3.4° Constanța Sâm., 3 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6201
3.4° Constanța Sâmbătă, 3 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6201

Mare atenţie, constănţeni! Centrele comerciale pregătesc oferte FALSE de sărbători!

Replica API 24 decembrie 2015 102

Oamenii sunt revoltaţi

Oamenii sunt revoltaţi

Deja nu mai este o noutate că unele oferte din marile magazine sunt, de fapt, ţepe de toată frumuseţea. Mergându-se pe aşa-zisele strategii de marketing, ochiul potenţialului client va fi luat, cu siguranţă, de preţurile tăiate cu o linie de culoarea roşu, alături fiind afişat un alt preţ, mai mic bineînţeles. Însă, oamenii care au urmărit respectivul produs pot observa dacă oferta este reală sau nu. Aşa s-a întâmplat zilele trecute, la Constanţa, când un bărbat a observat că preţul crescuse, chiar dacă se presupunea că este o promoţie de zile mari.

Metodele sunt multe, singurul ţel fiind acela de a se vinde produsul, la un preţ cât mai avantajos pentru companie. Nici de Black Friday nu lipsesc din peisaj aceste tehnici. În general, în acea perioadă, preţul creşte pentru a putea fi ulterior tăiat şi arătat un altul, mai mic, dar nu mai avantajos faţă de cel real. Asta nu înseamnă că nu există oferte reale, însă aici vorbim strict despre ţepe, motiv pentru care oamenii trebuie se înarmeze cu multă atenţie şi răbdare.

Una dintre cele mai bune tehnici de verificare este site-ul compari.ro, acolo unde puteţi căuta produsul care vă interesează (după firmă şi model) şi puteţi compara mai multe preţuri, din mai multe magazine. Spre exemplu, zilele trecute, la Constanţa, un bărbat a fost „prins” într-o situaţie nu tocmai plăcută. Acesta a precizat că a dorit să-i cumpere fiului o dronă cu cameră dintr-un centru comercial de la malul mării, care costa 250 de lei, dar a primit şi o reducere de 43 de lei, motiv pentru care a decis să revină într-o altă zi pentru a o achiziţiona. Numai că, surpriză! Produsul apărea acum la preţul de 299 de lei, fiind, chipurile, redus de la, atenţie!, 399!

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

„Acum două săptămâni, acest produs avea prețul de 250 lei. Am vrut să-i fac o surpriză lui Andrei (fiul meu) și nu i-am cumpărat-o atunci. Ajungând la casa de marcat, am primit o reducere la jucării de 43 lei în perioada 14 - 31 decembrie și mi-am zis: ce gest frumos! În seara asta (21 decembrie – n.r.), din păcate, am avut o mare dezamăgire la raftul de jucării al acestui mare hipermarket Carrefour, când am văzut marea mizerie: prețul de 399 lei fiind tăiat și pus prețul de 299 lei.

Deci, în concluzie, mi-am jurat că nu voi mai face niciodată cumpărături în acest jeg de magazin”, a spus Gabi Ifrim, din Constanța. Și, din câte se pare, acesta nu este singurul care a trecut printr-o astfel de situație neplăcută. „Eu am pățit asta cu o bicicletă acum câțiva ani”, „La fel au făcut și cu o căsuță pentru păpuși. Era 159 de lei, redusă la 119, și am cumpărat-o atunci. Acum are preț redus 179. Toți fac la fel, nu există reduceri în țara asta”, „Idem la Emag.

Cu reducere de 10% e mai scump decât săptămâna trecută cu 59 lei. Tot așa am urmărit și eu 2 produse, păcat că nu am făcut printscreen”, „Aceeași situație și cu marea reducere de 40% la instalațiile cu luminițe. Rezultau aceleași preturi ca la celelalte market-uri”, „Eu am păţit cu un televizor de la Emag. La sfârşit lunii august l-am achiziţionat cu preţul de 2.799 iar de Black Friday, în noiembrie, pe site, la acelaşi produs era preţul vechi 3.599, iar redus 2.999”, sunt mesajele date de persoanele ce susțin că au picat în plasa marilor reduceri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359