REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mama și mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, la Tribunalul Constanța: ,,Vrem pedeapsă pe viață”. Video

Mama și mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, la Tribunalul Constanța: ,,Vrem pedeapsă pe viață”. Video

Virgil STOIAN 26 martie 2024 | 08:32 2651

Primul termen de judecată, pe fond, în dosarul crimei de la Mangalia, se judecă marți, 26 martie, la Tribunalul Constanța. Vă reamintim că Loredana Atănăsoaie a fost trimisă în judecată pentru omor după ce şi-a ucis prietena, cadavrul acesteia fiind găsit sub o bancă într-un parc din Mangalia. La Constanța au ajuns  și Paulina Anăcuță, mama Alinei, și Elena Timofte, mătușa.

Mama si matusa Alinei, tanara ucisa la Mangalia, la Tribunalul Constanta: ,,Vrem pedeapsa pe viata”. Videomama și mătușa Alinei

La Constanța au ajuns și mama și mătușa Alinei, tânăra ucisă cu bestialitate de Loredana. Vă reamintim că, începând cu ora 10:00, la Tribunalul Constanța este programat primul termen, în ședință deschisă publicului, în dosarul crimei de la Mangalia, din august 2023. ,,Să fie pedeapsa pe viață, asta vrem”, au spus femeile înainte de a intra în sala de judecată.

Fie pedeapsa pe viață. Nu se mai înțelege absolut nimic aici. Pentru ce a omorât-o? Pentru ce i-a luat zilele copilului ăstuia? Ne-am săturat de atâta... plâng la mormânt, o scot din mormânt, ce să-i fac? Nu mai puteam, suntem terminate. Venim din fundul Moldovei ca să plângem aici. Atâtea cuțite a băgat în ea și nu se face nimic, nu e dreptate. Să-i dea pedeapsă pe viață, atât vrem. La 12 fără 15 am avut trenul din Vaslui. Nici nu știu cum ajungem înapoi. Bani cheltuiți pe drumuri, noi ne împrumutăm să venim aici, pentru ce? A băgat în pământ un copil nevinovat. Nu a fost vinovat copilul ăsta cu nimic, a amăgit-o... a vrut să o ducă la produs. Nu a reușit? I-a pus capăt. Pentru ce nu se face dreptate? Vrem dreptate. O să intrăm să o vedem pe Loredana, o să intrăm în sală, să vedem cum reacționează. Ei nu-i pasă, ea râde, glumește, crede că o să scape. Să zică bogdaproste că e închisă, că dacă era afară, era vai de ea. Nu-i pare rău. Nu avem ce vorbi cu familia ei, e o familie de...”, a transmis mătușa Alinei, Elena Timofte.

Vizibil afectată, mama Alinei a declarat în fața jurnaliștilor doar că a visat-o pe fiica sa.

Update din sala de judecată!

În fața magistraților, Loredana a cerut procedură simplificată. Mama Alinei a cerut daune morale în valoare de 100.000 de euro. În momentul de față se cere schimbarea încadrării juridice.

S-a respins cererea schimbării încadrării juridice, în schimb, s-a acceptat procedura simplificată.

Update: Ședința s-a finalizat, pronunțarea fiind stabilită pe 10 aprilie a.c..

,,Loredana a conștientizat și regretat fapta pe care a comis-o, puțin cam tardiv, ce-i drept.  Nu am cum să anticipez pedeapsa care se va pronunța, s-a amânat pronunțarea pe 10 aprilie”, a spus avocatul Loredanei.

Video:

.

Mama si matusa Alinei, tanara ucisa la Mangalia, la Tribunalul Constanta: ,,Vrem pedeapsa pe viata”. VideoLoredana Atănăsoaie

Tragedia s-a produs în noaptea de 5 spre 6 august 2023, atunci când Loredana (18 ani) a ucis-o pe prietena ei cea mai bună, Alina (18 ani), într-un moment de furie. După ce şi-a dat seama că i-a luat viaţa prietenei sale, Loredana a pus la cale un plan pentru a scăpa nepedepsită şi a pus trupul într-o valiză pe care a transportat-o ulterior cu un taxi.

"Eu plângeam pentru că nu voiam să o înjunghii"

Loredana Atănăsoaie a povestit procurorilor că ea și victima aveau relații tensionate.”În timp ce era întinsă în pat, cu lumina stinsă, eu eram lângă patul ei, ea fiind cu fața spre perete, moment în care Alina s-a mișcat, eu plângeam pentru că nu voiam să o înjunghii, însă m-am speriat și am lovit-o cu cuțitul în gât când Alina s-a întors către mine. Imediat, Alina s-a ridicat din pat asupra mea, eu scăpasem cuțitul, Alina m-a lovit cu pumnul în față, moment în care am căzut eu la pământ. În cădere, am dărâmat scaunul din cameră și probabil atunci s-a produs zgomotul”, a spus Loredana care susține că, între ea și Alina, a avut loc o luptă corp la corp.

