REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

MARE ATENȚIE! A REVENIT PE LITORAL METODA CLASICĂ A AGENȚIILOR FANTOMĂ DE MODELLING

MARE ATENȚIE! A REVENIT PE LITORAL METODA CLASICĂ A AGENȚIILOR FANTOMĂ DE MODELLING

Replica API 22 iulie 2019 | 01:21 10104

”Victimă” și un comisar OPC sub acoperire

”Victimă” și un comisar OPC sub acoperire

sursa foto: Shutterstock

Mare atenție! Țeparii și-au început din nou activitatea pe litoral și continuă să ademnească și să păcălească lumea cu metoda clasică a agențiilor fantomă de modelling! Au apărut în Mamaia și Eforie noi agenții de casting fantomă care vând iluzii tinerilor și adulților care se visează apărând în reclame sau în reviste. Victimelor li se fac propuneri care încep prin posibilitatea de a beneficia gratuit de niște simple servicii de înfrumusețare, de o ședință foto, și se ajunge până la promisiunea scrisă și verbală a unei vieţi ideale ce presupune câștiguri a unor sume fabuloase...în schimbul unor sume de bani: 1500 de lei ori 1800 lei, cu posibilitatea de a fi plătiți în rate, dar o primă rată achitată pe loc, și suma de 150 de lei, taxa de înscriere. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a intrat pe fir. A trimis un inspector sub acoperire la Eforie, care a fost abordat de țepari, folosind aceeași tactică.

Odată cu începerea noului sezon estival, își fac apariția pe litoral și escrocii care se dau drept specialiști în modeling și reclame. Genul acesta de escrocherie nu se practică de azi, de ieri, ci de ani de zile. S.C. Star Concept 51. S.R.L, înființată în ianuarie 2019, cu sediul în București, într-o cameră de apartament, operează în Mamaia, zona supermarket Perla, iar în Eforie o altă firmă administrată, New Media Casting International Agency SRL, înființată tot în acest an, bănuită că ar duce mai departe țeapa firmei New Media Casting Grup SRL, a cărei activitate a fost suspendată anul trecut de OPC, în urma mai multe reclamații. Atunci, 600d e contracte au fost ridicate de la țepari.

O tânără din Constanța este una dintre victimele escrocilor din Mamaia. A fost „ușurată“ de bani, după ce i s-a promis că va deveni vedetă la tv, prin intermediul unor reclame. A plătit taxa de 150 de lei și o primă rată. Și atât! „Am fost abordă pe stradă în zona falezei Mamaia, chiar în dreptul supermarketului Perla. Am fost abordată de către un băiat care spunea că se face un casting pentru diferite cataloage și reclame. Am fost directionată către o fată pentru mai multe detalii. Trebuia completată o fișă de înscriere către casting pentru modele amatoare care percepea o taxa de 150 de lei. După care aceasta m-a directionat către o femeie matură care a continuat cu informatii despre acest "casting". Dacă se ajunge la a vorbi cu dânsa este pentru "modele profesioniste". La randul ei, aceasta cerea o taxă de înscriere de 1500 de lei. Acești bani se pot da și în rate din spusele ei. Toată treaba este că trebuie data prima rată pe loc, la fel și taxa de 150 de lei pentru "amatori" deoarece este posibil să-ti pierzi locul”, a declarat, pentru Replica, tânăra. Din păcate, aceasta și-a dat seama că ar putea să fie țeapă. A intrat pe internet și a căutat date despre firmă. Nu a găsit nimic, doar că a fost înființată la începutul anului. ”Mi-am dat seama prea tarziu. Am încercat să-mi recuperez banii, dar în zadar. Nu doresc să se mai întâmple asa ceva și altor persoane”, conchis victima scrocilor.

