REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mare atenție, constănțeni! Copii aruncați în fața mașinilor, în zona Kaufland

Mare atenție, constănțeni! Copii aruncați în fața mașinilor, în zona Kaufland

Replica API 16 februarie 2016 | 11:58 527

Mare atenție, constănțeni! Un șofer a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care atenționează participanții la trafic în ceea privește un "fenomen" regăsit în zona cunoscută ca Icil! Se pare că ar fi vorba despre persoane de etnie romă care-și pun copiii să sară în fața mașinilor pentru a se alege cu bani.

"Un anunţ pentru toţi şoferii. Pe bulevardul I.C. Brătianu zona Kaufland Icil anumite persoane de altă etnie/naţie pun copiii sau adolescenţii să sară pe maşină, ca şi când şoferul nu e atent şi dă peste ei. Fac circ, încearcă să te facă să cedezi şi să le oferi anunite sume de bani etc. Dacă păţiţi aşa ceva, sunaţi imediat la 112. Când văd că omul pune mâna pe telefon, o cam iau la fugă. Dacă văd că merge, vă cer bani! Drumuri bune şi atenţie mare!", este mesajul postat de Ștefan P. pe pagina de Facebook Info Trafic Constanța. Amintim că este vorba despre metoda „Insurance Scam”, cum este cunoscută în alte ţări, o escrocherie pusă în aplicare de anumiţi indivizi pentru a se alege cu bani într-un mod cât se poate de simplu. Mai exact, o persoană stă pe trotuar şi urmăreşte circulaţia rutieră, arucându-se pe carosabil pentru a se lovi de un autoturism, atunci când acesta se apropie cu viteză redusă, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol, normal! Ulterior, aşa-zisa persoană vătămată cere bani şoferului pentru a evita drumurile la Poliţie şi instanţele de judecată. Însă, mare atenţie! Poliţiştii rutieri sfătuiesc şoferii să nu pice în capcane şi să anunţe de urgenţă Poliţia. Chiar dacă escrocheria de faţă este greu de probat, ideea este că şoferul nu va păţi nimic, din contră, dacă anunţă organele abilitate. "Recomandăm șoferilor ca, în cazul în care lovesc persoane, fie că traversează prin loc permis sau nepermis, să se prezinte la Serviciul Rutier și să declare, pentru că nu vor suporta nici o consecință. Simpla declarare a evenimentului nu implică nici o răspundere. Cât despre situațiile în care se cer bani, nu trebuie să se dea curs acestor solicitări, pentru că suma va crește progresiv, va avea loc o negociere și nu de multe ori persoanele din zonă care observă accidentul vor apela 112 și noi ne vom prezenta la fața locului și vom înregistra evenimentul și astfel se complică lucrurile", a explicat George Munteanu, șeful Biroului Accidente Rutiere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367