REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Marcel Lică rămâne până la vară la Farul şi-l sfătuieşte pe Artimon să se axeze pe tineri

Marcel Lică rămâne până la vară la Farul şi-l sfătuieşte pe Artimon să se axeze pe tineri

Replica API 28 noiembrie 2012 | 00:00 124

Echipa fanion a Constanţei încearcă să iasă din derivă. Ce şanse are?

Echipa fanion a Constanţei încearcă să iasă din derivă. Ce şanse are?

Farul Constanţa s-a bucurat din plin de etapa de pauză, respectiv etapa a 14-a a ligii secunde. Atmosfera din cadrul clubului a avut de suferit în urma demisiei în bloc a conducerii administrative şi în urma rezultatelor din ultima etapă, mai ales eşecul din ultimul meci din campionat disputat în deplasare, contra formaţiei CF Brăila, meci pierdut cu scorul de 2 - 0. Cu toate că şi-a anunţat demisia, fostul şi actualul preşedinte al grupării constănţene, Marcel Lică, a rămas alături de echipă în această perioadă, aşa cum a şi precizat la conferinţa de presă în care şi-a dat demisia. Un lucru îmbucurător pentru echipă este faptul că preşedintele "Rechinilor" a declarat, în cadrul unui interviu acordat cotidianului "Replica", pe care îl veţi putea urmări în rândurile de mai jos, că va rămâne la club până în această vară, deşi contractul pe care l-a semnat este pe o perioadă nedeterminată.

Reporter: Deşi v-aţi anunţat demisia în cadrul unei conferinţe de presă, se pare că nu aţi plecat din cadrul clubului. Este adevărat?

Marcel Lică: Codul muncii mă obligă, dacă eşti într-o funcţie de conducere, mai rămâi 30 de zile de la data în care ai încheiat lucrurile. Eu am un contract, în care am nişte clauze. Eu v-am şi atenţionat că nu-mi dau demisia, ci trag un semnal de alarmă. Apoi, de comun acord, dacă batem palma, atunci nimeni nu mai cere daune, nici eu la ei, nici ei la mine, pentru că aşa este frumos. Dacă eu plec, unilateral, trebuie să plătesc nişte despăgubiri.

Rep.: Aţi mai discutat la telefon cu Giani Nedelcu despre demisie?

M.L.: Mi-a dat de înţeles că după terminarea campionatului voi putea să plec. Eu i-am spus că trebuie altceva, trebuie ceva nou. Eu am făcut în campionatul acesta tot ce a depins de mine, am făcut şi pasul acesta înapoi, am atras atenţia.

Rep.: Dacă domnul Giani nu v-ar accepta demisia, dumneavoastră până în ce an aveţi valabil contractul?

M.L.: Contractul este valabil pe o perioadă nedeterminată. Eu nu sunt jucător sau antrenor. Pe cale amiabilă, contractul poate fi desfăcut oricând. Fiecare am fost de acord să nu ne cramponăm de clauzele alea. Nu există nici o problemă în sensul acesta, dacă o parte nu mai vrea, asta e.

Rep.: Din momentul în care v-aţi anunţat demisia, v-aţi mai întâlnit cu jucătorii şi cu antrenorul?

M.L.: Bineînţeles că m-am întâlnit, zilnic.

Rep.: Cum i-aţi simţit pe jucători şi pe antrenorul Alin Artimon după ce s-a întâmplat în ultima etapă?

M.L.: Ei sunt, hai să spun aşa, puţin debusolaţi. Sunt problemele care sunt la nivel administrativ, mai sunt problemele de rezultate, deşi ei în ceea ce-i priveşte au salariile plătite.

Rep.: Există foarte multe voci care spun că jucătorii nu ar avea plătite salariile la zi şi clubul ar avea în continuare datorii?

M.L.: Cine declară aşa ceva, trebuie să iasă şi să spună clar că jucătorul X nu şi-a primit salariul. Eu din câte ştiu, s-au plătit salariile către jucători. Poate mai sunt câteva mici întârzieri, însă oricum ar fi, sunt în termen.

Rep.: Credeţi că dacă Farul va pierde următorul meci contra echipei Săgeata Năvodari, şansele de evitare a retrogradării se reduc considerabil?

M.L.: Eu spun în primul rând că această sperietoare cu retrogradarea nu ar mai trebui spusă, pentru că după părerea mea nu o să retrogradeze nimeni, în noul format al ligii 1 şi a 2-a în sezonul 2013-2014. Nu se ştie deocamdată cum vom continua, dar este cert că vom continua cel puţin cu două serii. Două serii au 16 echipe, iar la această oră îşi desfăşoară activitatea 25. Ce mai contează câte din fiecare serie retrogradează, dacă la noi în serie s-au retras 3 echipe, iar dincolo 4, chiar şi obligativitatea îndeplinirii unui barem de puncte a căzut?

Rep.: Cum simţiţi atmosfera în cadrul echipei înaintea unui meci important, cel cu Săgeata Năvodari?

M.L.: Nu mai este nici o presiune asupra jucătorilor. Trebuie ca echipa să joace dezinvolt, să joace la adevărata valoare şi astfel va obţine un rezultat pozitiv. Dacă se vor duce tot aşa blazat, la fel ca în celelalte deplasări, nu vom face nimic. Am auzit că suntem blocaţi psihic, dar de ce eşti blocat psihic? Eşti pe ultimul loc, este greu de ieşit din zona aia, dar mai rău de atât nu se poate. Joacă pentru tine, pentru onoare, pentru club. De câte ori am avut prilejul le-am transmis aceste gânduri, pentru că fost şi eu jucător şi cunosc aceste situaţii.

Rep.: Ce formulă credeţi că va adopta Alin Artimon pentru următorul meci, o va schimba sau va rămâne cu acel 4 - 3 - 3?

M.L.: Eu nu m-am băgat niciodată în probleme tehnice, dar absolut niciodată. Echipa am aflat-o de fiecare dată, înainte de începerea partidei. Singurul sfat pe care i l-aş da, măcar din returul campionatului, este să se axeze foarte mult pe tineri şi pe constănţeni.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272