REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Mariana Mircea, de la Cernavodă, vrea indemnizația de consilier, deși nu mai e în Consiliu

Mariana Mircea, de la Cernavodă, vrea indemnizația de consilier, deși nu mai e în Consiliu

Ana Maria LIPAN 7 octombrie 2023 | 00:00 2190

La mai bine de trei ani de când și-a încheiat mandatul de consilier local, Mariana Mircea, fostul primar al oraşului Cernavodă, încă se mai judecă cu prefectul județului, pentru plata drepturilor salariale, pe care le-ar fi încasat dacă nu ar fi fost exclusă din Consiliul Local, prin ordin de prefect. Întregul scandal a început din momentul în care a fost radiată din ALDE, pe motiv că nu și-ar fi plătit cotizația. Între timp, aceasta a obținut în instanță anularea hotărârii emisă de partid, dar și a ordinului Instituției Prefectului, și vrea să își recupereze și banii. 

Mariana Mircea, de la Cernavoda, vrea indemnizatia de consilier, desi nu mai e in Consiliu

Mariana Mircea, fostul primar al orașului Cernavodă, a chemat în judecată Instituția Prefectului, pentru recuperarea salariilor pe care ar fi trebuit să le încaseze în perioada 16 decembrie 2019 - septembrie 2020, bani care i-ar fi încasat dacă nu ar fi fost exclusă din Consiliul Local.

Preciză faptul că Prefectul Județului Constanța a emis la finalul anului 2019 un ordin prin care se constata încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local al Marianei Mircea, după ce aceasta a fost radiată din ALDE. Fostul primar a mers în instanță și a obținut anularea acelui ordin, prin decizia definitivă a Curții de Apel Constanţa, din luna octombrie 2021.  

Dosarul prin care Mariana Mircea își cere drepturile salariale din perioada respectivă a fost înregistrat pe în luna mai, 2022. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța i-au dat și de această dată dreptate și i-au admis cererea. Instituția Prefectului a făcut apoi recurs, pe 25 septembrie a.c.

Mariana Mircea, de la Cernavoda, vrea indemnizatia de consilier, desi nu mai e in Consiliu

Reamintim faptul că Mariana Mircea, fostul primar al oraşului Cernavodă, a fost cooptată ALDE, după ce PNL a refuzat să o desemneze candidatul partidului pentru funcţia de primar. Își dorea să ajungă din nou primar, însă nu a avut noroc, așa că s-a mulțumit cu un loc în Consiliul Local, cu gândul la alegerile din 2020. Din nou, visul Marianei de a ajunge la primărie s-a năruit, după ce a fost radiată din ALDE, pe motiv că nu și-ar fi plătit cotizația. 

Mircea și-a pierdut calitatea de membru al ALDE, prin Hotărârea organelor partidului din data de 19 aprilie 2019. Împotriva actului de radiere a calității de membru al partidului, fosta primăriță a formulat contestație către Consiliul Teritorial de Etică și Arbitraj al ALDE - Filiala Constanța. În mai 2019, Consiliul Teritorial de Etică și Arbitraj al ALDE a respins contestația formulată de Mariana Mircea ca neîntemeiată. Această decizie i-a fost comunicată, însă nu a formulat apel la Curtea de Etică și Arbitraj a ALDE, structura superioară, competentă în a soluționa contestațiile, ci a mers direct în instanță.

A ajuns în instanță, unde, pe fond, a pierdut, însă norocul a fost de partea ei la Curtea de Apel. Pe 10 noiembrie 2021, judecătorii de aici au admis recursul, au casat în tot sentinţa recurată şi rejudecând au admis cererea de chemare în judecată formulată de Mariana Mircea și au anulat hotărârea emisă de partid privind radierea reclamantei din partid, emisă la 19.04.2019.
 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
concluzia : poarta geanta lv
0
0
Noi la Cernavodă stăm acasă la tura de noapte si in weekend dupa amiaza, ne folosim de Dusterul de serviciu( CT99PCV) pentru cumpărături personale și plimbăm nevasta unde are nevoie, trai pe vatrai la poliția locală! VILAU+Eu ca sa nu ma plictisesc o mai ating pe Veronica in sediul politiei locale de la Cernavoda,ea mai umbla cu Comandasu cand este Olga la produs in Regatul Unit!
7
0
La întâlnirele din fiecare joi care se desfășoară la sediul PSD din Cernavodă cum ascultați la minciunile acestui hot,escroc pe nume Nicolae Emilian?.Acest individ este un hot care fura energie electrică,apa caldă și căldură.Are 7(șapte) garaje închiriate la terțe persoane din Cernavodă,plătește vre-un leu impozit la ANAF?.Cum îl puteți suporta pe acest escroc care se bucura de necazurile unora când este in roba de avocat și îi jupoaie pe amărâți și nu ii ajuta cu nimic.Si -a clădit un imperiu prin hoții...rușine bagabontule!!!
5
0
Asta este fato,partidul te-a facut consilier,partidul te-a dat jos,degeaba plingi pe la alte ushi daca vrei un mandat sigur candideaza ca independent.
5
0
vei avea o drojdie de la mine daca-mi faci un sugiuc !
6
0
orasul cernavoda e cantat ... de rapsodul popular aneta stan are si un viirtuos primar, prospera pe an ce trece si en topul celor ...zece! toti primarii care au fost , au avut un os de ros!
3
0
Emilian militeanul trebuie aruncat in Dunare cit mai repede !
5
0
Și eu incerc sa găsesc cati mai multi fraieri să mă voteze primar al orașului.Si apoi ce mooie le voi da o sa vadă ei.Acelasi mers pe care l-am avut când din șofeur de aro am ajuns mare comisar șef la apelul de seara al bocancilor din m.a.i când nu mai cunoșteam pe nimeni prin Cernavodă doar pe peștii orașului care mă sponsorizau sa îmi construiesc vila iar eu le aduceam permise de șoferi și ei nu știu să citească și să scrie.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468