REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Marion Cotillard va fi recompensată cu un premiu onorific la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian

Marion Cotillard va fi recompensată cu un premiu onorific la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian

Replica API 26 august 2021 | 00:00 519

Actriţa franceză Marion Cotillard va fi recompensată cu un premiu pentru întreaga sa carieră, luna viitoare, la Festivalul de Film de la San Sebastian din Spania, au anunţat marţi organizatorii evenimentului, citaţi de AFP și Agerpres.

Marion Cotillard

"Una dintre actriţe franceze contemporane cele mai cunoscute la nivel internaţional va primi un premiu Donostia la cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de la San Sebastian", se arată într-un comunicat emis de organizatori.

Premiul va fi acordat actriţei la data de 17 septembrie, în timpul ceremoniei de deschidere.

Premiul Donostia (numele basc al San Sebastian, oraş balnear din nordul Spaniei) a fost acordat pentru prima dată în 1986.

Printre personalităţile cărora le-a fost atribuit anterior acest trofeu se numără Meryl Streep, Richard Gere şi Robert De Niro.

Organizatorii festivalului şi-au justificat decizia prin faptul că Marion Cotillard "a strălucit într-o manieră intensă în producţiile europene şi americane, interpretând roluri dramatice, comice şi de acţiune cu la fel de mult talent".

Actriţa, în vârstă de 45 de ani, a devenit o vedetă de talie mondială datorită interpretării lui Edith Piaf în filmul "La vie en rose" ("La Môme") din 2007, care i-a adus o ploaie de trofee: Oscar, Globul de Aur, Bafta şi César.

Premiul Donostia va fi, de asemenea, înmânat anul acesta unui actor, starul hollywoodian Johnny Depp, pentru întreaga sa carieră. Această decizie a stârnit unele controverse, interpretul lui Jack Sparrow din "Piraţii din Caraibe" fiind angrenat într-un proces recent contra unui tabloid din Marea Britanie care l-a acuzat că ar fi avut un comportament abuziv faţă de fosta sa soţie, Amber Heard. Actorul a pierdut procesul, ceea ce i-a pătat reputaţia.

Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, creat iniţial pentru a recompensa filmele în limba spaniolă, a devenit un eveniment major în lumea cinematografiei.

A 69-a ediţie a festivalului va avea loc în perioada 17-25 septembrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212