REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 25 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6497
19.4° Constanța Luni, 25 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6497

MApN cere 20 de apartamente primăriei ca să permită prelungirea străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea. Video

MApN cere 20 de apartamente primăriei ca să permită prelungirea străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea. Video

Ana Maria LIPAN 9 iunie 2023 | 00:00 5300

Traficul reprezintă o problemă în ultima vreme în Constanța, iar nervii șoferilor sunt puși la grea încercare zilnic. Există, însă, și o veste bună, cel puțin pentru cei care locuiesc ori tranzitează zona Barbu Ștefănescu Delavrancea. Primăria a demarat procedurile în vederea descărcării traficului de pe strada mai sus menționată, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Singurul impediment în calea acestui proiect era reprezentat de faptul că în zonă este o unitate militară, iar prelungirea urmează să se facă pe terenul MApN. Primarul Vergil Chițac a dezvăluit în cadrul unui interviu că investiția se află într-un stadiu avansat și Ministerul Apărării Naționale dorește, în schimbul acelei suprafețe, 20 de apartamente, pentru cazarea cadrelor militare. 

MApN cere 20 de apartamente primariei ca sa permita prelungirea strazii Barbu stefanescu Delavrancea. Video

În ultimii ani, modificările regimului de circulație din multe zone ale orașului au constituit o principală sursă de stres pentru șoferi. S-au instituit zeci de sensuri unice, s-a descărcat traficul de pe o arteră și s-a încărcat pe alta, ajungând, astăzi, să producă doar nervi în trafic șoferilor. Ei bine, în tot haosul acesta vin și vești bune. Cel puțin cel puțin pentru cei care locuiesc ori tranzitează zona Barbu Ștefănescu Delavrancea. Această stradă, care se termină într-un câmp, va fi prelungită, astfel încât traficul de aici, dar și cel de pe Baba Novac, să fie descărcat pe Aurel Vlaicu.

MApN cere 20 de apartamente primariei ca sa permita prelungirea strazii Barbu stefanescu Delavrancea. Video

Pentru ca acest lucru să se întâmple, Primăria Constanța are nevoie de acordul MApN, întrucât prelungirea străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea se va face pe terenul Ministerului, în această zonă fiind o unitate militară. În urma discuțiilor dintre Minister și municipalitate, s-a ajuns la un acord. Suprafața poate trece în domeniul public al orașului, în schimbul a 20 de apartamente, care vor deveni spații de cazare pentru personalul militar.

MApN cere 20 de apartamente primariei ca sa permita prelungirea strazii Barbu stefanescu Delavrancea. VideoAngel Tîlvar, Ministrul Apărării Naționale

Vergil Chițac a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, faptul că proiectul se află într-un stadiu avansat. În ceea ce privește discuțiile cu Ministerul Apărării Naționale, acesta afirmă că la nivelul conducerii există deschidere și că în prezent se lucrează pentru soluționarea acestui impediment. 

MApN cere 20 de apartamente primariei ca sa permita prelungirea strazii Barbu stefanescu Delavrancea. Video

“Suntem destul de avansați în ceea ce privește proiectul de pe Barbu Ștefănescu Delavrancea. Ne-am poticnit puțin pentru că ei vor în schimb 20 de apartamente, pentru cadrele militare. Se poate realiza acest lucru. Terenul trece din domeniul public al statului, sub administrarea Ministerului Apărării Naționale, în domeniul orașului. În acea zonă continuăm strada, descărcăm în Aurel Vlaicu. Ministerul Apărării Naționale ne cere în contrapartidă 20 de apartamente, pentru cadrele militare. Discuția aici se poartă la patrimoniu și este de ordin legal. Dacă putem face acest lucru îl introducem în consiliul local. Suntem destul de avansați, dar discutăm și trebuie să găsim o soluție. Îmi doresc foarte mult pentru că în acest fel decongestionăm circulația. Ministrul Apărării Naționale, pe care îl și cunosc personal, suntem prieteni, are toată deschiderea.”, a declarat edilul orașului.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
14131947548
5/49
293425261532
joker
36439403319