REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mâna dreaptă a fostului primar de Năvodari vrea să treacă de la imobiliare la găini

Mâna dreaptă a fostului primar de Năvodari vrea să treacă de la imobiliare la găini

Ana Maria LIPAN 1 aprilie 2023 | 00:00 6821

Cornel Florin Pocora, cunoscut în trecut ca fiind mâna dreaptă a fostului primar al orașului Năvodari, Matei Nicolae, vrea să treacă de la afacerile în imobiliare la investiții în agricultură. Acesta a dat uitării hotelurile din Mamaia Nord și își bagă banii în ferme de găini ouătoare, după ce recent a fost cooptat ca asociat în firma Agroseven SRL. Societatea a lansat zilele trecute o licitație pentru achiziționarea unor servicii de construire a halei, care urmează să găzduiască 9900 de păsări.  

Mana dreapta a fostului primar de Navodari vrea sa treaca de la imobiliare la gainiElena Pocora
Cornel Florin Pocora, apropiat al controversatului fost edil al orașului Năvodari, Matei Nicolae, pare că a dat uitării preocuparea pentru investițiile în imobiliare și vrea să treacă la agricultură. Dacă până acum atenția afaceristului era îndreptată către hotelurile pe care le deține în Mamaia Nord, se pare că recent a fost cooptat ca asociat în firma Agroseven SRL și a decis să își bage banii într-o fermă de găini ouătoare, ce urmează să fie înființată în Mihail Kogălniceanu.

Proiectul, cofinanțat prin fonduri europene, se află în stadiu avansat, firma lansând recent o licitație pentru achiziția serviciilor de construire a halei care va adăposti 9900 de găini. Contractul de executare a lucrărilor se ridică la suma de 1.352.289,37 de lei, iar societatea câștigătoare se va ocupa și de realizarea rețelelor exterioare, ridicarea clădirii de cadavre, a cabinei de la poartă și a platformelor, aleilor și împrejmuirii.

Date despre Agroseven SRL

Pocora a intrat recent în firmă, în anul 2022 asociați persoane fizice ale societății beneficiare fiind Etem Ersin Seven, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%/99%, şi Azis Nejmedin, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1% /1%. În prezent Cornel Pocora deține 50% din capitalul social, iar Etem Ersin Seven cealaltă jumătate.

Ce alte afaceri mai are Pocora

În 2022 afaceristul se axa pe investițiile în domeniul imobiliar, obținând prin societatea PG Delta Electron SRL o autorizație de construire pentru edificarea unui apart-hotel pe strada D10, în Mamaia Nord, cu regim de înălțime D+P+5E-6Er-7E și 60 de apartamente.

Mana dreapta a fostului primar de Navodari vrea sa treaca de la imobiliare la gaini
Soții Pocora dețin și hotelul de 4 stele Almar Luxury din Mamaia Nord, care a fost scos la vânzare pe site-urile de specializare la prețul de 4 milioane de euro. Potrivit anunțului pus de proprietara Elena Pocora, construcția finalizată în 2017 are 2.900 metri pătrați, la care se adaugă un teren aferent de 1.300 metri pătrați, 50 de camera dispuse pe 5 nivele și 20 de locuri de parcare.

Milioane de euro de la stat

PG Delta Electron SRL este o firmă deosebit de activă în mediul imobiliar constănțean. În paralel, soții Pocora continuă și afacerile cu statul. Pe 3 iunie 2021, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a atribuit firmei lor, PG Delta Electron SRL din Năvodari, un contract pentru reabilitarea drumului de acces la dana 12 a Portului Basarabi, în valoare totală de 1.199.546,56 lei, fără TVA. Firma a primit peste 40 de contracte de la stat în ultimii ani, în valoare de peste 10 milioane de euro.

PG Delta Electron a fost înființată în anul 1994 și are sediul în orașul Năvodari, pe strada Taberei, numărul 1. Administratori și asociați îi regăsim pe Pocora Cornel Florin (50%) și Pocora Elena (50%). Firma de ocupă cu lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu sriu ca Pocora a bagat multi bani in campania lui Chelaru si isi indemna toti cunoscutii sa-l voteze pe Chelaru si pe PSD unde il are pe Surdu Marian cumatru ?
1
0
De o saptamana echipa de baschet a Colegiului MIRCEA a castigat locul3 la Olimpiada de sport (baschet) pe tara! Performanta este unica in istoria Colegiului! N am citit nicio stire despre acesti liceeni minunati, doar informatii despre cocalari, drogati si bombardieri!!! Aceasta ignoranta v a descalificat nu numai in fata mea dar si in fata celorlalti constanteni care vrem sa citim si stiri despre copiii care fac mari sacrificii pentru noi!!!
5
0
e 1 aprilie chiar credeti ca mafiotu ala o sa se apuce de muncit?
6
0
Pai a calcat in scuipatul lui Matei la copiat in afaceri alo DNA ce faceti dormiti
8
0
2 penali si un hotel construit ilegal, verificati autorizatia, data de penalul sef!
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367