REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Marcel Ciolacu, întrebat despre drona căzută la Brăila: Nu e prima, mi-aș dori să fie ultima

Marcel Ciolacu, întrebat despre drona căzută la Brăila: Nu e prima, mi-aș dori să fie ultima

Andreea CONDURACHE 29 martie 2024 | 15:13 470

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timișoara, întrebat despre bucățile de dronă găsite în Insula Mare a Brăilei, că speră să fie ultima dată când se mai întâmplă acest lucru. El precizează că este în curs o anchetă pentru a stabili ce proveniență are drona.

Marcel Ciolacu, intrebat despre drona cazuta la Braila: Nu e prima, mi-as dori sa fie ultimaMarcel Ciolacu

„Acum câteva minute am vorbit cu ministrul Apărării. De aseară s-a închis perimetrul. Se desfășoară o anchetă. Nu este prima. Mi-aș dori să fie ultima. Momentan nu avem victime şi nu sunt astfel de probleme. Sperăm să fie, repet, cât mai mici, sau să evităm cât mai mult aceste evenimente”, a declarat Marcel Ciolacu, după ce a participat, vineri, la inaugurarea noului terminal de plecări externe al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, conform digi24.ro

Chestionat dacă verificările făcute până acum indică ce provenienţă are această dronă şi dacă ar fi una rusească, premierul a răspuns: „Haideţi să aşteptăm ancheta. Dacă ne uităm la crater nu a avut explozie, de aceea nu putea să producă daune, chiar dacă ar fi căzut în altă zonă”.

O dronă ar fi căzut joi seară, în apropiere de Brăila, relatează debraila.ro, neexistând însă o confirmare a incidentului din partea autorităţilor. Poliţia şi Jandarmeria au izolat zona în care a fost semnalată cădrea dronei. MApN A anunţat vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

MApN anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

„În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei. Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, desfăşoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaţionale specifice”, a transmis Ministerul Apărării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108