REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Marcel Ciolacu: „Până la sfârşitul anului vom avea o inflaţie sub 5%“

Marcel Ciolacu: „Până la sfârşitul anului vom avea o inflaţie sub 5%“

A.F. 6 aprilie 2024 | 00:00 466

Premierul Marcel Ciolacu a apreciat, miercuri, că până la finalul anului 2024 inflaÅ£ia va coborî sub 5% ÅŸi că România se va încadra în deficitul bugetar propus.

Marcel Ciolacu: „Pana la sfarsitul anului vom avea o inflatie sub 5%“Marcel Ciolacu

„Cu certitudine, până la sfârÅŸitul anului, vom avea o inflaÅ£ie sub 5%. Trebuie să amintesc ce inflaÅ£ie am preluat ca prim-ministru, cu două cifre? Am adus-o într-o zonă rezonabilă ÅŸi va continua să scadă. Dacă nu intra PSD la guvernare ÅŸi nu veneam cu plafonarea la energie, am fi avut o inflaÅ£ie de 30%”, a afirmat Ciolacu, joi, după ce a participat alături de candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ÅŸi preÅŸedintele PSD BucureÅŸti, Gabriela Firea, la o întâlnire cu membri ai organizaÅ£iilor de pensionari PNL ÅŸi PSD.

La întâlnire a participat ÅŸi candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu ÅŸi preÅŸedintele PSD BucureÅŸti, Gabriela Firea.

Ciolacu a precizat că în decembrie România se va încadra în deficitul propus, la fel ca ÅŸi anul trecut.

„În ianuarie, întotdeauna avem această discuÅ£ie. Anul trecut ne-am încadrat în deficitul pe care vi l-am anunÅ£at de când am preluat mandatul de premier, cu toate că era 6,8%, am depăşit acel moment. Acum mă întrebaÅ£i ce se va întâmpla în decembrie. Ne vom încadra în deficit. Deficitul în acest moment nu e depăşit prin consum, ci prin investiÅ£ii. Åži veÅ£i vedea că aceste investiÅ£ii se vor întoarce în economie ÅŸi se vor regăsi în taxe ÅŸi impozite. Toate ţările dezvoltate au făcut aÅŸa. Am avut ghinionul ÅŸi eu ÅŸi Nicolae Ciucă să plecăm de la un deficit de 9,2% pornit de la 2,7%, de la o datorie publică de peste 50% de la 37%, cu datorii de 200 de miliarde făcute de domnul CîÅ£u. A fost o nenorocire pentru România acest cetăţean”, a explicat Ciolacu.

Referindu-se la o eventuală impozitare progresivă, Ciolacu a explicat că aceasta nu vizează salariile, ci veniturile excepţionale.

„Nu a vorbit nimeni de impozitarea progresivă a salariilor, nici măcar eu care sunt un fan al impozitării progresive. Dimpotrivă, am spus de vreo sută de ori că vorbim de impozitarea progresivă a veniturilor cumulate sau a veniturilor excepÅ£ionale. Am ÅŸi dat un exemplu, dacă cumperi un teren cu 10.000 ÅŸi îl vinzi cu 10 milioane de euro, niciunde în lumea asta nu plăteÅŸti un impozit de 1% sau maximum de 10%. PlăteÅŸti un impozit diferenÅ£iat, pentru că este un venit excepÅ£ional”, a adăugat Ciolacu, transmite Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te arunci cu capul inainte la un capitol la care ai mari lacune profesionale....
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272