

Problema este mult mai veche, de aproximativ 2 ani, când malul se fisurase, ulterior căzând. De atunci, crăpăturile s-au înmulțit și au continuat să facă probleme serioase tuturor locuitorilor. Asfaltul a început să trosnească, semn că drumul se va crăpa de tot. Iată că, exact așa s-a întâmplat și în cursul zilelor trecut. Opt familii au fost evacuate în urmă cu doi ani, atunci când au început astfel de probleme. În continuare soarta acestor familii nu este stabilă, locuind în case sigure, oferite de primărie.

Malul s-a surpat din cauza ploilor

Primăria Cumpăna face noi demersuri după ce malul a început din nou să se surpe. Mariana Gâju a declarat pentru Ziarul Replica de Constanța, că aceste alunecări au survenit din cauza ploilor abundente din ultima perioadă. ,,Aceste alunecări sunt din cauza ploilor din ultima vreme.”

Tot primarul a mai declarat și faptul că prioritatea principală pe care o are este protejarea caselor ce se află în apropierea malului. „Am făcut demersuri către Instituția Prefectului și către ACN să solicite în baza proiectului care este întocmit și avizat fonduri pentru continuarea lucrărilor la acel nivel.” a declarat aceasta.

Locuitorii evacuați sunt în siguranță

Locuitorii din cele 8 case evacuate stau acum în case sigure, oferite de Primăria Cumpăna, însă, cu grija că munca lor s-ar putea prăbuși odată cu malul.

Edilul comunei, Mariana Gâju, afirmă că administrația locală din Cumpăna va supraveghea, îndeaproape, lucrările de reabilitare, pentru ca acestea să se finalizeze cât mai curând cu putință, iar cele opt familii afectate să se reîntoarcă, în siguranță, în căminul lor.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat se fura de acolo
1
0
Intre timp parnaiasii care au ffurat milioane de la stat, stau bine merci in celule cu aer conditionat si tv plat,,,Ceasca mai baga inca 200km de canal cu ei pana acum!
8
1
Directorul ACN Georgescu care a fugit de PSD cand a simtit ca I fuge scaunul, partid care l a facut om pe viata...el este vinovat de malul de la Cumpana, cu toti hotii cu care a facut contractul...ABC Val....niste nemernici!!! Puscaria sa va manance!
29
1
Tu chiar crezi ca nu stia nimeni cum se rezolva problema?,dar daca se facea treaba ca lumea deunde sa mai se fure bani legal si asta este un exemplu marunt la nivel de tara,pai la cati bani s-au cheltuit cu proiectele,lucrari suspendate din cauza unor broste sau gandaci unici,sau firme cu ajutorul carora s-au furat bani romanilor pentru autostrazi cred ca pana acum se facea o autostrada pe sase benzi de la Constanta pana la Lisabona.
23
0
din cauza indolentei si putorii pesediste gaju !!! Puneti bai locuitorii samanta de iarba si cativa boscheti si nu se mai surpa nimic !!!
17
4
La banii care i-au tocat pana acum cu studii si carpeli, executau 20-30 de foraje de asecare si stabilizau toata zona. Dar cine mai stie carte in Romania? Iar boborul alege mereu si mereu, conducatori din randul militienilor, cismarilor, vacarilor, etc...
15
2
unde sunt usereii locali?unde e marinarul ala pensat care a candidat la cumpana din pareta usr? la alegerei faceau mare caz, promiteau ca se zbat pana in panzele albe. Toti o apa si un pamant.
8
14
ebine!doar au primar pesede,fala tariiprost de bubuie dar bine platit.Sa ajungeti cu casele in canal,in barje!
11
2
trbuia sa respecte proiectul de protectie al malului, constructiile nu trebuiau facute panan buza lui!
21
1
Cine le a dat aprobare sa construiasca acolo , ala sa plateasca tot , TOT !
28
2
Aveti idee unde sta tanti primara? Ia sa mergeti sa vedeti, o doare pe ea undeva de oamenii care traiesc aproape de marginea satului, ea are probleme in interiorul primariei sa le rezolve
15
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367