Mama si matusa Alinei, tanara ucisa la Mangalia, la Tribunalul Constanta: ,,Vrem pedeapsa pe viata”. VideoLoredana, surprinsă de camere în timp ce căra cadavrul Alinei

"În timp ce eram la pământ, Alina m-a strâns de gât"

În timp ce eram la pământ, Alina m-a strâns de gât, mi-a produs acele leziuni la gât și căuta cuțitul care era pe podea, întrucât era încă întuneric în cameră. Am început să caut și eu cuțitul în cameră de frică să nu mă lovească Alina, l-am găsit și am lovit-o în umăr”, a mai povestit fata.

Între timp, colegii care erau cazați vizavi, au auzit zgomotele și au venit la ușa fetelor pentru a verifica dacă acestea sunt bine. Loredana, i-a asigurat că totul este în regulă, însă a refuzat să le deschidă ușa. Timp în care i-a astupat Alinei gura cu mâna.

După ce am lovit-o pe Alina, am împins-o de pe mine, moment în care i-am pus mâna la gură pentru că bătuseră persoanele respective la ușă. Cam tot acum Alina începuse să horcăie și să se producă decesul, se vedea că nu mai are putere. Când i-am pus mâna la gură Alinei, m-a și mușcat de mâna dreaptă. Menționez că în cameră era întuneric și când am lovit-o, nu am văzut unde o lovesc, eu nu am vrut să o omor și încă nu realizez de ce am pus mâna pe cuțit”, a mai mărturisit Loredana în fața procurorilor.

”Eram turmentată și nu știam ce să fac cu valiza și cu victima”

Când a realizat că prietena ei este moartă, Loredana a căutat o cale de scăpare.  ,,Am coborât cu liftul de la etaj, pe ușa din spate a hotelului, la parter am abandonat pentru câteva minute valiza cu Alina în ea, lângă tomberoane, după care am urcat în cameră să-mi iau cardul și când am ieșit din cameră m-am întâlnit și cu V., care ieșise din camera unde stătea. V. mi-a zis că a auzit zgomote, i-am zis că m-am certat cu Alina și vreau să plec acasă. Menționez că eu voiam să iau carnetul de note din cameră, însă nu am mai apucat pentru că eram turmentată și nu știam ce să fac cu valiza și cu victima”, a mai spus ea.

”Am avut chiar și un coșmar cu Alina și am început să mă rog să mă ierte”

Tânăra spune că regretă ce a făcut și că își visează victima. ,,Încă o dată, regret fapta pe care am săvârșit-o și îmi pare foarte rău de ce s-a întâmplat, am momente când încă mă gândesc la ea, am avut chiar și un coșmar cu Alina și am început să mă rog să mă ierte”, a mai spus Loredana.

Video:

.

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alina Gorghiu, ministrul Justitiei sa faca demersurile necesare pentru reintroducerea pedepsei cu moartea. Moarte pentru moarte ! Nu prin violenta ci prin injectie letala, astfel incat fapta de a ucide sa fie pedepsita tot cu ucidere.
4
0
Aici ar trebui PE VIATA! Asa ar fi corect.
11
0
Adica asta a fost crima cu transport si aruncarea cadavrului in sac...Se prostitua pentru patron
4
0
Oameni râzând
5
0
Trăiască Vadim Tudor!
3
0
Și veți avea parte de educație, sănăt**e, și civilizație, cum ați avut din 90 până azi! Daca se poate sa votați și cu Ceaușescu, cu VC Tudor!
5
0
Legea Talionului! Si criminalitatea va scade peste noapte!
12
0
Pe lângă aceasta criminala...Închideți o pe viață dacă scapă mai omoară câteva persoane.
16
0
DE CE SE TRAGE DE TIMP??? ESTE F. CLAR... 2 OAMENI MORTI,CARE VOR LIPSI DIN FAMILIILE LOR TOT RESTUL VIETII..UN DROGAT ORDINAR,FUL DE BANI,CARE ESTE...SUPER VINOVAT?? DE CE NU MERGE URGENT .LA OCNA??? CINE ESTE INTERESAT CA ACEST CRIMINAL SA SCAPE??? SUTE DE AVOCATI PLATITI LA GREU...TOTI TRAG DE TIMP PENTRU INTERESUL LOR...ASTA-I SFANTA ROMANIE...DREPTATEA NU MAI APARE NICIODATA...RAU A AJUNS ACEASTA TARA...PACAT...PACAT...DE SANGELE VARSAT...
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108