REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Marian Vasiliev se judecă cu Guvernul: `Vreau să mă joc puțin cu ei`

Marian Vasiliev se judecă cu Guvernul: `Vreau să mă joc puțin cu ei`

Replica API 7 februarie 2020 | 10:43 606

Fostul senator constănțean, Marian Vasiliev vrea să se ”joace” puțin prin instanțe cu guvernul proaspăt demis.

Este vorba despre Guvernul Orban, cel care a fost dat jos recent prin moțiunea de cenzură depusă de cei de la PSD și UDMR cu 261 de voturi. Și desemnat, din nou, vineri ca ministru de Iohannis. Marian Vasiliev a fost demis la sfârșitul anului 2019 din funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului. Decizia a fost publicată la data de 30 decembrie 2019 în Monitorul Oficial.

Marian Vasiliev

Marian Vasiliev este ”norocosul” integralist în două guverne demise prin moțiune de cenzură în doar patru luni: Guvernul Dăncilă și Guvernul Orban.

În prezent, fostul senator PPDD a înregistrat un dosar pe rolul Curții de Apel Constanța, în care pârâtul este Guvernul României și prim-ministrul prin secretariatul general al Guvernului. Totul stă sub semnul întrebării, deoarece există și posibilitatea alegerilor anticipate, idee din ce în ce mai pregnantă în spațiul politic, ceea ce înseamnă o perioadă prelungită în care Marian Vasiliev nu știe cu cine se va judeca.Posibil tot cu Orban.

”Am fost politician de stânga și voi rămâne politician de stânga”

Fostul vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, ales în urmă cu trei ani de zile de către primul ministru al României de atunci, Sorin Grindeanu, a spus că nu se va întoarce în această funcție, indiferent de deznodământ și că ceea ce face în acest moment este doar o joacă.

Însă, această ”joacă” a fostului senator constănțean nu pare a fi una întâmplătoare. Deși afirmă că nu a fost în PSD, Marian Vasiliev nu își ascunde înclinația către politica de stânga. El susține că vrea să demonstreze ”cât de capabili sunt liberalii”, chiar dacă nu vrea să câștige procesul neapărat.

”Eu nu am fost în PSD, cu toate acestea, am fost demis. Am acționat în instanță Guvernul pentru imaginea mea. Chiar dacă voi câștiga, nu mă voi întoarce în funcție. Vreau să mă joc puțin cu ei”, a mai spus Vasiliev.

În politica românească complicată din zilele noastre, un lucru rămâne totuși sigur. Stânga rămâne stânga, iar dreapta rămâne dreapta. Nu se pot amesteca.

Întrebarea care stă în picioare în acest moment este următoarea: Este utilă ”joaca” a unui om de stânga în procesul contra unui fost guvern de dreapta sau poate este doar o ambiție personală a fostului senator constănțean?

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ionel, lepra esti tu cretinule! Nu a facut nimic pt basarabi? Dar de 25 de ani incoace ti se pare ca ati evoluat cu ceva, idiotule? Va incalziti la soba inca, taranule! El v a facut borduri si iluminat public, dispensar. La fel au ramas de atunci. Lepra ce esti! Sa ajungi tu macar 1% din ce a fost el, tembel frustrat! Valabil pentru toti prostii care il jignesc!
1
0
O lepra. Erai de stanga si cand candidai impotriva lui Crivineanu si noi te sustineam? Numai interesul personal. Nu ai facut nimic pt Murfatlar. Un primar slab, un senator jalnic. Un fost subofiter de militie.
1
3
Toate comentariile sunt la distanta de 2 minute. Sa fie oare aceeasi persoana cu 10 nume false?
7
1
nbjhvjfuhgfjgfjgfjgfgjfg
0
0
Judecatorule, draga, dar nici tu nu stii sa scrii, asa ca dute-n p.la noastra.
5
0
CURATENIE IN PARLAMENT,ce's cu fetele alea de "boi grigorescieni" un parlament de distrusi,va bat la toate probele la care va ganditi,ar trebui sa va fiu cel putin presedinte!Sunteti niste parveni inculti de cea mai proasta calitate un fel de chinezarie cu virusul lu Gates
3
2
JUDECATORULE , ia mai dute dracu , pitecantropule . ,, inalfabetule'' si tolomacule ....
7
1
de ce nu spuneti ce spagi isi lua temebelu asta unde a lucrat? punea subordonatii sa ii faca curat acasa ii ameninta ca ii da afara . un jeg de om
5
4
Care,, imagine" a ta ,gunoiule pote ne spui ce calitati ai avut ca sa devii senator in Parlamentul Romanieii,un retard ca toti cei din psd
4
5
ai dreptate si daca te uiti mai atent o sa vezi ca seamana cu johanus
2
9
Amice Jos Psd:mai invata sa scri corect inalfabetule. Jos sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Bai Maimutoi Tolomac si Inalfabet!
7
13
Acest damblagiu politik este creat de anumite servicii oculte si inculte.
10
2
Ciutat este ca acest martafoi,emanatia lui Dan Diaconescu, are bani.Cine il alimenteaza ,oare ?
14
2
Figura indica unele probleme la mansarda. Cat despre cele doua mandate in Parlament, omuletul a dat dovada de o discretie rar intalnita, fiind un ilustru anonim. Un alt nascut obosit, care acum traieste ca sa se odihneasca.
21
4
Asta era putin nebun si inainte. Acum si-a pierdut mintile de tot
12
4
Are figura de K.G.B.-ist .
10
2
Cu mecla aia de retardat te poti juca linistit la Palazu!
16
5
Micul ceausescu propulsat senator PPDD pe colegiul 3 condus de Mascas Gabriel la fel ca si Condurateanu deputat tot pe 3 !Apoi nici dracu nu i a mai vazut pe acolo !Javre !
11
4
Psd fagabou ai distris si vandut constanta pt canpani psd
13
2
Un fripturist,fost sergent la jandarmi
21
5
Care a fost candva primar la Basarabi si binenteles nimic nu a facut ca si saghiu. Doi nesimtiti mincinosi
20
3
a fost ales de Sorin Grindeanu? A fost numit. punpicurist ca toti pesedistii.
20
5
o rapandula politicianista.Un habarnist notoriu, doar functiile de la stat, altceva nu stie
23
7

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468