REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Mariana Ştefănescu: "Schimbarea nu e una politică, sunt liberală!"

Mariana Ştefănescu: "Schimbarea nu e una politică, sunt liberală!"

Replica API 30 august 2012 | 00:00 597

Directorul de la Virgil Madgearu a fost schimbat

Directorul de la Virgil Madgearu a fost schimbat

Directorul Grupului Şcolar Economic Virgil Madgearu a fost schimbat. De la data de 1 august, Janeta Borandă, profesor de chimie, a trecut la "cârma" unităţii de învăţământ, înlocuind-o pe Mariana Ştefănescu. Cu toate că zarurile au fost aruncate, fostul director rămâne în continuare angrenată în problemele didactice, dorind să se implice pentru o mai bună funcţionare a sistemului. Cât despre schimbare, dacă a avut iz politic sau nu, nu se comentează! "Nu cred că are treabă cu politica. Sunt o liberală convinsă", a spus Ştefănescu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean continuă să aţâţe vântul schimbărilor. În acest vârtej a fost prins şi Grupul Şcolar Economic Virgil Madgearu, unde Janeta Borandă este noul director, începând cu data de 1 august. Predecesoarea acesteia, Mariana Ştefănescu, menţionează că i-a expirat mandatul, dar nu a existat nici bunăvoinţă din partea ISJ. "Am fost înlocuită de la conducerea Grupului Şcolar Virgil Madgearu întrucât mi s-a terminat mandatul. Dacă exista bunăvoinţă, acesta se putea prelungi până la concurs, însă e decizia luată şi eu o respect. Nu regret nimic, mă întorc la catedră, la prima mea dragoste cum s-ar spune, iubesc oamenii, copiii şi ador să fiu în mijlocul lor", a declarat, pentru "Replica", Mariana Ştefănescu. Potrivit acesteia, este un lucru foarte dificil să manageriezi o unitate de învăţământ în ziua de astăzi, când nu sunt fonduri, dar trebuie să scoţi totul la liman cu zâmbetul pe buze. "Am obţinut 94 de puncte la examenul din 2008 şi tot nu este suficient. Este foarte greu să fii la conducere. Numai eu ştiu cât de greu a fost să ţin toate lucrurile sub control şi totuşi am reuşit. Am fost nevoită să am o singură femeie de serviciu, la 1.300 de elevi, fondurile sunt mici şi, cu toate acestea, nu am rămas niciodată cu restanţe la plata utilităţilor. Ba mai mult, am atras sponsori, iar acum ne apucăm să văruim etajul 1, renovăm grupurile sanitare...", a mai spus Ştefănescu. Chiar şi aşa, fostul director al unităţii şcolare nu dă semne de regret, fiind mulţumit că va putea sta mai mult printre elevi, va preda ştiinţele economice în cadrul liceului şi va putea fi diriginte. Mai mult decât atât, Janeta Borandă este încununată numai cu vorbe bune. "Cât despre Janeta Borandă, eu am adus-o în liceu, este un om serios şi cred că va face treabă bună", ne spune Ştefănescu.

Ştefănescu: "Nu cred că este schimbare politică, sunt liberală"

Cum politicul îşi pune amprenta pe mai toate evenimentele, tindem să credem că şi schimbările de faţă se află sub aceeaşi aripă "ocrotitoare". Însă, Ştefănescu nu este de aceeaşi părere, menţionând că este o liberală convinsă încă din 1990. "Nu, nu cred că e vreo chestiune politică. Sunt o liberală convinsă, chiar dacă nu merg la şedinţe. Sunt printre fondatorii acestui partid, încă din anul 1990", a încheiat fostul director. Pentru a întări cele spuse, o nouă confesiune urmează a fi creionată, şi anume că speranţa cea mare este legată de a deveni inspector în cadrul ISJ. "Mi-am depus un C.V., prin iunie, la ISJ. Sper să fiu acceptată pe un post de inspector. Poate am noroc, dar am ceva îndoieli că voi reuşi. Încă nu m-am gândit dacă voi renunţa la catedră, asta în cazul în care obţin postul de care v-am zis", a adăugat Mariana Ştefănescu.

Dezastrul de la BAC nu este de acum, e o problemă mai veche!

Este evident faptul că dascălul de ştiinţe economice este implicat peste măsură în activitatea didactică, întrucât problemele existente nu îi dau pace. Un subiect aprins este legat de bacalaureat, unde dezastrul este mai mult decât evident. Prin urmare, mai multe adrese au fost trimise către Ministrul Educaţiei, dar şi către ISJ. "Am trimis adrese peste adrese. Este eronată ideea că acest dezastru este de azi, de ieri. Nu, el a început să se contureze acum 20 de ani, este urmarea democraţiei prost înţeleasă, de când părinţii nu se mai implică, acesta este factorul care a produs tragedia. Elevii sunt de capul lor, absentează şi iată rezultatele. Un copil care are peste 150 de absenţe, motivate sau nu, ce a învăţat?", a declarat cadrul didactic. Potrivit acestuia, ar trebui să se revină la vechea lege, ceea ce a şi propus ministrului Educaţiei, dar şi reprezentanţilor ISJ, conform căreia, la 150 de absenţe, motivate sau nu, elevul repetă anul. Un alt punct, la care ar trebui lucrat, ţine de uniforma şcolară. Dacă fiecare elev ar fi obligat să poarte uniforma, absenteismul s-ar diminua simţitor. "Sunt sigură că uniforma joacă un rol important. Nu ar mai lipsi, nu ar mai merge prin baruri în timpul orelor de curs. Ar fi imposibil să chiulească, îmbrăcaţi în uniformă. În plus, nu ar mai intra persoane străine în incinta şcolii", a conchis fostul director.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272