REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Mare atenţie, constănţeni! S-ar putea să fiţi anunţaţi că un membru al familiei a fost implicat într-un accident

Mare atenţie, constănţeni! S-ar putea să fiţi anunţaţi că un membru al familiei a fost implicat într-un accident

Replica API 10 februarie 2015 | 21:59 152

Razii de amploare

Razii de amploare

Mare atenţie, constănţeni! Poliţiştii atrag, încă o dată, atenţia, cu privire la metoda adoptată de infractori pentru a înşela oamenii, intitulată “Accidentul”. În general, întreaga activitate este coordonată de persoane private de libertate aflate în penitenciare, ei fiind cei care iniţiază apelurile telefonice. Prin urmare, dacă sunteţi sunaţi şi vi se cer bani pentru a vă salva un membru al familiei de la vreo cercetare penală, nu daţi curs conversaţiei şi, cel mai important, nu daţi bani!

“Atragem încă o dată atenţia cetăţenilor să manifeste o grijă sporită atunci când li se solicită bani! şi, pentru a continua prevenirea comiterii acestei infracţiuni, şi mai ales victimizarea cetăţenilor, trebuie să se ţină cont de următoarele aspecte: în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti sau dacă este făcută prin intermediul unei societăţi de asigurări”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa. În plus, trebuie să ştiţi că orice accident are două variante de soluţionare: fie depuneţi o plângere la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respective, fie înţelegerea pe care amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţia de asigurare auto obligatorie. Întotdeauna trebuie să verificaţi dacă ruda dumneavostră a fost implicată într-un eveniment rutier, să cereţi date despre unitate medicală, despre Poliţia sau Parchetul unde pretinde impostorul că s-ar afla ruda dumneavoastră şi sunaţi pentru confirmare. În astfel de situaţii reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile pentru a suna rudele celor implicaţi în eveniment şi nici nu solicită sume de bani! Dacă suneţi contactaţi de vreo persoană care susţine că vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi avut timp timp pentru a verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i o întâlnire şi anunţaţi urgent Poliţia, la telefonul de urgenţă 112. Fiţi deosebit de atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul imobilului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să afle detalii despre dumneavoastră sau despre vecini. Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diferite societăţi de furnizare a unor servicii, firme de curierat, deratizare etc. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre familia dumneavostră sau despre vecini.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108