REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Manea: Vrem să cadă guvernul, pentru că nu şi-a îndeplinit promisiunile din campanie

Manea: Vrem să cadă guvernul, pentru că nu şi-a îndeplinit promisiunile din campanie

Replica API 19 mai 2014 | 00:00 218

Pentru că i-au văzut mai puţini, mai mici şi mai pricăjiţi, reprezentanţii puterii nu se lasă impresionaţi de cei doleanţele celor ai opoziţiei. PNL se ambiţionează să dea de pământ cu guvernarea USD+UDMR şi este hotărât să-l trimită pe premierul Victor Ponta în concediu, pe perioadă nedeterminată. Pentru un astfel de demers, a solicitat tuturor partidelor de opoziţie să i se alăture iniţiativei de votare a moţiunii de cenzură, înainte de alegerile pentru Parlamentul European, din 25 mai. Numai că PSD le dă planurile peste cap celor de la PNL+PDL, cu care au negociat moţiunea şi, potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dezbaterea ar putea avea loc după 26 mai, în situaţia în care luni Birourile Permanente vor avea întrunit cvorumul necesar pentru a decide data la care moţiunea se va citi în faţa parlamentarilor.

Manea anunţă Progamul "dacă..."

După ce săptămâna trecută a fost marcată de absenţe în mod industrial prin Parlamentul României, există posibilitatea reală ca nici luni să nu fie dezbătută moţiunea, aşa cum a confirmat pentru Replica de Constanţa, preşedintele pe municipiu al PNL, Victor Manea. "Noi suntem mâine (luni - n.r.) acolo şi încercăm în Biroul Permanent să o dezbatem. Am depus-o săptămâna trecută şi are termen, în cinci zile trebuie dezbătută, conform procedurilor parlamentare. Aşa că pot să tragă de timp în Biroul Permanent dacă încalcă procedurile. Dacă nu se întruneşte cvorumul, s-ar putea amâna pentru săptămâna viitoare, dar, în mod normal, ar trebui dezbătută şi după aceea votată, dacă nu e cvorum. Nu ne convine situaţia asta, din moment ce am depus moţiunea de cenzură vrem să şi cadă guvernul, pentru că nu şi-a îndeplinit promisiunile din campanie. Nu am depus moţiunea de cenzură pentru că aşa am vrut. Am avut nişte promisiuni, la 1 iunie trebuia să introducă scăderea cu 5% a CAS. Lucru care nu se întâmplă, suntem deja în 19 mai şi n-au anunţat treaba asta, conform programului pe care l-au şi susţinut în noul guvern cu UDMR. Avem Programul "dacă..." Dar, nu se ţin nici măcar de Programul "dacă...". Acum, înţelege toată lumea de ce am spus că nu mai putem merge în USL", a declarat deputatul, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212