REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MARE ATENȚIE la parcările din Constanța! Puteți primi AMENDĂ, chiar dacă achitaţi!

MARE ATENȚIE la parcările din Constanța! Puteți primi AMENDĂ, chiar dacă achitaţi!

Replica API 14 ianuarie 2019 | 09:03 5896

Un şofer constănţean s-a întâlnit cu o situaţie mai puţin obişnuită. A primit o înştiinţare privind amendarea sa, emisă de Poliţia Locală, la două minute distanţă de la plata locului de parcare. “Poate vi se pare interesant un articol cu rapiditatea cu care se mişcă domnii poliţişti în aplicarea amenzilor. Se mişcă atât de repede ca au întrecut «sistemul» şi aplică amenzi, deşi parcarea este platită. Ţin să precizez ca am achitat parcarea, cred la un minut, după ce m-am dat jos din maşină”, a precizat Corneliu Mihai B. Constăneanul se întreabă “cum este posibil să primescă o amendă în intervalul orar în care parcarea este plătită?”.”Se mişcă domnii poliţişti mai repede ca «sistemul» sau de acum încolo trebuie să dăm SMS sau să achităm din mers, nu cumva să ne ia Poliţia Locală la 10 secunde după ce am parcat. Există un regulament în acest sens?”, a mai adăugat constănţeanul.

click pe imagini!

Reprezentanţii Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa au precizat următoarele: “Într-adevăr, domnul a primit o înştiinţare care este doar un indiciu cu privire la încălcarea legislaţiei de funcţionare şi organizare a parcărilor pe raza municipiului Constanţa. Este un prim pas, iar la sediul unităţii se face o nouă verificare cea de-a doua. La cea de-a doua nu există nicio eroare. Într-adevăr, la cea de-a doua verificare situaţia a fost confirmată, domnul a plătit drept pentru care nu va fi sancţionat contravenţional. Neîntrunind elementele constitutive ale contravenţiei nu a fost sancţionat.

De aceea se face o a doua verificare ca să nu existe dubii. Repet a fost doar o înştiinţare, nu este sancţionarea, doar îl înştiinţa cu privire la încălcarea legislaţiei”, a precizat Valentina Chiriţă, purătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa.

click pe imagini!

