REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Manchester City și Liverpool au dat recital în Cupa Ligii, 3-2 pentru ”cetățeni”

Manchester City și Liverpool au dat recital în Cupa Ligii, 3-2 pentru ”cetățeni”

Virgil STOIAN 23 decembrie 2022 | 00:00 270

Manchester City a învins-o pe Liverpool cu 3-2 și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei. "Cormoranii" au revenit de două ori după ce au fost conduși, dar nu au mai reușit și a 3-a oară, astfel că au eșuat în cursa de apărare a trofeului.

Pauza generată de Cupa Mondială le-a priit de minune forțelor din Anglia, iar spectacolul a revenit la primul meci tare între echipele din Premier League. Manchester City și Liverpool au oferit o partidă agreabilă în 16-imile de finală ale Cupei Ligii.
Meciul de pe Etihad a început fulminant, cu Haaland ratând o ocazie mare în primele secunde. Norvegianul nu a mai ratat ținta în minutul 10, când a finalizat în stilul său caracteristic o centrare perfectă a lui Kevin de Bruyne.

Liverpool a replicat în minutul 20 prin puștiul Fabio Carvalho, care a egalat după o fază care a făcut șah mat apărarea "cetățenilor", pasatorul decisiv fiind James Milner.

Manchester City - Liverpool 3-2 | "Cetățenii" au câștigat un meci superb și continuă pe 4 fronturi


Până la pauză, ambele echipe au ratat șanse imense de a trece în avantaj, dar la vestiare s-a intrat la egalitate. Partea secundă a început exact la fel ca prima. Mahrez a făcut 2-1 pentru gazde în minutul 47, când l-a învins pe Kelleher cu un șut plasat, la colțul lung, după o preluare de clasă la o pasă a lui Rodri. "Cetățenii" nu au apucat să se bucure prea mult de reușita algerianului, pentru că Salah a egalat, reluând elegant în poartă, după ce a fost servit excelent de Darwin Nunez.

În minutul 58, City a trecut din nou în avantaj. De Bruyne a reușit al doilea assist al serii, cetrând ideal la golul lui Nathan Ake.

A 3-a oară, City a gestionat mult mai bine avantajul de pe tabelă. Liverpool a mai avut câteva șanse de a trimite meciul la lovituri de deparatajare (la egal se trecea direct la penalty-uri, fără reprize de prelungiri), însă nu a mai găsit drumul spre gol.
S-a terminat 3-2, iar City a devenit a 8-a echipă calificată în sferturile Cupei Ligii și continuă pe toate cele 4 fronturi. Liverpool era deținătoarea trofeului, pe care nu și-l va putea apăra.
Echipele calificate în sferturile Cupei Ligii Angliei

    Wolverhampton
    Southampton
    Manchester United
    Charlton
    Nottingham Forest
    Newcastle
    Leicester
    Manchester City, potrivit eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272