Protecția Consumatorului a intrat pe fir, în urma unei informări făcute de o altă turistă care a fost escrocată. A trimis la Eforie un comisar sub acoperire care a fost abordat pe stradă de țepari. Apoi, OPC a efectuat verificări, a ridicat contractele încheiate cu cei care au picat în plasă, iar luni, 22 iulie, Horia Constantinescu îi așteaptă pe reprezentanții firmei la sediu cu documente. Vizitați au fost și cei care abordează tinerii pe stradă în Mamaia, aceștia urmând să ajungă la OPC pentru explicații marți, 23 iulie, fiind ridicate și de aici contractele semnate cu oamenii pe care-i abordau pe stradă. Horia Constantinescu este revoltat și spune că nu este normal ca CJPC să fie singura autoritate care se implică îna cest caz. Constantinescu amenință că va formula plângeri penale.

”Anul trecut, la Eforie am oprit activitatea unei firme New Media Casting Grup SRL. Le-am oprit activitatea. Anul acesta, a apărut, sub altă denumire. Am avut o informare, am trimis un inspector tânăr care s-a plimbat prin zonă până a fost abordat. Avem și filmări, oamenii nu sunt lăsați să citească contractile. Îi așteptăm luni al sediu cu documente”, a declarat, pentru Replica, comisarul șef al CJPC Constanța, Horia Constantinescu. De precizat faptul că firma New Media Casting Grup SRL a contestat procesul verbal în instanță, însă pe 5 iulie anul curent socieatatea a pierdut. ”Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată împotriva procesului – verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria ANPC nr.874432/22.08.2018”, se arată în minuta Judecătoriei Constanța. Horia Constantinescu a fost amenințat, la rândul lui, că i se va face plângere penală pentru că a luat la puricat afacerea de la Eforie. Însă, comisarul șef nu se lasă intimidat și spune că-și face treaba întocmai.

