REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Marius Budăi: Dacă nu era PSD la guvernare, nu existau majorări

Marius Budăi: Dacă nu era PSD la guvernare, nu existau majorări

A.F. 24 noiembrie 2022 | 00:00 684

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că, ”dacă nu era PSD la guvernare nu existau majorări” de venituri pentru populaţia vârstnică a României, el susţinând că declaraţia sa nu reprezintă publicitate politică, fiind ”simplul adevăr”.

Marius Budăi

”Dacă nu era PSD la guvernare, nu existau majorări. Atât s-a putut: zero emisiuni (în care foştii miniştri ai Muncii din guvernarea PNL-USR să discute despre majorări de pensii - n.r.) şi a trebuit să vină PSD în Guvern ca să existe majorări de venituri, dar şi măsuri de sprijin. Nu e PR politic, este simplul adevăr. Şi aici, măsurile de sprijin au venit pe două căi: şi economic, şi social. Cam asta cred că este esenţa a ceea ce discutăm. Eu vreau să salut decizia liderilor şi să salut chiar înţelegerea celor trei lideri – Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Kelemen Hunor – şi faptul că am ajuns astăzi, după discuţii îndelungi, să prezentăm oamenilor ceea ce se întâmplă”, a afirmat ministrul Muncii, marţi seară, la România TV, anunță news.ro.

El a prezentat din nou majorările de pensii şi măsurile de sprijin pentru persoanele cu venituri reduse şi impactul bugetar aferent acestor măsuri.

”Viziunea PSD a fost tot timpul şi de când am prezentat această viziune şi am fost delegat de preşedintele partidului, de întreg PSD, să prezint acele măsuri, au fost despre salariul minim şi despre majorări de venituri suplimentare pentru categoriile vulnerabile”, a adăugat ministrul.

Marius Budăi a precizat că, în conformitate cu legislaţia care prevedea majorarea de 40% a pensiilor, valoarea punctului de pensie trebuia să fie fie 1.775 de lei.

”Aş fi vrut să mai spun aşa: că în conformitate cu Legea 127 - acea majorare de 40% care, după ce a picat PSD de la guvernare, nu a mai fost dată - trebuia să ajungă la 1.775 de lei valoarea punctului de pensie. În acest moment, cu aceste majorări, noua valoare a punctului de pensie va fi de 1.784 de lei, îndeplinindu-ne astfel ceea ce am scris şi am spus pentru seniorii României”, a adăugat ministrul Muncii, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare nesimtit esti mai Budai,adica dupa ce urla un PSDist ca descreeratu ca salariile primarilor sunt prea mici si copiii lor mor de foame pt.ca sa justifice marirea salariilor personalului administrativ cu 25% cu toate ca aia nu stau doar in salariu si atunci nu au fost discutii intre PSD;PNL si UDMR iar acum dapa ce s-a vorbit toata vara despre pensiile astea tu te lauzi ca fara PSDisti nu se mareau pensiile,cand inflatia la alimente,curent,caldura,adica la produsele fara de care un om nu poate trai este de 40 % voi ati marit cu 12,5%,coborati ma odata cu picioarele pe pamant caci nu ati dat nici cat ati luat de la oameni,despre ce marire vorbesti mai BUDIGA.!!!?.
4
0
bai e dus Orban a marit pensile cu 14 %
2
0
pomenile se duc instant in inflatie.psd trebuia sa faca investitii,sa creeza locuri de munca,nu sa dea pomana betivilor si ttiganilor,ba budai,bouare!
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614