REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

MAREA a LUAT 15 VIEȚI în acest sezon ESTIVAL, pe litoralul românesc

MAREA a LUAT 15 VIEȚI în acest sezon ESTIVAL, pe litoralul românesc

Replica API 8 septembrie 2021 | 13:05 1152

Sezonul estival 2021 s-a încheiat iar numărul turiștilor prezenți la acest moment pe litoral a scăzut destul de serios din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Statisticile la final de sezon nu sunt deloc de ignorat. Marea nu a fost nici în acest sezon estival mai blândă, luând nu mai puțin de 15 vieți și lăsând familii îndurerate, în urmă.

Sezonul estival s-a încheiat mai repede decât s-ar fi așteptat operatorii economici dar și turiștii. Vremea capricioasă din ultimele două săptămâni i-a făcut pe turiști să își scurteze sau chiar să-și amâne vacanțele pe litoral. Chiar dacă acest sezon a fost scurt, turiștii au năvălit pe litoralul românesc date fiind condițiile de ieșire din țară. Nu au lipsit însă nici evenimentele neplăcute, unii turiști alegând să ignore indicațiile salvamarilor dar și steagurile arborate pe plajă. Conform statisticilor realizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, se pare că nici acest sezon nu a fost liniștit, intervențiile de salvare a persoanelor ce s-au aflat în pericol de înec fiind destul de multe. Nu mai puțin de 74 de intervenții au avut militarii ISU de salvare a vieților omenești din valurile mării, în perioada 12 iunie – 3 septembrie.

Marea și-a luat tributul și în acest sezon

Conform datelor, marea a luat 15 vieți, lăsând în urmă zeci, sute, de oameni îndurerați. Oameni a căror vacanță s-a transformat în tragedia vieții lor.

600 de pompieri detașați pe litoral

Pentru prevenirea situațiilor de urgență, consolidarea climatului de securitate a cetățenilor care au tranzitat stațiunile litoralului românesc și optimizarea misiunilor de răspuns, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a dispus o serie de măsuri care să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc, în concordanță cu prevederile concepției de acțiune aprobată la nivelul MAI. Acestea au vizat acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului și tehnicii existentă la nivelul județului Constanţa, cu efective și mijloace specifice din mai multe județe ale țării care să optimizeze misiunile pompierilor salvatorilor. La începutul lunii iulie, prezent la Constanța, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că pe litoral au fost detașați 600 de pompieri, pentru perioada 1 iulie – 6 septembrie, în sprijinul dispozitivului curent. „În stațiuni au fost amenajate corturi de prim ajutor, cu echipamente ale ISU, care să asigure intervenția pe plajă, astfel încât, paramedicii să poată transporta eventualele victime”, mai spunea Bode.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272