REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Marco van Basten, suspendat de Fox Sports după o glumă legată de salutul nazist

Marco van Basten, suspendat de Fox Sports după o glumă legată de salutul nazist

Replica API 26 noiembrie 2019 | 00:00 485

Fostul mare fotbalist olandez Marco van Basten a fost suspendat pentru o săptămână de Fox Sports după ce a rostit un salut nazist când era pe post, făcând "o glumă proastă", a anunţat luni această televiziune, potrivit AFP.

Fostul atacant, astăzi comentator de televiziune, şi-a cerut rapid scuze după ce a pronunţat cuvintele "Sieg Heil", pentru a ironiza felul în care vorbea germana unul dintre colegii săi.

"Cu o glumă proastă într-un moment nepotrivit", Marco van Basten "a făcut o greşeală sâmbătă", a declarat Fox Sports într-un comunicat publicat luni.

"Ceea ce s-a întâmplat este stupid şi nepotrivit şi Fox Sports se distanţează de ceea ce s-a spus", a continuat canalul, care a "decis să se lipsească în această săptămână de serviciile lui Marco van Basten ca analist".

Banii pe care fostul fotbalist ar fi trebuit să-i primească pentru prezenţa sa la o emisiune săptămânală dedicată Eredivisie vor fi viraţi Institutului Olandez pentru Documentarea Războiului (NIOD), "pentru a promova cunoaşterea istoriei celui de-Al Doilea Război Mondial", a indicat canalul.

Fostul câştigător al Balonului de Aur va reveni la televiziune pe 7 decembrie.

Când un reporter al Fox Sports, Hans Kraay, a ieşit din emisie după ce l-a intervievat pe antrenorul german Frank Wormuth la pauza meciului Ajax Amsterdam - Heracles Almelo (4-1), Van Basten, care nu apărea pe ecran în acel moment, a spus: "Nu-i grozav, Sieg Heil".

"N-am avut intenţia să şochez. Am vrut doar să-i 'explic' germana lui Hans", a spus fostul atacant, vizibil plin de căinţă, după scandalul provocat de cuvintele sale. Fox Sports a ţinut de asemenea sâmbătă să-şi ceară scuze.

Gafa lui Van Basten a picat cu atât mai prost cu cât cluburile olandeze au iniţiat recent o serie de măsuri pentru combaterea rasismului. În weekendul precedent, scandări rasiste au dus la oprirea temporară a unui meci din divizia a doua a campionatului Olandei.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272