REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Mandatul de administrator la Şantierul 2 Mai pentru sexy-consiliera de la Sănătate, prelungit

Mandatul de administrator la Şantierul 2 Mai pentru sexy-consiliera de la Sănătate, prelungit

Replica API 3 iunie 2019 | 00:00 1007

Specialista în lemn, încă 4 luni şefă la Mangalia

Specialista în lemn, încă 4 luni şefă la Mangalia

Ministerul Economiei a decis să prelungească mandatul de administrator al Şantierului Naval 2 Mai SA pentru Iolanda Anamaria Babău, sexy-consiliera de la Ministerul Sănătăţii adusă în Guvern graţie influenţei mamei sale, şefa PSD Bihor. Şantierul 2 Mai SA deţine 51% din compania mixtă olandeză- română Damen Shipyards Mangalia.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia a decis în şedinţa de pe 30 mai 2019 prelungirea cu încă 4 luni a mandatelor administratorilor Anda Nicoleta Oneţiu, Iolanda Anamaria Babău şi Florin Victor Dumitriu, începând cu data de 3 iunie 2019. Ministerul Economiei, cel prin care statul controlează Şantierul 2 Mai, continuă astfel să susţină la conducerea unei companii strategice un personaj fără nici un fel de competenţe în domeniu, a cărei singură recomandare este acea de fiică de şef PSD.

Revenind la administratorii şantierului, trebuie spus că Anda Nicolea Oneţiu este geograf, lector universitar doctor la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, în timp ce Florin Victor Dumitriu este economist, expert guvernamental încă din 1991, fost secretar de stat la Turism, şef al Departamentului pentru Investiţii Străine din Guvern, secretar de stat la AVAS, dar şi consilier personal al fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu.

Cea mai interesantă figură este cea a Iolandei Anamaria Babău, o tânără cu domiciliul în Beiuş. În august 2017, a fost numită consilier personal al ministrului Sănătăţii de atunci, Florian Bodog, coleg de partid în Bihor cu mama ei, Stela Babău, consilier judeţean, preşedinta Organizaţiei de Femei şi vicepreşedinte al PSD Bihor. În perioada martie- august 2018, Iolanda Anamaria Babău a fost consiliera secretarului de stat Oana Pintilei, din cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar din februarie 2019 este consilier în Ministerul Economiei. În paralel, Iolanda a rămas consiliera senatorului Florian Bodog, dar este şi directoarea de cabinet a secretarei de stat Mihaela Voicilă, din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, precum şi consiliera personală a actualului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Tânăra care lua în 2016 un master la ASE cu teza „Diplomaţia strategică. Studiu de caz Egipt” este asociat unic la Dorafort General Group SRL din Beiuş, producător şi distribuitor de uşi, parchet şi ferestre de lemn, precum şi la Fortilemn Concept SRL, o firmă înfiinţată în 2018, specializată tot în prelucrarea lemnului. Iolanda Anamaria Babău raporta în februarie 2019 un Chevrolet primit cadou şi venituri de circa 58.000 lei, încasate din cinci surse, toate bugetate de stat: Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, cabinetul senatorial al lui Florian Bodog şi Secretariatul General al Guvernului.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum poate ocupa atatea locuri, cum face fata?! Alti tineri sunt someri si ea lucreaza in posturi foarte bune la stat!
1
0
Poate ca e competenta dar sexy nu vad poate ca in realitate arata mai bine.
1
1
Wow ce fatza de competenta are Nr. 1 la supt . Ti ai draq de koorve si hoti.
6
0
Ca la vRaja, sa fi buna de poola si sa o sugi fara sa faci zgomot. Acum a aparut una cu un mini one gri, nu stiu cine o fute, dar e buna rauuu . Am auzit ca a fost specializata afara.
5
0
Presupun ca o caracterizeaza competenta si profesionalismul. In ce domeniu!? Fiecare este liber sa gandeasca...
8
0
pai nu vin iar alegerile?
8
1
Foarte mare capacitate aceasta fatuca. Si consilier si in CA si cu societati .... tare rau.
8
0
Ei bravo! Asta da stire!
4
0
fetita asta stie ce face?
7
1
inseamna ca este "buna". Lasati-o ,bre in pace, nu trebuie si olandezii sa aiba ce foote. Atata vreme departe de casa ...
11
0
Toti,dar absolut toti isi pun hahalerere pe diverse posture cand sunt la putere.Romania nu a avut niciodata oameni de calitate pusi politic, in nici un domeniu. Nici politicieni de calitate nu are tara,ce sa mai zicem de presedinti,ti-e mai mare rusinea sa le pronunti numele. Asta am reusit noi ca natie sa aducem in fata,la conducere. Asa prost si fara cap am votat noi si dupa asta ne plangem,de parca ar fi votat alte popoare pentru noi.
9
1
Sa vina iar Boc,Maior,Roberta,Cocos,Videanu...
2
7
Pai idioti astia de la psd il tin functie pe Artagea Bogdan, un hot din tata in fiu. Ce ne mai miram la fufa asta...
16
1
Nu au inteles mai nimic din alegerile din 20mai. Cred ca nu mai sunt capabili sa inteleaga de corupti ce sunt.
14
1
psd a ajuns sa insemne: pizde, sani, dosuri. Veti dispare deoarece promovati analfabetismul, incultura, nepotismul, dispretul fata de adevaratii specialisti. Nimeni nu vrea ca nepotii si copiii lor care se chinuie sa invete pe bune in facultati sa ajunga sa fie condusi de asemenea nulitati ale partidelor. Distrugeti viitorul copiilor promovand tufe habarniste. Nu o sa mai aveti angajati sa va luati pensiile, inconstientilor!
21
0
Pai daca restul de ingineri, specialisti si maistrii sunt prosti punem curvele ca se pricep la toate tuva n gura de psd
19
0
Daca i s-a prelungit mandatul are probabil si calitati intelectuale !
13
2
Sugacealaaaa
18
0
pai daca suge bine si tine secretul cu talent ,cred si eu
27
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369