REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Marian Sava, apel către cetăţenii din Cernavodă să se prezinte la vot, pentru a produce schimbarea

Marian Sava, apel către cetăţenii din Cernavodă să se prezinte la vot, pentru a produce schimbarea

Replica API 23 mai 2016 | 00:30 515

Candidatul PMP la primărie,

Candidatul PMP la primărie,

Marian Sava

Pericolul cel mai mare, la Cernavodă, ar fi ca oamenii să nu iasă la vot, iar câştigători să fie (la primărie şi Consiliul Local) tot oameni care de ani de zile dirijează destinele oraşului. Aceasta este opinia lui Marian Sava, fost consilier local, care îndeamnă oamenii să iasă la vot şi să producă schimbarea. „Acei oameni nu au făcut nimic pentru oraş”, spune Marian Sava, candidatul PMP la Primăria Cernavodă.

Reporter: Domnule Sava, cum se desfăşoară campania electorală la Cernavodă?

Marian Sava: Diferit de ceea ce ştiam până acum. Datorită acelor reglementări egale care permit doar intrarea în direct cu cetăţeanul, cu alegătorul, nu facem altceva decât să mergem pe străzi, să intrăm în discuţii cu cei care sunt dispuşi să o facă. Cei mai mulţi dintre cetăţeni sunt dispuşi să stea de vorbă, să afle cum ai aborda tu, ca şi candidat, administraţia publică locală faţă de ceea ce a fost. Este o altfel de campanie. E o campanie de care, spun eu, am fi avut nevoie de ceva vreme în urmă – să renunţăm la acele spectacole cu sonorizări, cu bannere etc.

Rep.: Intraţi mai mult în contact cu oamenii – acesta este un lucru bun, dar ce îmi puteţi spune despre acele atacuri lansate pe internet? Despre dvs. se spune că aveţi nu-ştiu-ce datorii...

M.S.: În momentul în care despre un contracandidat nu ai ce spune de rău, trebuie să inventezi ceva. Nespunând ceva, e ca şi cum ai recunoaşte că e mai bun decât tine. La mine nu au ce să inventeze, decât „minuni” de genul acesta, cum că aş avea nu ştiu ce datorii pe care nu le pot achita. O spun public, şi am spus-o de fiecare dată când am avut ocazia: nu, nu am nici un fel de datorie, nu numai pecuniară, dar nici morală nu am vreo datorie care să mă oprească în reformularea administraţiei cernăvodene.

Rep.: Din discuţiile cu cetăţenii, ce vă reclamă cel mai des? Care sunt cele mai grave probleme pe care le-aţi întâlnit?

M.S.: Eu am sesizat următoarea problemă gravă: faptul că oamenii spun că nu mai au curajul să iasă la vot, pentru că oricum, votul lor au impresia că se „topeşte” undeva într-o intenţie politică deja stabilită. Au impresia că efortul de a ieşi la vot este degeaba. Nu mai au încredere în puterea votului.

Rep.: Şi ce le transmiteţi, ca să îi convingeţi să iasă la vot?

M.S.: Cu cei mai mulţi cu care am stat de vorbă au înţeles că prezenţa lor la vot este o datorie, şi morală faţă de societate, dar şi ca umăr pus la o eventuală schimbare. Cert este că lumea nu îşi mai doreşte ce a fost înainte. Îşi doreşte altceva: aşa cum spuneam eu, o altă abordare a administraţiei locale, o altă abordare a relaţiei cu cetăţeanul, o altă relaţie a cetăţeanului cu administraţia, totul bazat pe respectul acela de care tot vorbim de ceva vreme. Iar când spun vorbim, mă refer la comunitatea mea.

Rep.: Ce aşteptări au cetăţenii de la viitorul primar? Ce spun ei că doresc să se întâmple?

M.S.: Vor să se întâmple ce nu s-a întâmplat până acum: vor protecţie de la administraţia publică locală, vor ca primarul să se lupte pentru ei şi interesele lor şi pentru o viaţă mai lipsită de griji. De spun că primarul are puterea să le aducă o viaţă mai lipsită de griji? Ştiţi că, de ani de zile, ne luptăm cu tot felul de operatori, care mai de care mai rapaci, care ne smulg, într-o formă sau alta, banul din buzunar. (...) Cetăţenii vor o administraţio viaţă mai bună – de la costuri la utilităţi, la un oraş curat, să le ofere sentimentul că se află într-un oraş bine gospodărit. (...)

Alexandra ANTON

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212