REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Marcela FRIGIOIU RĂMÂNE cu BANII încasați de la Portul Constanța, fără să meargă la ședințe

Marcela FRIGIOIU RĂMÂNE cu BANII încasați de la Portul Constanța, fără să meargă la ședințe

Replica API 17 iulie 2021 | 21:47 1300

Marcela Frigioiu, șefa Direcției Financiare din Primăria Constanța, a fost târâtă prin instanţe de CNAPM Constanţa. Compania spera să recupereze un imputat de aceasta Marcelei Frigioiu. Concret, este vorba despre indemnizaţia de membru al CA pe care angajata Primăriei ar fi încasat-o ilegal. Frigioiu primea indemnizaţie de aproximativ 1000 de euro lunar, însă doar dacă făcea act de prezenţă în Consiliul de Administraţie. A lipsit la trei şedinţe, dar banii i-a încasat.

În urma unui control efectuat, în trecut, de către Camera de Conturi, s-a stabilit faptul că s-au efectuat cheltuieli nelegale cu indemnizațiile pentru administratori în condițiile neparticipării acestora la ședințe în mod direct în perioada 2014-2016. Curtea de conturi a dispus luarea măsurilor legale pentru stabilirea mărimii și întinderii prejudiciului reprezentând indemnizații nelegale plătite administratorilor, precum și luarea măsurilor de recuperare a acestuia. Printre cei care au încasat nelegal indemnizaţia se numără şi şefa Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa, Mariana Frigioiu, membră în CA al Portului Constanţa. Potrivit Curţii de Conturi, Frigioiu nu a fost prezentă la trei ședințe ale Consiliului de Administrație, două în 2014 şi una în 2015, încălcându-și astfel obligația contractuală de participare la ședințele Consiliului de administrație și la adoptarea hotărârilor acestui organ, pentru care a primit indemnizația lunară.

Definitiv: Marcela Frigioiu scapă de răspundere

CNAPM a mers în instanţă pentru recuperarea prejudiciului. Frigioiu invocat excepția prescripției dreptului material la acțiune, solicitând respingerea acțiunii ca neîntemeiată ca urmare a neîndeplinirii condițiilor răspunderii civile contractuale în ceea ce privește inexistența faptelor și a prejudiciului. Frigioiu consideră că actele emise de Curtea de conturi nu îi sunt opozabile, acestea fiind obligatorii doar pentru companie. În primă fază, Judecătoria a respins acţiunea CNAPM, în mai 2015, însă compania a formulat recurs. Pe 30 iunie a.c., Tribunalul a menţinut decizia instanţei de fond privind repararea prejudiciului. CNAPM a formulat pe 3 noiembrie 2020 apel, împotriva deciziei Tribunalului Constanţa. Pe 15 iulie a.c., decizia a rămas definitivă, în favoarea Marcelei Frigioiu.

Frigioiu nu mai este membru în CA al Portului Constanţa din 2016.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce "bine pregatiti" sunt juristii CNAPM
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468