REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Mariana Gâju: Întâmpinăm obstacole în derularea proiectelor!

Mariana Gâju: Întâmpinăm obstacole în derularea proiectelor!

Georgiana BOGLEA, Mariana MURAT 27 aprilie 2024 | 00:00 1943

Vineri, 26 aprilie 2024, începând cu ora 11:00, în cadrul Complexului Sportiv „Centenar 2018“ din comuna Cumpăna s-a disputat Finala celei de a IV-a ediții a competiției „Cupa Satelor la fotbal U13 – Faza pe Euroregiunea Sud – Est“, competiție organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal și Primăria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna. La finala campionatului de fotbal a fost prezent și primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, pentru a susține echipa comunei. Cu această ocazie, Gâju ne-a vorbit despre proiectele derulate până acum, dar și despre cele pe care urmează să le implementeze. De asemenea, a făcut declarații și despre unul dintre contracandidații săi.

Mariana Gaju: intampinam obstacole in derularea proiectelor!Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna vorbește cu satisfacție despre realizările echipei locale de fotbal și se mândrește cu rezultatele copiilor. De asemenea, a povestit și despre proiectele legate de sport și de copii. „Sunt copiii comunelor României, copii care vin fiecare de la Buzău, de la Galați, de la Tulcea și de la Constanța. Este frumos să vezi că după anii de pregătire copiii noștri se întrec în competiții sportive. Fotbalul este sportul rege, emoțiile sunt mari. Copiii echipei Cumpăna sunt pregătiți de antrenorul Vasilică Stocea, părinții sunt și ei prezenți în tribune și îi susțin. Este firesc să ne dorim să fim câștigători pentru a putea participa la finala pe țară acolo unde competiția se susține la Sărata Monteoru, tot într-o comună, a județului Buzău. (...) Felul cum arată baza este meritul consiliului de administrare care gestionează această bază cu oamenii săi, o echipă de oameni sufletiști care știu să țină cu o mână de fier patrimoniul comunei, de care să se folosească copiii noștri generații la rând. Acest complex a fost construit în anul 2018. Este firesc să ne mândrim cu rezultatele copiilor comunei Cumpăna în sensul că laud profesorii și pe toți cei care i-au pregătit“, a declarat Mariana Gâju.

Mariana Gaju: intampinam obstacole in derularea proiectelor!Copiii jucând fotbal pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv Centenar 2018 din Cumpăna

De asemenea, aceasta a vorbit despre realizările sale, proiecte, dar și ce greutăți a întâmpinat în implementarea acestora.

Este firesc ca primarul să fie cel care promovează comuna prin copii și nicidecum cum au comentat diverse persoane. Niciodată nu facem campanie electorală doar în anul în care urmează să fie alegeri, ci din a doua după ce am câștigat mandatul. Altfel, nu reușim să implementăm proiecte noi care, din păcate, nu toate sunt realizabile, nu toate depind de primarul comunei sau de administrația publică locală și atunci ești criticat de ce nu s-a realizat nodul de descărcare și nu l-ai dus la bun sfârșit, de ce promiți extinderea carosabilului DN 39E pentru că nu poți, de ce promiți că vei face blocuri ANL. Aici va fi cea mai frumoasă zonă a comunei Cumpăna”, spune Mariana Gâju.

Din păcate, unele proiecte nu se demarează într-un singur mandat

În continuare, primarul Mariana Gâju a vorbit despre alte proiecte pe care le-a demarat și pe care vrea să le ducă la final. „Comuna Cumpăna are deja 128 locuințe ANL date în folosință încă din anul 2009 și acum ne chinuim să le terminăm și pe acestea. Agenția Națională de locuințe este cea care le construiește, acolo se țin licitațiile, acolo se stabilesc câștigătorii, constructori și noi punem la dispoziție pe care se construiește și le primim înapoi la finalizarea lucrărilor. Compania Națională de Investiții construiește pe teritoriul comunei un centru civic, dar nu întotdeauna găsim constructori serioși. Nu putem să facem decât să presăm că vrem bani pentru interesul comunei. În loc să se simplifice modalitatea de lucru, mai rău se complică. A mai intervenit o verigă. Dacă până acum Ministerul Dezvoltării era cel care verifica situația lucrărilor pe fiecare proiect în parte, acum se primește un memorandum, se trimite către Ministerul Finanțelor, așteptăm să vină de acolo deblocarea etc. Din păcate unele proiecte nu se implementează într-un singur mandat. O spun ca fiind cunoscătoare și cred că nu îi convine vreunui primar să stea un mandat să nu ducă la bun sfârșit un proiect. Toți colegii mei primari se confruntă cu aceste probleme, fapt pentru care noi, în calitate de reprezentanți ai filialei județene Constanța Asociației Comunelor din România, am înaintat memoriu că nu este bine ca această perioadă de desfășurare, de implementare a proiectelor să întâmpine atâtea obstacole”, a spus Mariana Gâju.

Mariana Gaju: intampinam obstacole in derularea proiectelor!Mariana Gâju

Revenind la George Tufă, Mariana Gâju a mai declarat: „Am un contracandidat care spune va continua marile proiecte ale comunei pentru a repune comuna pe harta comunelor dezvoltate. Păi, ori are comuna mari proiecte, ori e pusă deja pe hartă, deci ce vrei să faci? De genul... tu lucrezi încet, eu vin și lucrez mai repede.  Mie îmi place să fac administrație publică locală, de aceea le ducem pe umeri împreună cu oamenii, iar locuitorii comunei Cumpăna își amintesc cum era comuna în anul 2001 și cât am ridicat-o acum, iar noi nu ne oprim. Nu prezentăm în fața locuitorilor doar proiectele care au fost realizate în mandatul 2020-2024, ci și proiectele care nu s-au realizat și motivul și ce vrem să realizăm în 2024-2028.“

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212