REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Marile reţele comerciale le cer autorităților să nu mai impună alte măsuri restrictive

Marile reţele comerciale le cer autorităților să nu mai impună alte măsuri restrictive

Replica API 12 decembrie 2020 | 23:57 1964

Directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, George Bădescu, a afirmat, vineri, că nu ar mai trebui luate măsuri suplimentare restrictive în magazine, ci să fie respectate cele care sunt în vigoare. "Aşa cum sunt reglementate în acest moment, aceste măsuri, aceste restricţii ar trebui să fie suficiente pentru a putea să asigurăm şi fluidizarea şi respectarea regulilor sanitare", a declarat el.

George Bădescu a declarat că unele dintre măsuri au fost iniţiate de mari retailerii înainte ca acestea să fie reglementate.

"Am trecut în revistă cu domnul subprefect şi doamna director de la DSP Bucureşti măsurile care actualmente sunt în vigoare şi modul în care acestea sunt implementate şi gradul de conformitate al acestora în magazine. Marilor Reţele Comerciale au făcut foarte multe eforturi pentru a reuşi să impună respectarea unor standarde de securitate sanitară, multe dintre aceste măsuri au fost chiar iniţiate de marii retalierii înainte ca ele să fie reglementate. Aceste măsuri durează deja din luna februarie şi am constatat că într-adevăr, probabil în această perioadă, ar trebui să încercăm să le revitalizăm, să depunem eforturi suplimentare pentru a ne asigura că toate aceste măsuri, mă refer la cele care astăzi sunt în vigoare îşi produc efectul şi în acest sens să evităm luarea unor măsuri în plus care poate în această perioadă a anului ar crea dificultăţi suplimentare. Ne-am concentrat să vedem care ar fi modalităţile să îmbunătăţim gradul de conformitate şi în acest sens noi o să sporim efectivele din magazine care practic au relaţie directă cu consumatorii pentru a transmite acestora mesajele referitoare la evitarea aglomeraţiilor precum şi la fluidizarea la maximum posibil în contextul actual a traficului de consumatori”, a transmis directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale, scrie stiripesurse.ro.

Întrebat dacă se modifică ceva, el a răspuns: "Aşa cum sunt reglementate în acest moment, aceste măsuri, aceste restricţii ar trebui să fie suficiente pentru a putea să asigurăm şi fluidizarea şi respectarea regulilor sanitare. Pentru această perioadă obiectivul este de a încerca să asigurăm conformitatea măsurilor existente şi cu atât mai puţin de a lua măsuri suplimentare şi numai dacă acestea se vor impune şi punctual”.

George Bădescu s-a referit şi la situaţia coşurilor de cumpărături.

"Referitor la problematica coşurilor, nu este vorba de interzicerea acestora, acestea vor continua să fie folosite, cumva rămâne la aprecierea organizării interne a magazinelor modalitatea în care acestea vor contribui la îndeplinirea şi altor scopuri decât acela pentru care aceste coşuri există, de a-ţi face cumpărăturile. S-a menţionat la un moment dat că într-un moment în care există mai multă lume în magazin pot reuşi într-un mod mai strict să asigure acea respectare a distanţării între consumatori. Există şi magazine care au şi coşuri de mână, acestea vor continua să le folosească, până la urmă totul depinde de organizarea internă a magazinelor pentru că avem de-a face cu fluxuri care nu sunt constante de consumatori. O zona unde trebuie să acţionăm mai mult este aceea între rafturi pentru că în zona caselor de marcat sunt numeroase atenţionări referitoare la respectarea regulilor sanitare”, a explicat Bădescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai mare dreptate dar romanul a suportat 2 ore de tv, frig iarna, lipsa apa calda, lipsa paine si multe altele deci acum inca e bine o spun si cei de la sectorul 1 care stau cuminti dar ce pretentii sa ai la ei cand voteaza usr!!!
0
1
ABC este un ligau corporatist, pupincurist al puterilor vestice genocidale, vezi belgia congo, franta algeria rwanda congo, UK pakistan india afghanistan. ABC a votat cu USR, are creierul spalat si inghite tot ce presa arunca pe post. ABC s ar bucura daca mai vindem si ce a mai ramas portul, gazele si rosia montana catre corporatii, tari ca sa multumim vesticii. ABC este ok ca partidele cu care a votat precum usr sa fie controlate de securitate, abc este ok ca apa pe care o cumpara de la market cum e borsec sa fie patronate de beizadelele securistilor dinainte de 89. nu fii prost ca ABC!
1
1
Cezar voteaza AUR. Cezar este antivaccinist patriot si idiot. Nu fii ca Cezar!
3
4
Adevarul este ca singurele masuri s-au luat impotriva populatiei si economiei din Romania,nu si impotriva virusului. De fapt s-a facut un experiment al obedientei. Acum se stie cu siguranta ca romanilor li se poate face absolut orice,oricand si sa se spune ca orice porcarie este benefica. Romanii nu fac caz de faptul ca sunt abuzati,sunt masochisti.
9
3
Sa spele toate cosurile din toate supermarketurile, sunt infected, de ce nu merge ti sa faci si un articol pe tema aceasta, pui in mizeria aia tot ce cumperi si nu numai, dupa pui pe banda aia imputita, le este lene sa o curente, ce fac autoritatile de control ale statului si voi presa, faceti investigatii
10
1
De asta ne tin in case.Le este frica ca fac romanii multe cumparaturi din lanturile mari de magazine.Vor economii la buget.Bai prostavanilor nu asa faceti economie la buget.Cine dracu conduce economia,este un prost cu toate diplomele lui.Daca nici consum nu mai este atunci ne ducem dracu de tot.Se vor inchide incet si astea pe care le avem.Se duce totul de rapa.O sa ne tina inchisi pana la primavara,o luna doua afara si apoi in cusca toti.Mama dracu de "pandemia curului" inexistenta.Se imprumuta inmiit de la UE. "economistii" lui cacat in loc sa dezvolte economia, o sugruma de tot.Bolocanii.
6
8
mizeriile, numai la bani se gandesc...
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212