Valentina Chiriţă susţine că există o diferenţă între înştiinţare şi procesul verbal. “Înştiinţarea este doar un act premergător şi se mai fac şi alte demersuri legale, iar după efectuarea procedurii şi dacă există indicii temienice că a încălcat legislaţia atunci este emis procesul verbal”, a menţionat Valentina Chiriţă. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Poliţia Locală a precizat că şoferii aflaţi în această situaţie nu sunt obligaţi să ia legătura cu insituţia, întrucât a doua verificare se face în lipsa persoanei, la sediu. “În situaţia de faţă, în cazul în care se făcea vinovat, primea sancţiunea contravenţională, prin poştă, cu confirmare de primire”, a declarat Valentina Chiriţă.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taxa de pod la Fetesti se poate plati si la o zi dupa trecerea podului, fara amenda.
1
0
de ce este sanctionat proprietarul? sigur el a parcat? niste inculti!!!
2
0
Bea apa de la robinet cu toata familia!
0
2
Sa nu te plictisesti
1
1
politia locala este si inutila si nula din toate punctele de vedere ! trebuie desfiintata aceasta porcarie de "politie" care toaca bani si atat!
15
4
incalca si Constitutia si cateva legi. Astfel, Ordonanta 99 pe 2000, art 51 spune explicit, si ar putea intelege pana si ospatarul de Fagadau ca "este INTERZISA vanzarea conditionata". Iar Primaria vinde un timp pe un loc de parcare, dar conditionand acea vanzare de cumpararea prealabila a unui telefon mobil si a unui abonament de la furnizorii de servicii telecom
15
2
De ce primaria n-a lasat incasatorii ce luau banii ?--erau si niste locuri de munca ptr oameni iar pol locala sa se acupe dedisciplina in piete si eliminarea cersetorilor si tiganilor caremerg la furat in gara sau centru ?
12
2
Sa fie trasi la raspundere si desfacut contractul de munca ! In viitor legea junglei !Ajunge cu nespalatii care abuzezaz cetateanul !
10
2
Ironia face ca toti ce care incearca sa fenteze parcarile , au S-uri , Seria 7 , masini de peste 50.000 , de-a dreptul patetic .
12
7
Sa va ia dracu cu politia voastra locala si cu bordurile lu fagadau de muisti ce sunteti
23
6
Asta a stat la cafenea si cum a vazut politia a achitat. Jet ma , va cacati pe voi pt 2 lei, apoi va intrebati de ce merge tara asta ca curu.
13
13
Amenda pt oprire interzisa trebuie aplicata soferului conform Oug 195 din 2002 si nu proprietarului masinii. De asmenea Politia Locala nu poate solicita informatii proprietarului masinii despre identitatea soferului conform RIL 11 din 2017. Practic politia locala trebuie sa astepte soferul sa vina la masina ca sa il amendeze. Faceti plangere contraventionala si veti castiga.
20
3
Cand smecheru puli sta la cafea si trimite sms atunci cand vede politia, nu mai tine de educatie si moralitate. Vrei in centru cu masina, platesti. In mare parte, in centru parchezi sa mergi la cafea.
18
13
ba bagaboanto, de ce deranjezi fa taratura omul, il chemi ca sa verifici. Ce sa verifici ? Sa-i verifici tu organul cu limba nesimtito.
14
4
Ce pretentii sa ai de la agentul constator Caradima Alexandru. Tocmai ce a terminat cu transhumanta si hop la politia locala. Bine ca nu scriu cu pixul pv Sa vezi atunci comedie.
25
2
Sa verifice DNA licitatia asta cu parcarile prin SMS -este ilagala-ce comision se ia ptr ca nu poti plati in euro cind moneda e in lei si SMS e in eurocenti la un curs mai mare decit cel oficial la orice serviciu de telefonie!Daca ai bani cash?E discriminare cu spaga ptr primarul PSD Fagadau?
14
2
eu as face o plangere penala
22
4
bravo politia locala, bravo domnului dogarul seful lor, un adevarat profesionist, tineti-o tot asa, curatati orasul de jmecheri, aveti sanse sa ajungeti primar
9
32
Da prosti ne crezi ! De cand va conduce "dzeu", ca a uitat de unde a plecat, i a crescut nasul, numai abuzuri faceti
17
1
Disperare mare ca sa adune bani pentru salariile nesimtite din primarie si ale pulitistilor locali!
29
3
Cat de prost trebuie sa fii sau analfabet "functionar" sa ne spui ca desi pe fituica aia cu poza scrie ca ai fost sanctionat contraventional de fapt nu ai fost sanctionat contraventional? Nu era mai bine sa scrie ca esti pasibil de sanctionare in cazul in care.......? Bine ,nu ai ce pretentii sa ai de la Politia locala,institutie cu un pedigree indoielnic....
31
1
Toti inculti cu patru clase au ajuns politisti locali
27
3
ala de la Sibiu mai bine rezolva cu proprietarul sa si curete gheata in loc sa stea ca prostul sa roage pe unul si pe altul sa nu treaca pe acolo. Pe acest principiu sa avem cate un politist la fiecare groapa sa nu dea vreun fraier in ea, in loc de masuri de acoperire urgenta a gropii. Sictir tututror atotcomentatorilor
3
13
In toate tarile civilizate ...ai 15 min sa platesti parcarea ..fie ca o faci la aparat ..sms ..cash pe la ghiseu ..numai in Rromania patria hotilor sa ajuns asa
29
2
Asa am.patit si eu. Am facut plata la 10 min si am primit si proces verbal. Mai nou se pare ca trebuie neaparat sa ai abonament sa faci plata. Dar tonomatul unde e? E pe la instanta de judecata si ala vai de el. Iti ia banii si.ioc chitanta. Constangeles oras de ... vis urat.
26
2
Emigreaza in Sibiu! Un oras cat un cartier. E o tara libera. Un crusteat mai putin in Cta!
12
21
Ba esti nebun. Sa te instiintez cu privire la ce. Omul asta trebuie sa piarda timp ca sa se justifice. In ce tara traim doame.
33
1
Plangeri penale dupa dictare!
24
1
-SIBIU-un politist local ma roaga sa merg pe mijlocul unei alei pietonale, sa nu cumva sa cada bucati de gheata si zapda de pe cladiri... -CONSTANTA-politia locala amendeaza un domn de aprox 60 ani ,care a oprit 2 min pe b-dul .Lapusneanu -INTREBARE: ambele orase fac parte din ROMANIA ????
24
5
Laturi cu doua clase. Fosti hoti si pesti. Taranoi care nu stiu sa lege doua vorbe.
39
3
Nu mai poti sa scoti pula sa te pisi de politia locala.
41
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218