REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Marina MILITARĂ a plecat în MISIUNI în Marea Neagră și Marea Ionică

Marina MILITARĂ a plecat în MISIUNI în Marea Neagră și Marea Ionică

Replica API 16 iunie 2020 | 11:30 1331

În perioada următoare, peste 800 de militari români vor participa la două misiuni de exercițiu internaționale. Un exercițiu tactic de luptă „Shield Protector 20”, se va desfășura în raioanele maritime de instrucție din vestul Mării Negre. Iar cel de-al doilea a început de luni, 15 iunie, când nava militară „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a plecat din portul militar Constanța spre Golful Patras, Marea Ionică, unde va participa la exercițiul multinațional de luptă contra minelor „Ariadne 20”.

Forțele Navale Române organizează, în perioada 15-18 iunie, exercițiul tactic de luptă „Shield Protector 20”, care se va desfășura în raioanele maritime de instrucție din vestul Mării Negre, în vederea executării misiunilor de foc planificate și evaluării navelor participante la exerciții internaționale. Astfel, peste 800 de militari, opt nave militare și un elicopter Puma Naval participă la acest exercițiu major condus de către Comandamentul Flotei din Constanța.

Conform scenariului, pe mare, fregatele „Regina Maria” și „Mărășești”, corvetele „Contraamiral Eustațiu Sebastian” și „Amiral Petre Bărbuneanu”, dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, navele purtătoare de rachete „Lăstunul” și „Zborul”, precum și remorcherul maritim „Viteazul” vor executa trageri cu sisteme de artilerie și antisubmarin, exerciții de luptă la suprafață, de căutare și salvare pe mare, de remorcare, de reaprovizionare și de monitorizare a traficului naval, iar elicopterul Puma Naval IAR-330 va asigura secvențele de luptă aeriană și va pune în aplicare procedurile de localizare a unui submarin inamic.

Activitatea constituie cel mai amplu exercițiu național desfășurat de Forțele Navale Române în anul de instrucție 2020 și are drept scop confirmarea capacității de reacție a acestei categorii de forțe armate prin executarea misiunilor planificate.

Cooperare militară navală în Marea Ionică

Totodată, pe lângă exercițiul tactic de luptă „Shield Protector 20”, care se va desfășura în raioanele maritime de instrucție din vestul Mării Negre, trebuie să menționăm și faptul că nava militară „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a plecat luni, 15 iunie, din portul militar Constanța spre Golful Patras, Marea Ionică, unde va participa la Exercițiul multinațional de luptă contra minelor „ARIADNE 20”, organizat de Forțele Navale Elene, în scopul consolidării, cooperării și creșterii interoperabilității cu structuri NATO specializate în domeniul luptei contra minelor din Bulgaria, Grecia, Italia, Spania și Turcia.

Secvențele de instruire planificate sunt de tip întrunit, forțe navale -

forțe aeriene, în care nava maritimă hidrografică românească va asigura suportul informațional integrat și cercetarea hidrografică subacvatică, necesare pentru lupta contra minelor. Nava este comandată de locotenent-comandorul Laurențiu Toma și are un echipaj alcătuit din 52 marinari militari.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si distrugatorul Basescu nu participa la exercitiul naval al NATO ? Dupa ce a facut praf toata flota comerciala si de pescuit oceanic ar trebui sa-i dam post mortem numele lui unei barci de 6 persoane, in memoriam, derbedeu nemernic care a facut praf peste 300 de nave comerciale si intreg personalul navigant maritim. Piei Satana in apele marii sa te manance rechinii os cu os.
2
0
ARMATA.....CRIMINALII DELFINILOR,cu bombele si grenadele submarine.
1
3
CATUNEANU BUN CART INAINTE
2
1
Rusine oricum, cred ca si piratii aia somalezi pot cuceri navele astea.
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272