REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Managerul Spitalului Municipal Medgidia: 'Policlinica este finalizată în proporţie de 95%'

Managerul Spitalului Municipal Medgidia: 'Policlinica este finalizată în proporţie de 95%'

Replica API 21 august 2019 | 00:00 585

În timp ce unii critică demersul conducerii Spitalului Municipal Medgidia de a amenaja un teren de tenis pentru angajaţi, managerul unităţii dă de înţeles că lucrurile sunt pe făgaşul cel bun: "Atât interiorul cât şi exteriorul policlinicii sunt aproape gata, iar acum se finisează, vă garantez că au fost puse toate uşile, a fost zugrăvit şi gletuit, policlinica este finalizată în proporţie de 95%", a declarat, pentru "Replica", managerul Spitalului Municipal Medgidia, Dumitru-Eugen Agliţoiu.

Atât reabilitarea, cât şi dotarea cu echipamente medicale profesionale şi modernizarea laboratoarelor de imagistică, endoscopie şi secţia de maternitate, au fost făcute prin semnarea unui acord cu Agenţia de Cooperare şi Dezvoltare Turcă (TIKA). Aparatura, computerul tomograf, aparatul RMN, necesare în regim de urgenţă, sunt în curs de achiziţie, de aceste lucruri ocupându-se Agenţia de Cooperare şi Dezvoltare Turcă.

"Reabilitarea am facut-o după ce a eşuat proiectul European în 2015, şi am luat-o de jos în sus, de la vagabonzii care îşi găseau loc de dormit acolo, la gardurile din paragină care împrejmuiau terenul denivelat şi plin de gropi, până la heliport", a mai precizat Agliţoiu.

"În 2 ani de zile am angajat 14 medici, iar acum am scos la concurs 4 posturi, pentru secţiile urmatoarele: neonatologie, urgenţă, ati şi specialist diabet. S-au acoperit posturile necesare aproape în întregime", a mai anunţat managerul unităţii medicale.

Policlinica, situată lângă un teren de tenis în paragină

Pe de altă parte, administraţia locală Medgidia, a alocat 48.000 lei, pentru modernizarea terenului de lângă policlinică şi transformarea sa într-un teren de tenis, accesibil pentru cadrele medicale, cât şi pentru locuitorii oraşului, chiar dacă unii sunt nemulţumiţi de acest proiect.

"Sperăm ca ultimele finisaje pentru reabilitarea policlinicii să fie gata până în toamna acestui an. Toate lucrurile pe care le-am făcut în cadrul proiectului de reabilitare, şi amenjarea, şi anveloparea, şi modernizarea secţiilor din cadrul policlinicii, le-am făcut pentru ca cetăţenii să beneficieze de ele, chiar dacă unii susţin că am cheltuit banii aiurea, eu muncesc, nu fac politică, iar asta se vede, şi cu ajutorul bunului Dumnezeu, în toamnă sperăm să fie gata", a mai declarat, pentru Replica, managerul Spitalului Municipal Medgidia.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niciun tigan nu-i asigurat si vin cu sutele sa se trateze.
3
0
De cazul bebelusului decedat la voi in spital nu pomenesti nimic??!!!!
3
1
Prea mare '' lalaiala " mai Aglitoiu , nu ti se pare ?
5
2
Cezara sa nu cumva sa te imbolnavesti
4
0
Sanatatea NU este gratuita!!! Orice medic pentru a profesa fata de voi nenorocitilor de asistati social si neplatitori de taxe el invata crl putin peste 10 anisi isi sacrifica tineretea! Bai nenorocitilor platiti contributii la sanatate si taxe si apoi ridicati pretentii panaramelor!
8
1
pe mine ma intereseaza cand se vor taia salariile uriase si nejustificate ale medicilor?
3
6
Asa este!!! Ce spune angajatul spitalului! Acest manager promite multe, joaca mult teatru iar daca este pus sa respecte legea spune ca medicii se umplu de bani. Chiar niciun organ nu vede graficul de garzi si de ture din acest spital ce nu respecta codul munci?!?! Zice ca a angajat medici... dar sa ne spuna si cati au renuntat cand i-au auzit pretentiile legate de activitatea din spital
5
3
ITM-ul de ce nu verifica normarea muncii in acest spital la Chirurgie, ATI ca sa constate depasirea ILEGALA a timpului de lucru ce ajunge cu garzi la peste 32 de ore?!! Asta inseamna ca organele de control afica ITM protejaza ilegalitatile de aici
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272