REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Managerii din România SE LĂFĂIE cu salarii de LUX: Câștigă de 10 ori mai mult decât subalternii

Managerii din România SE LĂFĂIE cu salarii de LUX: Câștigă de 10 ori mai mult decât subalternii

Replica API 14 februarie 2020 | 11:24 325

Analiză făcută de o companie de HR. Managerii din România câștigă de 10 ori mai mult decât subalternii. Un manager din România câştigă de 10 ori mai mult decât un subaltern, în timp ce în Germania, diferenţa e de 1 la 3, salariul unui șef din țara noastră ajungând chiar și la 15.000 de euro, potrivit unor date centralizate de o firmă de HR.

„Un manager câştigă, să spunem, nu ştiu, 20.000 RON brutul, iar subalternul câştigă 15.000 RON brutul, cel senior. Dacă ne referim acum la diferenţa dintre ceea ce înseamnă un entry-level şi salariul unui director de top, diferenţa este în continuare de 1 la 10. Se păstrează în continuare printre ţările care au o diferenţă cea mai mare între salariile, să spunem, muncitorilor şi salariile directorilor”, a declarat Alina Popescu, talent information solution leader, în cadrul companiei de HR Mercer.

În Germania, Danemarca şi Elveţia, un manager câştigă de trei ori mai mult decât un angajat. „Salariile pe care le oferim pe piaţa din România pentru manageri şi costul vieţii, mă refer aici la cât trebuie să plăteşti pentru chirie sau pentru un apartament, te ajută să ai mai mulţi bani, să-ţi rămână mult mai mulţi bani şi să ai de asemenea un trai decent. Pentru că Bucureştiul, ca şi oraş, este destul de bine dezvoltat şi deja aliniat cu capitalele din Europa Centrală”, mai spune Alina Popescu.

Motivul pentru care managerii sunt mai bine plătiţi în România este acela că a existat deficit de şefi când au intrat multinaţionalele în România, la sfârşitul anilor '90. Companiile au dat bani mai mulţi ca să aibă oameni la conducere, iar asta le costă şi acum. Aşa am ajuns la diferenţe colosale între cel mai bine plătiţi şi cel mai prost plătiţi angajaţi. „România este una din ţările din top în ceea ce priveşte diferenţa dintre salariul unui manager şi un subaltern, să spunem care doar ce-a pătruns în organizaţie. Pentru că dacă ne referim acum la un specialist senior, diferenţa nu mai este atât de mare. Ceea ce-am constatat noi din ultimele analize salariale este că salariul specialiştilor care au experienţă în organizaţie, este din ce în ce mai aproape de ceea ce se oferă pentru manageri pe piaţa din România, mai ales dacă vorbim de poziţii tehnice”, explică sursa citată.

Un manager de top dintr-o companie din România câştigă între 5.000 şi 15.000 de euro net pe lună, conform știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O parte din banii din salariile managerilor se duc sub forma de cotizatie la partidele carei ii pun in functie. De aia sunt asa mari. Avantajul lor e ca pensia va fi maricica. Oricum sunt "strangatori" managerii nostri. Chestia cu taierea veniturilor nesimtite care se tot vehiculeaza pe aici...vise. Nici PNL cel sprijinit de USR nu poate demola boierimea cu pensii suplimentare, de serviciu, de merit de orice. Toata clasa politica e corupta. Si eu care credeam ca prostu ca doar PSD e corupt.
5
0
Managerii adevarati sunt de fapt foarte putini.Traditia romaneasca face greu ca oamenii sa inteleaga ca ,,sefu' nu are doua perechi de coaie si nu face nimic fara angajatii lui.Mai mult,in Romania de obicei ,,sefu' '' eun idiot arrogant ,cu exprimare agresiva si jignitoare si in loc sa aduca noul si binele in echipa,mai mult impiedica ce ar face foarte bine angajatii fara prezenta lui toxica. E un motiv in plus pentru care romanii fug din Romania,la munca unde sunt apreciati,nu tinuti permanent in stres si demotivate in toate cele. Nu avem traditia respectului fata de cine munceste.
10
0
Ptr PNL !De urgenta vrem taierea pensiilor si salariilor nesimtite!Cerem confiscarea averilor ilicite!Daca CCR UL REFUZA, UNDE ESTE PLANUL B?!
3
1
menegerii , sunt pe criterii politice, ei garanteaza electoratul poliitic al celor care i-au pus cu subalternii si trebue platiti ca atare , daca acestia vor voturi !
2
0
managerii din romanica sunt de fapt niste vatafi pusi sa le explice angajatilor cu vorbe pompoase si limba de lemn, cat de greu o duce firma, ca nu sunt bani de crestere a salariilor si de acordare a altor drepturi decente restul e vanare de vant!
10
1
Ar fi fost bine sa fie doar atat,dar ce credeti ca astia asteapta ziua in care isi primesc leafa?,nu ma,nici manageri astia nu traiesc din salariu,nici politisti,magistrati,primari,doctori si lista cu astia care nici nu stiu cand au ziua de salariu pt.ca salariu este doar o completare a castigului lor este lunga.
6
1
N-am inteles de ce nu ceri tu sa iti mareasca tie salariul? Nu vezi cat de prost esti? Eu cer sa am si eu salariu mai mare ca sa poti trai bine din el nu sa ma scobesc in buzunare sa platesc chiria. O sa faceti o laie cu tara asta.
4
1
Ai cerut tu si cu cerutul vei ramane. In continuare securistii vor avea pensii de mii de euro, ii doare exact la jegul de sub unghii de ce ceri tu.
9
6
Am cerut si mai cerem Guvernului Romaniei, in afara de anularea tuturor pensiilor speciale si reducerea salariilor si pensiilor nesimtite. In afara de manageri atragem atentia ca si consiliile de administratie ale diverselor regii si societati cu capital de stat, sunt total inutile dar consumatoare de bani publici.
12
7
Cei care lucreaza la stat au salarii f.mari.
16
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108