REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mănăstirea de la Adamclisi s-a făcut SCRUM! NU avea autorizație de securitate la incendiu

Mănăstirea de la Adamclisi s-a făcut SCRUM! NU avea autorizație de securitate la incendiu

Replica API 5 octombrie 2019 | 00:42 826

Urmările incendiului ce a cuprins mănăstirea Sf. Filip din apropierea localitățiiAdamclisi sunt nimicitoare. Focul a fost lichidat complet după aproximativ 5 ore. Cauza probabilă a fost un scurtcircuit electric. Mănăstirea a ars în proporție de 80%, însă a fost salvat paraclisul din subsol. Menționăm că lăcașul de cult nu avea aviz și nici autorizație de securitate la incendiu.

În urma verificărilor efectuate vineri, 10 octombrie, de comisia din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al judeţului Constanţa, a fost aplicată o amendă în valoare de 500 lei reprezentanților mănăstirii pentru exploatarea instalației electrice cu improvizații.

Amintim că alarma s-a dat joi, 3 octombrie, în jurul orei 15.30. Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD. Focul a ars generalizat, turla s-a prăbușit, acoperișul a fost distrus. Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei, Eugen Tănăsescu, focul ar fi pornit de la rețeaua electrică. Reprezentanții Arhiepiscopiei vor face o analiză amănunțită pentru a evalua pagubele și pentru a consta cât de afectată a fost structura mănăstirii. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită.

L.I.

Citește și: Mânăstirea de călugări de la Adamclisi, mistuită de flăcări. VIDEO!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alta in loc , prostimea da bani,
2
1
biserica este stat in stat,pai din moment ce ei nu platesc taxe statului roman si au un statut privilegiat,iar cel care a comentat la 12.21sa se stearga de kkatul de la gura si sa termine cu blestemele ca i-ar fi mila cum v-a plati inainte sa moara cel care a comentat la11.02Pe cine speri tu ma fariseule?cine pe cine a invatat Securitatea in comunism?cand al vostru Spagoveanu pardon Teodosie este fruntas al securitatii cu numele de cod Machedon,deci securist dovedit,dar tot voi cu gura mare.Si cine va doneaza voua?din maruntis nu se ridica matahalele alea de biserici care ne polueaza vizual
3
0
Alo mari...ce ai fata cu bisericile...vino la mine in cartier sa vezi cate carciumi sunt de alea nu se ia nimeni...se imbata toata noaptea, se bat ...acus Biserica e de vina pt toate ?
1
3
Aici sint banii dstra !----biserici pe dealuri magazii pe marginea soselelor cu titlu de biserici unde slujesc popi platiti de stat ci salarii bune iar politicienii nu impoziteaza veniturile bisericii si nici restructurari ca ptr bugetari amenintati
3
2
Hai sictir, spurcatule. Bani rupti de la gura copiilor si bolnavilor sunt dati de primari din toate partidele. Ca sa indemne spurcatii prostimea sa-i mai voteze o data. Sictir inca o data, jegosule.
4
4
s-au apucat toti satanistii spurcati sa comenteze ardevar focu sa va arda inpreuna cu familiile voastre cu tot
3
7
Va bate Dumnezeu bai popilor ca v-ati indepartat de la sfanta credinta si faceti numai rele imbracati in haina preoteasca. Iadul va paste ticalosilor!
6
5
Dupa cate vad in ultimii ani nu autorizatia este esentiala ci daca a fost controlata periodic de pompieri si daca s-au dat amenzi s-au pus masuri. Autiorizatia e o hartie pe care poti sa o incalci imediat ce o obtii. Am ramas cu idei de la Colectiv dar practica e alta.
2
1
Astia nu au autorizatii de constructie si avize la nici o manastire. Inspectoratul de Stat in Constructii ce face? Data viitoare cand mai ia foc si moare cineva, se vor duce de mana cu popii la puscarie... Ar trebui sa le facem plangeri penale la functionarii astia corupti... pentru toti exista legi si reglementari, numai pentru popi nu...
12
6
Sigur se vor aduna fonduri si se va reface manastirea. Cand s-au adunat fonduri pentru Notre Dame din Paris nu am vazut nici un comentariu impotriva... Cat despre spitale , hai sa fim seriosi stiti de cati medici e nevoie dacas s-ar construi un alt spital? Nici cel judetean nu are medici suficienti dar sa se mai construiasca altul...hai sa ne mai si documentam putin nu sa scriem asa doar de plictiseala..
14
2
e randul tau cat de curand s a arzi in focul cel mare fara asemanare, oare o s a simti ca esti tare tare nesimtit si ordinar !
4
3
pentru cel de la 12:21: zici tu ca "bisericile si manastirile se construiesc din banii din donatii, donatii benevole" hai sa mori tu... si catedrala tampirii neamului ?!? 'r-ati ai dracu de habotnici !!!
10
8
Ne pare rau de ce s-a intamplat. Se vede treaba ca electricienii care au mai ramas prin Romania nu se pricep la instalatiile electrice.
7
3
Se ridica sigur un spital cu banii cheltuiti pe ridicarea kitch ului ala
6
8
ce frumos arde ......
9
9
Animalule, bisericile si manastirile se construiesc din banii din donatii, donatii benevole. Spitalele si scolile, bolnavule psihic care dai mesaje la fiec art despre biserici, se constriesc din banii ministerelor Sanatatii si al Educatiei. Fiecare are bugetul ei. Iar ministrii sunt ordonatori de credite, adica ei repartizeza bani unui anumit spital sau scoala.Deci da mesaje acelor ministri de ce nu sunt spitale si scoli. Intentia ta de ani de zile este sa creezi diversiune, ca asa te-a invatat securitatea in comunism.Dezinformezi si manipulezi.Mi-a mila de cum vei plati inainte sa mori
10
17
se vor gasi creduli natarai sa doneze pt. reconstructie. drumul de la Constanta spre Baneasa se transformat intr-un pelerinaj , plin de manastiri si doar un spital la Baneasa si ala vai de mama lui.
11
9
semn de la Dumnezeu pentru popi si calugari. Faceau ce facea necuratul si Dumnezeu nu i-a mai suportat pe fata pamantului.
10
7
Mai mare, mai frumoasa. Doar n-o sa construim spitale si scoli.
15
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614