Aşadar, mare atenţie! Nu vă încredeţi în vorbele aşa-zişilor agenţi care vă recrutează.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bună ziua sunt o victima a escrocilor din Eforie anul acesta prețul de înscriere este de 249 lei de la o firma SC ARTWAY SOLUTIONS SRL.Pentru câteva poze și era pentru înscriere ca modele pentru haine în Franța ne-a cerut suma de 600 E dar nu am dat ca deja am văzut ca exagerează. Sunt țepari rău sunt un grup de 3 bărbați și 3-4 femei asa era pe data de 29 Iulie 2023 .
9
4
Faceți plângere la politie și la protecția consumatorilor sa dam de ei
4
4
Am luat și eu teapa tot de la Sc ARTWAY SOLUTIONS SRL tot cu înscriere 250lei și 2900lei contract și nu mai dau de ei nu răspunde la telefon.
14
3
aceasi teapa am luat de la firma SC Artway Solutions SRL pentru plata de 250 de lei pentru câteva poze pentru firme de model și reclame acesta se întâmplă în Eforie Nord MARE TEAPA!!!
8
2
Și eu am fost abordata de o firma casting în Eforie Nord la parterul restaurantului Traverna Artiștilor, firma se numește SC ARTWAY SOLUTIONS SRL,am plătit o convenție pentru a face niște poze cu copilul pentru a apărea în reclame la renumite firme;h&m,zara etc,am plătit suma de 250lei convenție la care am plătit pentru contract altă sumă de 2900lei,ce putem face am făcut o cerere de rezilierea contract și restituirea sumei de bani care au zis ca se rezolva în 30 zile lucrătoare .Nu știu ce sa fac să recuperez bani, am bonurile cu tranzacțiile facute, vă rog ajutați-mă ce să fac!
7
29
Buna ziua si sotul meu sa lăsat pacalit de accestia.la Mamaie fix langa acel supermarket aveau sediu. Anul trecut, doar că el a platit o suma mult mai mare.
0
3
Cum s au soluționat cazurile ?? S au plătit sau nu sumele cerute de agenții??
15
3
Și în iunie până în septembrie 2022 , au funcționat la Eforie Nord sub numele de MEDIA NEW CASTING EVENT SRL, băiatul meu a fost ademenit de aceasta firma. Acum, după șase luni ne cere o sumă de 391 de euro pentru nimic. Am făcut plângere penală pt aceasta firma. Rog pe toți cei care au fost înșelați de aceasta firma să depună plângere penală la Judecătoria Sectorului 1, București.
7
1
Din pacate si in 2022 au facut la fel sub numele New Global Model S.R.L. - doar ca de data asta racolau parinti cu copii cu scopul de casting pentru copii. ATENTIE MARE
8
0
BRILLIANT CASTING SRL zona mall-ului AFI ... TEAPA
0
0
MDI MODELS AGENCY AFI COTROCENI.... 200 LEI AM LUAT TEAPA.
0
0
Teparii PHOTONEWCASTING SRL si-au schimbat locatia si numele MDI MODELS AGENCY SRL
3
0
PHOTONEWCASTING SRL zona AFI COTROCENI TEAPA
1
0
Nici ANPC-UL nu se mai implica: "dintr-un contract incheiat cu agentia se castiga o suma de bani si pe cale de consecinta aceasta activitate poate fi considerata o activitate liberala situatie in care nu aveti calitatea de consumator ". Asa ca sunt protejati !!!
3
1
cu : politia, jandarmeria, sri, sie, dgipi, sts, dia si alte servicii despre care nu scrie nimeni nicaieri, servicii-institutii TOTAL INUTILE SI FARA REZULTATE din tara noastra!!!
1
0
nu pot sa cred ca unii oameni cedeaza
1
0
Curve bune dar proaste. Pesti tolerati dar lacomi. Lumea e asa cum e! Jos golaneala ieftina!
3
0
Astia erau la tomis de pe vremea cand eram eu mic copil, lumea tot nu se desteapta?!
9
0
S-a umplut lumea de excroci. Mare atentie. Munca in agricultura nu place la nimeni.
5
0
F in g pe fr
1
1
Daca oamenii nu ar fi atat de naivi, astia n-ar mai avea obiectul muncii. In zona Perla , am fost abordati si noi cu intrebarea : e copilul dumneavoastra ? Am raspuns ca nu , se tine dupa noi si atunci smecherul s-a lasat pagubas . Copilul nu avea cum sa-i plateasca .Descurajati-i prin orice mijloace .
7
0
Acum 5 ani am fost si eu pacalita. Am anuntat politia Navodari si mi-am recuperat banii. Pastrati chitantele si copia de pe contract.
9
2
o agentie ca asta ie in eforie nord in complex iti iau copii cu japca la poze cu multa vrajeala dupa cateva poze te pune la plata 500mil ron
5
0
In primul rand daca cetateanul nu ar pune botul la prostiile astea nu at mai exista. Acelasi lucru si cu alba neagra care se practica de 30 de ani dar tot mai pica prostii in plasa. Dosare penale exista dar ....
8
2
Amatoarelor, sunt atatea oportunitati de a deveni vedete, videochatul va asteapta! Asa se intampla cand materia cenusie lipseste.
5
2
Cam scump dar ai ajuns vedeta, momentan pa ziar dar poti sa mai incerci, nu stii niciodata de unde sare iepurele.
3
1
De 25 de ani fac aceeasi schema si doar acum s-a gandit cineva sa puna politia pe urma lor? Eu mi-am dat seama de prima data ca sunt tepari desi atunci cereau sume mai mici.
5
1
nu numai astia au aparut,ci si cei cu alba-neagra in satul de vacanta
6
0
unde sunt institutiile statului?de ce nu se intervine cu dosare penale pentru tepari?
7
0
ii gasoiti in Costinesti pe falezam,politia si jandarmeria doarme
6
1
Yani esti prost ca noaptea, ai latrat ca o javra
3
9
Ce sa va fac mai daca voi vreti sa deveniti vedete peste noapte din cetateni de mana a doua
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920