REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Marian Vasiliev s-a adresat INSTANȚEI pentru renumărarea VOTURILOR

Marian Vasiliev s-a adresat INSTANȚEI pentru renumărarea VOTURILOR

Replica API 12 octombrie 2020 | 00:00 2560

Marian Vasiliev este un fost senator român, care a candidat pentru postul de primar al municipiului Constanța, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Nemulțumit de rezultatul alegerilor, acesta a făcut o contestație prin care a solicitat instanței anularea hotărârii nr. 44/30.09.2020, în sensul reverificării buletinelor de vot nule rezultate în urma procesului electoral pentru alegerea Primarului Municipiului Constanța, respectiv a solicitat instanței să declare atingerea de către petent a pragului de 3% din numărul voturilor exprimate pentru alegerea Primarului Municipiului Constanța prin renumărarea voturilor.

Cum motivează Marian Vasiliev cererea sa

În motivarea cererii, fostul senator a arătat în esență că a candidat independent pentru funcția de Primar al Municipiului Constanța, fiind înscris pe ultima poziție a buletinului de vot, iar în urma alegerilor, peste 3.000 de buletine de vot au fost declarate nule, deși conțineau un vot exprimat în dreptul lui. A mai arătat că la data de 29.09.2020 a solicitat Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 14 Constanța să îi permită accesul în vederea consultării proceselor-verbale de anulare a voturilor exprimate și a buletinelor de vot nule, apreciind că greșita anulare a voturilor l-a prejudiciat de posibilitatea de a îndeplini pragul de 3% din voturi. Petentul a precizat că, contestația a fost soluționată prin Hotărârea nr. 44/30.09.2020 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 14 Constanța în sensul respingerii contestației și a apreciat că aceasta este netemeinică și nelegală.

Ce a spus instanța

Interpretând dispozițiile legale, instanța a reținut că petentul nu are la îndemână o cale de atac și în concret, calea procesuală a contestației pentru a solicita reformarea pe cale judecătorească a Hotărârii nr. 44/30.09.2020 emise de Biroul Eelectoral de Circumscripție Județeană nr. 14 Constanța, prin care contestația sa vizând operațiunile de votare/numărare a voturilor a fost respinsă ca nefondată. Astfel, dispozițiile Legii nr. 115/2015 nu prevăd nicio cale de atac deschisă unui candidat la funcția de primar pentru a contesta hotărârea biroului electoral de circumscripție județeană, prin care contestația acestuia în materia constatării rezultatelor alegerilor a fost respinsă ca nefondată, hotărârile pronunțate de birourile electorale de circumscripție fiind definitive în această materie, conform dispozițiilor art. 103 alin. (2) lit. j) din Legea nr. 115/2015.

Instanța a respins, ca inadmisibilă, contestația formulată de Marian Vasiliev împotriva Hotărârii nr. 44/30.09.2020 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 14 Constanța. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din comentatorii de mai jos, sigur toti sunt pnl isti si usr isti. Nu comentez mai mult pt ca si-au facut deja o imagine de handicapati agresivi si disperati. Turme de oi fara creier, ce sa le ceri?
2
0
Niste prosti care comenteaza la adresa lui... niste retardati cu 4 clase care au votat pnl il jignesc pe unul care are doctorat si e mult peste nivelul lor. Dar asa cand esti frustrat si prost rau. Il faceti tigan si prost? Pai bai idiotilor, pe langa ca nu e tigan si nici prost, e mult peste voi!! Nu a pierdut mare lucru ca nu a castigat la constanta. Uite ce cetateni infecti si suparati pe vietile lor jalnice are orasul! Cretinilor!! Va meritati soarta, sa va scaldati in propriul cacat pentru ca ati votat ca niste oi!!! Dobitoci!
3
0
Domnul Vasiliev este un om foarte cumsecade, la locul lui, un profesionist desavarsit, un cunoscator al legilor si al dezvoltarii sociale de perspectiva, un bun orator, si un cetatean onest. Merita din plin sa fie ales primarul Constantei pentru ca nu ar fi stricat absolut cu nimic vechea noastra urbe. Votati Vasiliev la urmatoarele alegeri sa scapam definitv de primari mekedoni, tarfe bucurestene si alti neaveniti care nu cunosc Constanta decat prin Google Maps.
3
1
Te doare cacatul..
1
2
Nu-ti e rusine mai bulgarule sa vii cu tupeu porcesc? Candideaza la Ion Corvin in satul ala prapadit de bulgari corciti
5
3
Boul asta care sa lipit de partidul lui dan diaconescu , dupa care a intrat in partidu generalului reevaluat oprescu . A reusit numai el stie cum sa se strecoare in partidele astea . A mai fost primar la Murfatlar dar din pacate mizerabilu nu a stiut de cat sa plimbe niste tarabe prin localitate . In rest nimic de capul lui . Dupa mintea prostului , a crezut ca daca latra ca o javra si posteaza cacaturi , lumea il va alege . Nu zic , ca nu sunt si oamenii usor influentabili, dar cam greu sa prostesti atat de multi incat sa te aleaga . Bai vasiliev , Constanta nu este Murfatlar . Sa nu uiti .
8
4
Cel mult presedinte de scara de bloc iti putem oferi,tovarase Marean Vasilievici.E grea munca.Este ?
8
5
Un militian cretin ,cu fata de bou vrea sa fure niste bani de la buget pentru cheltuelile de 2 lei din campanie Pe asta nu la votat nici familia cat e de prost
12
5
Individu asta a fost votat de o scara de bloc si el vrea renumarate voturile.
11
6
acasa si sa nu mai iesi! iti deconteaza bulea banii de campanie. cu fata si intelectul asta credeai ca iei voturi????
12
6
Excrocul asta cu grave probleme psihice se vedea primar. Din ce traieste acum, pe cine mai pacaleste?
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614