REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
10.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Marcel Lică: "Voi rămâne până la sfârşitul vieţii mele alături de Farul"

Marcel Lică: "Voi rămâne până la sfârşitul vieţii mele alături de Farul"

Replica API 10 ianuarie 2013 | 00:00 138

Farist pe viaţă

Farist pe viaţă

Peste câteva zile, fariştii vor afla odată cu noile sosiri la echipă şi noul preşedinte al clubului. Deocamdată nu se cunosc prea multe detalii, întrucât patronul echipei, Giani Nedelcu nu a dorit să vorbească despre acest subiect, declarând că la momentul oportun vom afla cine este. Din câte se pare, ultimul preşedinte al "alb-albaştrilor", Marcel Lică, ştie cine va ocupa acest post, însă îi respectă decizia patronului, de a nu divulga numele acestuia. Totuşi, într-un interviu acordat cotidianului "Replica", Lică a precizat că este vorba despre un fost farist care ştie cu ce se mănâncă această meserie.

Reporter: Odată cu întrunirea lotului va fi prezentat şi noul preşedinte al clubului. Aveţi idee despre eventuale discuţii pentru acest post?

Marcel Lică: Idee am, dar este bine să anunţe patronul, pentru că aşa este normal. În orice caz, este un fost farist, un om care a fost implicat în fenomenul fotbalistic ca şi conducător, ştie cu ce se mănâncă această meserie. Este un post de care nu este străin.

Rep.: Situaţia lui George Curcă încă nu s-a clarificat. Sunteţi de părere că Farul are nevoie de Curcă sau George are nevoie de Farul?

M.L.: Eu zic că ambele variante sunt valabile. Farul are nevoie de un George Curcă într-o formă maximă şi Curcă are nevoie de un Farul stabil din punct de vedere a condiţiilor pentru performanţă.

Rep.: Cum l-aţi simţit pe fostul căpitan Curcă, în acest tur?

M.L.: L-am simţit în acest tur de campionat că nu a avut motivaţie şi dacă nu ai motivaţie este greu să-ţi păstrezi forma la potenţialul maxim.

Rep.: Chiar dacă va rămâne la echipă, Alin Artimon i-a pus lui George Curcă două condiţii sportive pentru a continua. Credeţi că una dintre condiţii a fost legată de motivaţie?

M.L.: Asta nu depinde de jucător. Asta depinde de alţi factori, inclusiv de antrenor, să-l facă să fie motivat. Jucătorii trebuie stimulaţi cu câte o primă, atunci când este cazul, dar şi antrenorul are rolul lui de a-i motiva pe jucători.

Rep.: Ce credeţi că ar trebui ca Farul să aibă în retur în plus faţă de ceea ce a avut până acum?

M.L.: Echipei îi trebuie omogenitate, pentru că valoare echipa a avut. Lotul lui FC Farul a avut şi are valoare. Îi trebuie omogenitate şi trebuie ca antrenorul să scoată tot ce-i mai bun din lotul respectiv. E ca şi când aş avea un Lamborghini şi aş merge cu 40 la oră, este important şi şoferul. Alin Artimon a renunţat la cei care au plecat, cei pe care a vrut să-i păstreze le-a pus nişte condiţii, o să-şi aducă jucătorii pe care-i doreşte.

Rep.: Deşi procedează într-un mod profesionist, fără a spune dinainte ce jucători vor aduce, patronul şi antrenorul echipei nu oferă nici o informaţie despre cine va veni. Care credeţi că este motivul?

M.L.: Se aşteaptă ca echipele din prima ligă să-şi definitiveze loturile, pentru că un jucător care joacă în Liga 1 nu poate veni la Farul. Ceea ce rămâne, surplusul din Liga 1, dacă i se face o ofertă bună, există şanse. Deşi, eu am spus-o şi o repet, nu sunt adeptul aducerii jucătorilor cu nume. Din pepiniera proprie, atenţie spre Academia Hagi de unde poţi să iei jucători în co-proprietate, iar eu i-am simţit pe cei de acolo extrem de deschişi.

Rep.: Această colaborare nu este văzută cu ochi buni de farişti. Nu sunteţi de părere că se va rupe legătura cu suporterii dacă vor ajunge jucători de la Viitorul?

M.L.: Până la urmă suporterii au fost şi împotriva colaborării dintre Farul şi Viitorul în ceea ce priveşte disputarea jocurilor pe stadionul Farul şi s-a dovedit benefică, pentru că a ajutat foarte mult clubul din punct de vedere al infrastructurii şi a părţii materiale. Dacă echipa merge bine şi are rezultate suporterul o să treacă şi peste asta. La CFR Cluj când a bătut pe Manchester câţi clujeni erau în echipă?

Rep.: Ce se va întâmpla cu sistemul competiţional din Liga 1 şi Liga a 2-a?

M.L.: Va rămâne actualul sistem cu două serii. Deja s-au retras din fiecare serie câte 3 echipe, deci nu mai retrogradează nimeni.

Rep.: Dacă în viitorul apropiat veţi primi o ofertă de a reveni ca preşedinte la Farul, o veţi accepta?

M.L.: Am spus şi în 2005 când am plecat după primul meu mandat, când am avut rezultate extraordinare, locul 5, finala cupei României, niciodată să nu spui niciodată. Iată că m-am reîntors, dar am revenit la greu când mi s-a cerut sprijinul şi l-am oferit. Eu sunt farist, am jucat pentru această echipă, i-am fost conducător, i-am fost apropiat oricând şi voi rămâne până la sfârşitul vieţii mele alături de Farul. Când mi se va cere o mână de ajutor, voi fi prezent. Sunt membru fondator, o să merg să-mi plătesc cotizaţie anuală.

Rep.: Veţi veni la meciurile Farului?

M.L.: Voi merge şi la meciuri când pot, pentru că sunt şi observator la meciurile din Liga 1 din acest campionat. O să mi se facă dor de Farul, dar aş vrea să văd altceva decât ce am văzut în tur, am fost dezamăgit de ce am văzut în tur. Aş vrea să văd foarte mulţi tineri, foarte mulţi farişti. Aş vrea o echipă care să pună probleme în acest retur şi din vară să atace poziţiile fruntaşe. Dacă vin tot aşa băbăciuni cu fiţe şi ifose că au făcut şi ei 3 duşuri pe la Divizia A...

Rep.: În eventualitatea în care Farul ar reuşi în anii următori să promoveze, credeţi că patronul echipei are puterea necesară de a menţine echipa în Liga 1?

M.L.: Dacă nu se schimbă lucrurile mă îndoiesc că va putea de unul singur, deşi eu am toată admiraţia pentru eforturile făcute de Giani Nedelcu, de Marian Diaconescu. Am fost acolo şi am văzut că omul aduce şi ultimul leuţ. Lângă el mai trebuie să fie încă 3,4 cât Giani Nedelcu, şi atunci ne putem gândi la o promovare, altfel... Lângă el să vină autorităţile, am spus-o şi o repet. Să dea mâna cu Hagi, şi să facă un Farul puternic, Academia să alimenteze clubul mamă şi apoi să vândă jucători pe piaţa internă la cluburi puternice, la cluburile din Europa.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212