REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Marile magazine din Constanţa, CĂLCATE de OPC: amenzi pentru prăjituri mucegăite, fructe stricate şi etichete mincinoase

Marile magazine din Constanţa, CĂLCATE de OPC: amenzi pentru prăjituri mucegăite, fructe stricate şi etichete mincinoase

Replica API 14 octombrie 2017 | 00:24 343

Marile lanţuri de magazine din Constanţa sunt înnebunite de controalele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Conform reprezentanţilor mai multor mari magazine, amenzile aplicate de comisarii OPC, pentru diverse abateri, sunt de ordinul miilor de lei.

SC Romania Hypermarche SA, adică magazinele Cora din Constanţa, au primit până la data de 31 august a.c., mai multe amenzi de ordinul miilor de lei, cea mai mare sancţiune fiind de 15.000 de lei, "pentru abateri cu privire la corecta informare a clienţilor". Tot Cora a primit o amendă de 15.000 de lei penmtru etichetarea necorespunzătoare a fructelor, cât şi pentru faptul că un ulei de măsline nu prezenta pe etichetă şi explicaţiile în limba română!

Kaufland a primit şi el mai multe sancţiuni de ordinul miilor de lei, o amendă de 2.000 de lei fiind pentru pere necorespunzătoare, una de 5.000 de lei pentru diferenţe de preţ la bere (un preţ la raft, altul la casă), iar lista nu se încheie aici! Tot Kaufland a primit amendă de 5.000 de lei pentru prăjituri mucegăite! Auchan a primit o amendă, în luna august, pentru legume-fructe necorespunzătoare, în cunatum de 2.000 de lei, în timp ce pentru legume în vid care prezentau condens - 12.000 de lei!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi suntem OPC, noi suntem DNA, noi suntem... De ce dracu arata tara in halul in care arata, daca aceste institutii isi fac treaba?... Cum e turcu... e si pistolul.
0
0
Aloo, replica..., de ce ati scos comentariile la adresa lui Felix Stroe? Ca toti il blamau??? Pupincuristi PSD-isti , lingai de partid
5
0
Preturi mai mari decat orice magazin de la coltul strazii.
4
1
Dumnezeu sa va mai inteleaga,noi neam invatat ca de fiecare data cand cineva isi face treaba sa venim noi,cu motivele pentru ce face.Asa si aici daca OPC-ul a facut controale mai riguroase iar nu e bine,gasim noi un motiv de discutir,dar mi sa intamplat si mie o astfel de situatie,la raft erea un pret,la casa altul,diferenta erea de aprope 3 lei pe kg.Asta am observat deabia acasa,asa ca am inghitito,dar cate alte nreguli practica?? si atunci dece sa nu fie controlati,ba zic ca e un lucru foarte bun.
3
1
OPC este un organ de control al statului Roman care functioneaza nu pt a proteja consumatorul ci pentru a "strange" bani la stat atunci cand este nevoie.Faptul ca o fac cu televiziunea , presa dupa ei .... sant alte interese ale unui individ...care trebuie sa se afirme cu orice pret! Doar naiv trebuie sa fii sa crezi ca OPC lucreaza in slujba cetateanului.Daca ar fi fost in slujba consumatorului inseamna ca 27 de ani OPC a mancat bani degeaba!
8
4
Bai nebunule din porumb care ai scris articolul asta,cu magazinele care au inebunit de durere si de spaima,afla ca la Cora se vinde cam 8000 pe ora pe fiecare casa,asa ca aia se pisa pe OPC ,si oricum au o gramada de avocati care contesta amenzile si nu le platesc,partea buna e ca raman cu nebunia si cu spaimele...
9
3
Verificati toate brutariile din oras si toate magazinele care vand paine sa vedeti ce fel de paine suntem obligati sa cumparam: miezul este crud, moale, umed, necopt, pe deasupra e data cu zahar sau alte subst. pt a se rumeni f rapid. In hipermarketuri painea are puf in loc de miez, fiind probabil facuta doar din afanatori, prafbde copt, E.uri, coloranti, conservanti. Idem si pt covrigi, cornuri, etc. Patronii avari ne otravesc zilnic si pe noi si pe copii.
10
1
Marile magazine au primit amenzi uriase ! Mai ,teroristilor care a-ti ocupat romania in 1989.aceste amenzi sunt ,frectie la un picior de lemn.Amenzi uriase au aplicat teroristi din 1989,care au dat lovitura de stat ,la micile magazine amenzile date sunt uriase care incep de la 20000 lei pana la 50000 lei pentru un plus de lei fata de casa de marcat.Jos comunismul adus de minoritari evrei tigani si tigani romani,iliesci, roman, isarescu ,nastase,vacaroiu,dragnea tariceanu etc.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218