REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
16.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

MApN caută să cumpere ambarcațiuni rapide de tip RHIB, cu 80 de milioane de lei

MApN caută să cumpere ambarcațiuni rapide de tip RHIB, cu 80 de milioane de lei

Andreea CONDURACHE 10 mai 2024 | 00:00 2742

Ministerul Apărării Naționale (MApN), prin Unitatea Militară 02655 Vlădeni, județul Brașov, a lansat o procedură de licitație publică pentru furnizarea de ambarcațiuni multiplatformă, tip RHIB, pentru 12 persoane, necesare instruirii personalului militar în zonele costiere, maritime și fluviale. Nava ar urma să ajungă la Unitatea Militară 02660 Mangalia. Cantitățile previzionate minime și maxime de ambarcațiuni ce urmează să fie aprovizionate în baza acordului-cadru au o valoare totală estimată de minimum 10.000.000,00 lei fără TVA și maximum 80.000.000,00 lei fără TVA. Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale are unități la Bacău, Buzău, Mangalia, Târgu Mureș și Vlădeni.

MApN cauta sa cumpere ambarcatiuni rapide de tip RHIB, cu 80 de milioane de lei sursa foto: Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale

Ministerul Apărării Naționale, prin UM 02655 Vlădeni, intenționează să încheie un Acord-Cadru, pentru o perioadă de 24 luni, pentru furnizarea de ambarcațiuni multiplatformă, tip RHIB, pentru 12 persoane necesare instruirii personalului militar în zone costiere, maritime și fluviale, în condiții de umiditate (100%) și salinitate ridicată. Ambarcațiunile prevăzute sunt necesare asigurării bazei materiale pentru instrucția specifică forțelor pentru operații speciale navale. În acest sens a fost lansată în cursul zilei de miercuri, 8 mai a.c., o procedură de licitație publică a cărei valoare totală estimată poate ajunge până la suma de 80.000.000 de lei, fără TVA.

MApN cauta sa cumpere ambarcatiuni rapide de tip RHIB, cu 80 de milioane de lei tabel cu cantitățile minime și maxime de ambarcațiuni

Necesitatea a fost stabilită ca urmare a ordinului nr. A – 1678 emis de către U.M. 02555 Târgu Mureș, ce constă în solicitarea organizării unei proceduri de achiziției, tip licitație deschisă, care să fie finalizată prin încheierea unui acord - cadru, ce are ca obiect furnizarea ambarcațiunilor potrivit normelor specifice. Prezenta procedură intervine în urma stabilirii necesarului estimativ de ambarcațiuni pe o perioadă de 24 luni, sau cu o perioadă necesară furnizării cantităților maxime prevăzute în acordul cadru. Ambarcațiunile sunt necesare pentru asigurarea bazei materiale, în vederea efectuării instruirii personalului militar în zone costiere, maritime și fluviale, în condiții de umiditate (100%) și salinitate ridicată și trebuie să suporte diferențe bruște de temperatură datorate utilizării în condiții meteo nefavorabile. Durata de serviciu a produsului trebuie să fie minimum 5 ani, cu posibilitate de prelungire.

MApN cauta sa cumpere ambarcatiuni rapide de tip RHIB, cu 80 de milioane de lei

Ambarcațiunea multiplatformă, tip RHIB, pentru 12 persoane este destinată pentru: executarea transportului și inserției/ extracției echipelor de scafandri comando, în zone costiere, maritime și fluviale, pe o distanță cuprinsă între 70 și 150 de mile marine; executarea sprijinului cu foc a echipelor de scafandri comando cu armamentul de la bord, cu armament cu calibre cuprinse între 7.62 mm și 12.7 mm și aruncătoare de grenade cal. 40 mm. De asemenea, se va folosi pentru  transportul echipelor de scafandri comando în vederea executării de operații de interdicție maritimă (MIO); executarea de misiuni de aprovizionare a echipelor de scafandri comando cu materiale necesare în vederea executării misiunilor în zone izolate. Totodată, se va asigura antrenamentele de inserție prin scufundare ale scafandrilor comando, se vor executa misiuni de recunoaștere electrono-optică și cercetare specială în medii maritime, costiere și fluviale și se va asigura protecția antiteroriste pe mare a navelor proprii, străine și a demnitarilor. Data limită de depunere a ofertelor este 10 iunie a.c..

MApN cauta sa cumpere ambarcatiuni rapide de tip RHIB, cu 80 de milioane de lei

Comandamentul forțelor pentru operații speciale este structura care asigură și generează componenta specializată, de reacție rapidă, de nivel strategic, cu structuri terestre, navale și aeriene dedicate, instruită și dotată pentru executarea misiunilor de cercetare specială, acțiunilor directe, de asistență militară și neconvenționale, precum și misiuni complementare acestora, pe teritoriul statului român sau în afara acestuia, în condițiile legii, independent sau împreună cu forțele speciale ale coalițiilor și alianțelor din care România este parte. Unități FOS regăsim în Bacău, Buzău, Mangalia, Târgu Mureș și Vlădeni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am eu vreo 3-4.si vapoare.multe vapoare.flota.
1
9
CE SA FACA CU AMBARCATIUNILE RAPIDE??? SA PESCUIASCA SCRUMBIE PE DUNARE ??? ASTA NE LIPSEA....AMBARCATIUNI RAPIDE....IN REST AVEM DOTARE MAXIMA...
4
12

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515