Mănânci pateu? Nici nu ştii ce bagi în gură!
Mănânci pateu? Nici nu ştii ce bagi în gură!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAsociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat, în prima parte a lunii iulie, 82 de sortimente de pate de ficat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/ supermarketuri), în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenţia în ceea ce priveşte conţinutul acestui tip de produs şi potenţialele efecte asupra sănătăţii consumatorilor. Astfel a fost întocmit un top 10 pateuri de ficat de porc după conţinutul de ficat în 100 grame produs. 1.Tulip (Danemarca)- 46% ficat în 100 grame produs, 2. Bucegi (Scandia) – 45% ficat în 100 grame produs, 3. Ardennes (Mega Image) – 41% ficat în 100 grame produs, 4. Campagne (Franţa) – 40% ficat în 100 grame produs, 5. Zimbo – 31% ficat în 100 grame produs, 6. Antrefrig (Hame), Moldova în bucate (Vascar) – 30% ficat în 100 grame produs, 7. Campagna (Franţa) – 29,38% ficat în 100 grame produs, 8. Viva (Scandia), Vascar – 26% ficat în 100 grame produs, 9. C+C – 25,6% ficat în 100 grame produs, 10. Auchan, Jensen’s (Germania) – 25% ficat în 100 grame produs. În cele 82 de produse analizate s-au identificat următoarele categorii de aditivi alimentari, după cum urmează: agenţi de îngroşare: caragenan, gumă guar, gumă caruba şi gumă xantan; potenţiatori de gust şi aromă: monoglutamatul de sodium şi 5-ribonucleotide disodice; antioxidanţi: eritorbat de sodiu, acid ascorbic şi izoascorbat de sodiu; stabilizatori: polifosfat de sodiu, trifosfat pentasodic, dipolifosfaţi de sodium şi potasiu şi difosfaţi; conservanţi: nitrit de sodiu.
Liliana CHIRU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News