REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Marian Cojoc, de la Universitatea Ovidius, precizări despre despre lucrările deținutului Miron Mitrea

Marian Cojoc, de la Universitatea Ovidius, precizări despre despre lucrările deținutului Miron Mitrea

Replica API 10 ianuarie 2016 | 20:36 480

După ce Ministerul Justiţiei a trimis, la solicitarea HotNews.ro, lista integrală a profesorilor universitari şi a conferenţiarilor care le-au acordat recomandare scrisă persoanelor private de libertate, pentru fiecare titlu scris de aceştia în pușcărie, ca să scape de detenție mai repede, unul dintre profesorii care au coordonat astfel de lucrări a făcut mai multe precizări, pe pagina sa de facebook, „cu titlu informativ, în speranţa eliminării unor regretabile confuzii emise de unii cititori mai vigilenţi şi cu atitudine. Este vorba despre profesorul Universitar Doctor, Marian Cojoc, din cadrul Facultății de Istorie a Universității Ovidius. „Pentru că există o profundă „agitaţie“ în mediul virtual (şi nu numai), având ca „temă“ prezenţa unor cadre didactice universitare din Constanţa (inclusiv subsemnatul), cred că este cazul să enumăr câteva precizări...cu titlu informativ, în speranţa eliminării unor regretabile confuzii emise de unii cititori mai „vigilenţi“ şi cu „atitudine“:

„ Lista dată publicităţii de către ministerul de resort vorbeşte despre „coordonare“ ştiinţifică, termen impropriu, deoarece operaţiunea în sine este ceva mai complexă, presupunând o comunicare directă,mult mai „densă“ între coordonat (aflat în spaţiul de detenţie) şi coordonator, regăsit în afară acelui spaţiu! Acceptând (altfel spus puşi în faţă unui act publicat deja) termenul folosit de minister este cel puţin imperativ să precizăm faptul că actul de "coordonare"/îndrumare/recomandare a fost unul cât se poate de legal această pentru a nu mai lasă prea mult spaţiu diferitelor interpretări!Este regretabilă (cel puţin) inexistentă unei elementare analize a „listei" pe domeniile în care se regăsesc lucrările, autorii şi implicit nu coordonatorii ci, aşa cum ar trebui să se înţeleagă, cadrele didactice care au elaborat recomandările respective (competenţele celor în cauza rezultând lesne, dacă avem în vedere cv-urile, oricum publice). Recomandările subsemnatului au avut în vedere corespondenţă evidenţă a temei propuse şi tratate de solicitant cu experienţele trăite şi desigur expertiză dovedită,într-un moment istoric anume(cel puţin în cazul lucrărilor „Amintiri...subiective. Momente de istorie imediată" şi „Noi nu facem politică! Sindicate,1990-1994", avându-l autor pe Miron Mitrea...cred că doar un răuvoitor ar putea nega statutul autorităţii personajului în cauza pe întreg segmentul istoric aşezat între decembrie 1989 şi anul 1994, nemaivorbind după...)“, a transmis profesorul Marian Cojoc. Profesorul a fost coordonatorul lui Viorel Costache („Securitatea şi suveranitatea actorului clasic în relaţii internaţionale”) și al lui Miron Mitrea, pentru lucrările: „Amintiri... Subiecte. Moment de istorie imediată” şi „Noi nu facem politică! Sindicate 1990-1994”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108