REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Mare atenţie când plecaţi în vacanţe! Hoţii au PÂNDIT locuinţele şi au furat tot ce au prins!

Mare atenţie când plecaţi în vacanţe! Hoţii au PÂNDIT locuinţele şi au furat tot ce au prins!

Replica API 29 decembrie 2015 | 00:00 149

Apartamentele de la parter, la mare căutare

Apartamentele de la parter, la mare căutare

Nici bine nu se dăduse „startul” minivacanţei de Crăciun, că infractorii şi-au şi luat hainele din cui şi au trecut la treabă. Astfel, mai multe locuinţe de la malul mării au fost „vizitate” de hoţi, la mare căutare fiind cele situate la etaje inferioare. Poliţiştii constănţeni au declanşat anchete. În plus, oamenii legii atenţionează cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a nu deveni victimele infracţiunilor.

Faptele infracţionale şi-au făcut apariţia încă din seara de ajun. Se pare că hoţii sunt foarte bine informaţi şi acţionează doar după ce filează bine zona şi află că proprietarii nu sunt la domicilii. Astfel, în seara de 24 decembrie, mai mulţi minori de etnie romă au fost văzuţi în timp ce încercau să pătrundă într-un apartament situat la parterul unui bloc de pe strada Austrului din Poarta 6. „Eram cu copilul la colindat şi a venit un vecin la noi, spunându-ne că trei minori, de etnie romă, încercau să intre într-un apartament de la parter. Unul dintre ei forţa geamul de la balcon, care era lăsat întredeschis, în timp ce doi aşteptau sub geam. Acel vecin s-a dus repede la ei şi au fugit.

Am sunat proprietarul şi a venit acasă”, a declarat, pentru „Replica”, un locuitor al respectivului bloc. Potrivit acestuia, ferestrele apartamentului nu erau prevăzute cu gratii, iar geamul era lăsat întredeschis, acestea fiind unele dintre elementele care pur şi simplu „invită” hoţii la atac. În aceeaşi seară, în jurul orei 20.15, prin forţarea şi escaladarea ferestrei de la balcon, persoane necunoscute au pătruns într-o locuinţă situată la parter, pe strada Frigului, sustrăgând bijuterii din aur şi argint, în greutate de 20 grame aur şi 40 grame argint, prejudiciul fiind de 2.000 lei.

Totodată, în ziua de 26.12.2015, între orele 15.00 - 20.30, persoane necunoscute, prin forțarea ferestrei din PVC, au pătruns într-o locuință de pe strada Calafatului, de unde au sustras un laptop, un lanț din aur în greutate de aproximativ 5 grame, suma de 50 lei și trei parfumuri, prejudiciul fiind de 3.500 lei. Poliţiştii au deschis anchete în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a autorilor.

”Recomandăm ca locuinţele situate la parterul blocurilor sau casele să fie dotate cu gratii sau cu sisteme de alarmă, pentru a preveni evenimentele neplăcute”, au spus reprezentanții IPJ Constanța. Tot polițiștii constănțeni sfătuiesc locuitorii din Constanța ca, în situațiile în care pleacă de la domicilii, să roage un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat Poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa blocului, casei sau uşii de acces în locuinţă. Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile. Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie. Atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272