REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Mama COPILULUI găsit în PUTREFACȚIE la Cernavodă se RĂZBOIA cu TATĂL în instanță!

Mama COPILULUI găsit în PUTREFACȚIE la Cernavodă se RĂZBOIA cu TATĂL în instanță!

Replica API 2 iulie 2021 | 00:26 8490

Continuă cercetările în cazul copilului găsit mort la Cernavodă, în stare de putrefacție. Potrivit informațiilor noastre, din primele rezultate ale necropsiei a rezultat că moartea nu a fost una violentă. Se pare că minora ar fi avut o afecțiune la plămâni. Însă, acum se așteaptă rezultatul de la București. Mama copilului, care ar avea afecțiuni psihice, a fost internată într-o unitate medicală de profil. Aceasta se afla în proces cu tatăl copilului, iar domiciliul fusese stabilit la ea. Totodată, starea minorei era verificată de către Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cernavodă.

Foto: Media tv.ro

Amintim că, marți, 29 iunie, în jurul orei 11.30, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că nepoata sa, de 1 an și 10 luni, ar lipsi de la domiciliul mamei. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat-o pe mama copilului, de 29 de ani, care a încercat să fugă în momentul în care a fost întrebată despre locația în care s-ar afla minora.

Femeia a fost imobilizată, fiind condusă la sediul Poliției orașului Cernavodă, pentru audieri. În interiorul locuinței, polițiștii au identificat trupul neînsuflețit al copilului, în stare de putrefacție, învelit în scutece și celofan. Era pus într-o albie, iar albia era sub pat, în dormitor.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei. Așa cum este menționat și mai sus, potrivit primelor rezultate, moartea copilei nu a fost violentă. Se pare că ar fi avut probleme la plămâni, cel mai probabil o pneumonie netratată. Însă, acum se așteaptă rezultatele finale de la București.

Femeia ceruse exercitarea exclusivă a autorității părintești

Potrivit informațiilor noastre, femeia se afla în plin proces cu tatăl copilului.Pe 18.03.2020, locuința copilului a fost stabilit la mamă, provizoriu, pe când tatăl a fost obligat la plata pensiei alimentare. ”Pune în vedere că toate măsurile dispuse prin prezenta hotărâre au caracter provizoriu şi vor produce efecte până la soluţionarea litigiului asupra fondului în dosarul nr. 423/256/2020 al Judecătoriei Medgidia”, potrivit minutei. Totodată, precizăm că femeia ceruse exercitarea exclusivă a autorității părintești.

”Respinge cererea pârâtei-reclamante privitoare la exercitarea exclusivă a autorității părintești, ca neîntemeiată”, a decis instanța în 2020.

După aceea, au tot fost formulate cereri, magistrații decizând pe 8.04.2021: ”Dispune exercitarea autorităţii părinteşti în ceea ce o privește pe minora V. A. L., născută la data de ...în comun, de ambii părinţi. Stabilește locuința minorei la mamă. Obligă reclamantul pârât la plata unei pensii de întreţinere lunare în favoarea minorei în cuantum de 1/4 din venitul net realizat, dar nu mai puţin de 1/4 din venitul minim net pe economie, începând cu data introducerii cererii de chemare în judecată, respectiv 24.02.2020 şi până la majoratul minorului ori până la intervenirea altei cauze de modificare ori încetare a obligaţiei. Încuviinţează tatălui următorul program de legături personale cu minora: Până la vârsta de doi ani - prin vizitarea minorei de către tată la domiciliul pârâtei-reclamante sau într-un parc/loc de joacă pentru copii, în fiecare sfâr?it de săptămână din lună, sâmbăta şi duminica, între orele 13:00-17:00, cu anun?area prealabilă a vizitei (…)”

De asemenea, starea copilului era verificată de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cernavodă.

Detalii despre declarațiile DGASPC și despre cum se temea familia cu privire la siguranța copilului, aici: BEBELUȘ în PUTREFACȚIE, înfășurat în CELOFAN, descoperit într-o CASĂ din CERNAVODĂ

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mata a stabilit, asta e numele...jegule infect dornic de can can!
7
0
Eu o iubesc pe vera ....
0
0
"Stabileste locuinta minorei la mama". CINE? CINE A STABILIT?? Dati-ne nume!
4
3
Starea copilului era verificata de Directia de asistenta ?.....Sa ii bage pe cacatii aia la parnaie.Sa le crape lor copii.
12
4
Am crezut ca se razboia cu pestii din acvariul orasului?. Dar noi nu mai avem pesti pentru ca sau dezvoltat si avem rechini
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468