REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Marian BUTNARU, de la ARR, transportă călătorii ca SARDINELE!

Marian BUTNARU, de la ARR, transportă călătorii ca SARDINELE!

Replica API 27 mai 2021 | 00:39 3833

ACUZAȚII!

ACUZAȚII!

Nu de puține ori, pe traseele din județul Constanța, au existat plângeri ale călătorilor că sunt transportați ca pe niște saci de cartofi. Pe lângă faptul că operatorii de transport acceptă să care peste capacitatea înscrisă pe certificatul de înmatriculare al microbuzului, cel mai grav este că în picioare se găsesc şi persoane cu copii în braţe şi bătrâni, care în cazul unui accident sau chiar o tamponare, ar avea serios de suferit. Firma Marcon Star, deţinută de familia liberalului Marian Butnaru, ar fi fost amendată, recent, de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - I.S.C.T.R., cu aproximativ 9000 de lei, tocmai din acest motiv.

Serviciile de transport persoane prestate de firma familiei lui Marian Butnaru au fost, de nenumărate ori, aduse în opinia publică, ca fiind jalnice, aspectele fiind semnalate chiar de către călători.

Recent, ca urmare a unei verificări în trafic la Movilița, inspectorii I.S.C.T.R. ar fi descoperit că pasagerii erau transportaţi fără un minim de siguranţă, ținuți ca sardinele, motiv pentru care firma Marcon Star ar fi fost amendată cu 9000 de lei de inspectorii I.S.C.T.R.

De altfel, un călător ne-a declarat faptul că s-a săturat să facă zilnic naveta în astfel de condiții și trage un semnal de alarmă către autorități. Mai mult, acesta cerere Consiliului Județean să se gândească, de două ori înainte, dacă îi dau licența de transport.

Călător: Domnule Butnaru, nu suntem legume

”Este inadmisibil! Zilnic circul în astfel de condiții. Plătesc lunar peste 300 de lei pe abonament ca să stau în picioare și fără condiții de siguranță. Chiar nimeni nu poate face nimic. Trebuie să-și reînnoiască licența, cei de la Consiliul Județean ce fac? Butnaru spune că are mașini bune, dar în realitate, sunt vai de mama lor. Domnule Butnaru, nu suntem saci de cartofi, nu suntem legume”, ne-a declarat călătorul.

Marcon Star este deținută de Hermes SRL, iar aceasta din urmă are ca acționară firma Marigen Prod SRL, controlată de soția și copiii lui Butnaru. Hermes SRL a cumpărat de la George Copos cu două milioane de euro hotelul Astoria, din Eforie Nord.

Patron din salariul de la stat

Marian Butnaru este șeful Agenției Teritorială a Autorității Rutiere Române Constanța. Potrivit declaraţiei sale de avere, Butnaru deține patru terenuri, patru case şi un spaţiu comercial. Fostul şef ARR nu are maşini, bijuterii, conturi sau datorii la bănci, singurul său venit reprezentându-l leafa de la ARR.

Are afaceri în turism, agrement, alimentaţie publică, transporturi şi imobiliare, fiind cel mai bogat locuitor al oraşului Medgidia. De asemenea, prin Herli Soft SRL, Butnaru este și proprietarul Autogării Sud Constanța. Butnaru, prin soția sa Odete, asigura și mâncarea la Spitalul din Medgidia.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
il verifica pe stimabil un organ de control ?
0
2
Dak sunteti pripasi nu intelegeti si nu stiti makr cu krs atributiunile ARRului afik el da linile la transportatori in tot jud Cta la METROPOLITAN TRANSEVREN HHE
2
1
Si la stat,si patron...
8
4
cum sa fie cineva proprietar pe o autogara, numai in tara asta de rahat se poate
13
7
a furat si a inselat lumea dar si el a fost inselat la greu cind era apvist
13
3
Vrabie pe tine nu te vezi ,moldove ai bani cat tot neamu tau de pripas ai imbogatit capatanile de miala si pe tine noroc cu nepoata aui care dansa la bara in Viens la imbogatit si pe soferul lui AIDAR
8
12
Spune ma daca este adevarat ce scrie in articol sau nu,asta conteaza restul e bla,bla,bla.
13
0
Articol cumparat de Vrabie primarul betivan.
10
12
Om priceput la toate. Sa-i dea si gara ca face treaba!
11
3
ce fata de borfas analfabet!
20
5
Pe asta trebuia sa-l scuture DNA de mult timp.
26
5
Zgarciob...
18
5
Si cate o tigare la purtator
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468