REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Marius Budăi, mesaj pentru PNL: „Faptul că ați pus în pericol Legea pensiilor, mi se pare impardonabil”

Marius Budăi, mesaj pentru PNL: „Faptul că ați pus în pericol Legea pensiilor, mi se pare impardonabil”

Victor ROTARU 14 noiembrie 2023 | 00:00 214

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, le-a transmis liberalilor că este impardonabil faptul că au pus în pericol Legea pensiilor și că au ales să lupte ”contra părinților și bunicilor noștri”.

Marius Budai, mesaj pentru PNL: „Faptul ca ati pus in pericol Legea pensiilor, mi se pare impardonabil”Marius Budăi

”Ceea ce ați făcut acum două zile, dragi colegi liberali, prin punerea în pericol a Legii pensiilor, mi se pare impardonabil. Pur și simplu ați ales să luptați contra părinților și bunicilor noștri.

Mă gândeam că după doi ani de guvernare alături de PSD ați ieșit din logica lui “nu se poate” și “nu am” și v-ați dat seama că dacă vrei și mai și depui efort se pot găsi soluții.

Oare nu sunteți de acord cu majorarea pensiilor și cu eliminarea acelui nedrept procent de 9,4%? Eu știu cel mai bine de ce vă adresez această întrebare, doar mi-ați cerut demisia când mă băteam, susținut de PSD, să eliminăm acest proiect, dar și când, în 2022, vă propuneam soluțiile PSD pentru majorarea pensiilor. Atunci v-am înțeles, erați după o guvernare strict de dreapta, PNL-USR, când în anul 2021 nu ați acordat nici măcar un leu majorare la pensii, dar acum chiar nu vă înțeleg. Nu sunteți de acord cu principiul: pentru muncă egală, pensie egală? Nu sunteți de acord cu echitatea și cu solidaritatea?

Nu sunteți de acord cu încurajarea muncii și cu faptul că ne dorim să acordăm punctaj suplimentar pentru fiecare an de vechime realizat peste stagiul de 25 de ani? Nu sunteți de acord cu redefinirea gradelor de invaliditate, pentru a se da posibilitatea desfășurării unor activități profesionale și a permite cumulul pensiei de invaliditate cu veniturile din aceste activități? Nu sunteți de acord ca pentru orice grad de invaliditate, în funcție de natura afectării capacității de muncă și tipul raportului de muncă, capacitatea de muncă să poată fi considerată păstrată pentru anumite activități profesionale, la propunerea medicului expert?”, a transmis Marius Budăi, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tiripliciu' ăsta iar scoate capul ca șarpele la drumul mare ?
1
1
budai care vreo 2 ani in fiecare sara anunta la tv ca recalcularea pensiilor a ajuns la 95 % din dosare , iar acum noua ministreasa anunta de vreo 6 luni ca sunt tot la 95 % dosare recalculate . vai de mama specialistilor care tot recalculeaza . un dosar corect ca documente il recalculezi in 10 min , deci un specialist poate recalcula singur in 8 ore / zi de lucru 10 de dosare de pensii , in 20 de zile adica o luna zile lucratoare 200 de dosare . sunt mii de angajati la casele de pensii . calculati productivitatea la 1000 angajati intr o luna ......
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468