REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Marcel Vela: persoanele peste 65 de ani se pot deplasa şi în afara intervalului orar 11-13

Marcel Vela: persoanele peste 65 de ani se pot deplasa şi în afara intervalului orar 11-13

Replica API 29 martie 2020 | 22:49 1580

Marcel Vela, ministru MAI, a făcut declaraţii de presă cu privire la aprobarea unei noi ordonanţe, numărul 4. Sunt câteva domenii care au suferit modificări, unele noi abordate şi unele zone îmbunătăţite. "Vă asigur că măsurile dispuse se vor ridica sau relaxa când suntem convinşi că s-a diminuat răspândirea virusului. Ne aflăm în faţa unui examen greu cu toţii, dar al cărui final îl putem stabili doar noi, dacă suntem o naţiune puternică și unită.

Modificările aduse prin Ordonanţa militară numărul 4, care va fi supusă aprobării prim minstrului Orban şi lui Klaus Iohannis, vizează persoanele de peste 65 de ani.

Astfel, persoanele peste 65 de ani se pot deplasa și în afara intervalului 11-13, doar pentru a-şi rezolva problemele medicale şi nu necesită adeverinţă pe propria răspundere.

Cu privire la transportatori: conducătorii auto care intră în ţară, vorbim de autovehicule cu tonaj de peste 2,4 t, au trei opţiuni: fie angajatorul le asigură un loc să se izoleze între curse, fie declară că se izolează la domiciliu împreună cu familia ori, autorităţile locale, pun la dispoziţie spaţii de carantinare la cerere pentru a asigura protecţia familiilor şoferilor, cu plata costurilor aferente cazării în spaţiile hoteliere.

Pentru cei care locuiesc în zone aglomerate, s-a stabilit ca autorităţile locale să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocului şi va face dezinsecţie în scările de bloc.

Odată cu publicarea ordonanţei 4 în Monitorul Oficial, în perioada stării de urgenţă, preţurile la energie electrice şi termice, gaze, salubritate, alimentarea cu apă și carburanţi nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi. Preţurile pot doar să scadă, în funcţie de cerere și ofertă.

De asemenea, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am blocat un transport de masti spre Italia. Ne critica in presa lor pentru gestul dezonorant. Se intampla acum o luna. Aveam timp sa confectionam zeci de milioane de masti cu fabricile de confectii care erau in faliment. Oamenii aveau de lucru, doctorii si noi aveam echipamente de protectie. Au rechizitionat in schimb hotelurile golanilor de politicieni sau ale sagetilor acestora. Becali a incercat ceva pe banii lui ...
2
0
nu intervenea SUA nu primeam nimic din Coreea de Sud in materie de echipament sanitar. Comunitatea Europeana a urinat pe Romania in special Germania si Olanda
5
1
RIP. Sunteti niste idioti si o sa belim pula, habar n-aveti ce ne asteapta. Ff bn ati lasat mosii as se plimbe iar prin oras.
4
1
Prin aceasta ordonanta,pe care o veti da,lasati libertate celor peste 65 ani sa se plimbe prin oras.
6
4
Ordonanta nr 4 belesti pula luu baiatu...
4
5
Ardeleanu Ion se plimba prin oras,spune ca la varsta lui si cat este de javra nu se atinge nimeni de el!Umbla cu CT 24 CPK!Eu am venit din cursa din tara si umblu de nebun prin Cernavoda cu auto CT 37 SON fara a respecta ordonanta 3,doar sunt sifon jegos!CT 66 SYN MG TL din Cernavoda are voie cu folie pe geamurile din fata de la Audi?
5
5
Vela, orban, arahat, iohanus, la gunoi cu ei.
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218