REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

MApN: Acord România - Irlanda, în domeniul apărării

MApN: Acord România - Irlanda, în domeniul apărării

Victor ROTARU 10 aprilie 2024 | 00:00 158

Primul Memorandum de înţelegere între Ministerul Apărării din Irlanda şi Ministerul Apărării Naţionale din România privind cooperarea în domeniul apărării a fost semnat, la Bucureşti.

MApN: Acord Romania - Irlanda, in domeniul apararii

Potrivit unui comunicat al MApN transmis, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a primit luni vizita secretarului general al Ministerului irlandez al apărării, Jacqui McCrum, context în care cei doi oficiali au semnat Memorandumul de înţelegere.

"Documentul va oferi cadrul necesar pentru dezvoltarea şi promovarea cooperării şi relaţiilor bilaterale, cu beneficii reciproce în special în ceea ce priveşte creşterea interoperabilităţii şi capacităţii de dislocare în cadrul misiunilor sau operaţiilor internaţionale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Uniunii Europene", arată MApN.

În cadrul întâlnirii bilaterale au fost abordate subiecte de interes comun referitoare la situaţia de securitate din zonele de interes şi eforturile comunităţii internaţionale pentru asigurarea păcii şi stabilităţii la nivel regional şi global.

Totodată, cei doi oficiali au discutat şi despre potenţialele proiecte de cooperare bilaterală dintre România şi Irlanda, pe fondul semnării Memorandumului de cooperare în domeniul apărării.

Secretarul de stat Simona Cojocaru a subliniat rolul de pol de stabilitate al României în regiunea Mării Negre, în implementarea măsurilor aliate pentru consolidarea descurajării şi apărării şi a exprimat interesul pentru cooperare activă cu Irlanda, fiind evidenţiat potenţialul oferit de proiectele Uniunii Europene în domeniu, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272