REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

„Manevre” în judeţul Constanţa! Un referent şi un secretar, prinşi şi anchetaţi!

„Manevre” în judeţul Constanţa! Un referent şi un secretar, prinşi şi anchetaţi!

Replica API 6 septembrie 2017 | 00:00 454

Procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Magdalena Olteanu, referent în cadrul primăriei comunei Fântânele, la data faptelor și Dumitru Orleanu, secretar al unității administrativ-teritoriale Fântânele. La mijloc este vorba de atragerea de fonduri europene prin mijloace infracționale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2012-2016, inculpata Olteanu Magdalena, a formulat și depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Local Cogealac cinci cereri unice de plată pe suprafață, folosind documente și declarații false, depuse și înregistrate la această instituție, în sensul că utilizează întreaga suprafață de teren arabil pentru care a solicitat sprijin financiar, obținând pe nedrept subvenții din bugetul general al Uniunii Europene în cuantum total de 111.086,63 lei.

În aceeași perioadă, inculpatul Orleanu Dumitru a formulat și depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Local Cogealac cinci cereri unice de plată pe suprafață, folosind documente și declarații false, depuse și înregistrate la această instituție, în sensul că utilizează întreaga suprafață de teren arabil pentru care a solicitat sprijin financiar, obținând pe nedrept subvenții din bugetul general al Uniunii Europene în cuantum total de 89.502,95 lei.

Astfel, cei doi inculpați, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au atestat în fals cu prilejul întocmirii mai multor adeverințe eliberate de primăria comunei Fântânele, împrejurarea necorespunzătoare adevărului că utilizează întreaga suprafață menționată în cuprinsul acestora, în scopul de a anexa adeverințele la cererile unice de plată pe suprafață înregistrate la A.P.I.A. – Centrul Local Cogealac, Centrul Județean Constanța.

Totodată, în anul 2014, cei doi inculpați au falsificat prin contrafacerea scrierii contracte de arendare care conțineau mențiunea necorespunzătoare adevărului că au dreptul de a utiliza, ca arendași, anumite suprafețe de teren, înscrisuri pe care ulterior le-au înregistrat la Primăria Comunei Fântânele și pe care le-au anexat cererii unice de plată pe suprafață înregistrate la A.P.I.A. – Centrul Local Cogealac, jud. Constanța, prin care au solicitat sprijin financiar pentru respectivele suprafețe.

În perioada 2014-2016, inculpatul Orleanu Dumitru, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu care decurgeau din calitatea de secretar al Primăriei Comunei Fântânele, a stabilit în cadrul comisiei constituite în cadrul unității administrativ-teritoriale, suprafețele de teren având categoria de folosință „pajiști permanente” ce urmau a se da în concesiune crescătorului de animale Olteanu Magdalena, sora inculpatului, și a semnat raportul comisiei, acte în urma cărora inculpata Olteanu Magdalena a obținut foloase patrimoniale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum vine asta la fantanele a ajuns dnaul si nu s-a oprit si la primarie la cogealac a trecut pe langa ea sa controleze matrapazlacurile care s-au facut si se fac de gasca cati alexa
0
0
sunt frate si sora!
0
0
Pe la primaria Albesti nu verificati? Multi bani se sifoneaza prin aportul consistent al "d-nei Eugenia"...
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218