REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Mandat de arestare pe numele lui Viktor Ianukovici: este învinuit pentru reprimarea protestelor de la Euromaidan

Mandat de arestare pe numele lui Viktor Ianukovici: este învinuit pentru reprimarea protestelor de la Euromaidan

A.F. 17 ianuarie 2023 | 18:47 632

Instanța ucraineană a acordat permisiunea pentru arestarea fostului președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, informează biroul procurorului general al Ucrainei, relatează agenția de presă Unian. Este vorba despre reprimarea protestelor din Maidan, unde mai mulți protestatari au fost împușcați.

Mandat de arestare pe numele lui Viktor Ianukovici: este invinuit pentru reprimarea protestelor de la EuromaidanViktor Ianukovici

Tribunalul Districtual Pechersk din Kiev a ales o măsură de reținere sub forma detenției fostului președinte al Ucrainei.

"Ancheta a stabilit că fostul președinte al Ucrainei, împreună cu șeful Serviciului de Securitate, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Apărării și alți înalți oficiali ai agențiilor de aplicare a legii, fără temei legal, au organizat utilizarea unor mijloace speciale, echipamente militare, arme de foc pentru a contracara și dispersa violent manifestanții", a precizat parchetul. Se remarcă faptul că astfel de acțiuni ale fostului președinte și ale foștilor șefi ai agențiilor de aplicare a legii au dus la victime în masă în rândul protestatarilor din partea centrală a Kievului. "Inclusiv cauzând moartea a 67 de civili. În total, 887 de civili și 132 de polițiști au fost răniți. Au fost cauzate pagube materiale în valoare de peste 16 milioane de hrivne", se arată în raport.

Viktor Ianukovici trăiește în momentul de față în Federația Rusă.

Interesant este faptul că decizia apare în contextul în care la Moscova se vehiculează ideea unui Guvern ucrainean din exil. Fostul prim-ministru ucrainean Mykola Azarov, politicianul ucrainean de opoziție și președintele consiliului politic al OPWDD, interzis în Ucraina, Viktor Medvedciuk, și fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici ar trebui să înființeze un "guvern în exil", a declarat Vladimir Kozin, membru corespondent al Academiei de Științe Militare din Rusia, într-un interviu pentru ura.ru, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369