REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Marius Budăi: "Parlamentarii nu vor avea salariile mărite"

Marius Budăi: "Parlamentarii nu vor avea salariile mărite"

Redacție 27 septembrie 2022 | 00:00 375

Marius Budăi, ministrul Muncii, a adus clarificări privind votul din Senat legat de creșterea salariilor parlamentarilor. "Nu vor avea salariile majorate. Ăsta este adevărul acum", dă asigurări ministrul.

Marius Budăi

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 92 de voturi "pentru, 22 "împotrivă" şi patru abţineri, un proiect legislativ prin care demnitarii şi aleşii locali urmează să primească indemnizaţii mărite.

Potrivit senatorilor UDMR Turos Lorand şi Fejer-Laszlo Odon, autorii amendamentul admis la comisia de specialitate şi adoptat în plen, scopul urmărit este de "eliminare ai inechităţilor existente în acest moment". Senatul este prima Cameră legislativă sesizată.

Întrebat despre acest demers, Marius Budăi, ministrul Muncii, a adus o serie de clarificări.

"Nu au crescut veniturile demnitarilor. Să punem adevărul acolo unde este. A fost o discuție pe un amendament, pe care eu personal nu l-am văzut, la Senat. Am văzut poziția fermă a lui Marcel Ciolacu.

Deci la momentul actual când vorbim demnitarii nu au salariile crescute. Şi nu le vor avea.

Oameni au fost informați eronat voit de alți politicieni. Nu vor avea salariile majorate. Ăsta este adevărul acum.

Adevărul este unul simplu: astăzi nu avem majorate salariile şi nu le vom avea nici în viitorul apropiat.

În actuala sesiune parlamentară, care înseamnă până la 31 decembrie, salariile demnitarilor nu se vor majora. Şi dacă încălzește pe cineva nici pe următorii 20 de ani", a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, scrie antena 3.

PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor

„PSD va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

Dacă în privința acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor și altor șefi de instituții publice o astfel de măsură ar fi neadecvată, în actualul context economic”, potrivit unui comunicat de presă.

Social-democrații amintesc că, la votul din Senat, au atras atenția asupra acestui aspect chiar prin intervenția liderului grupului senatorilor social-democrați, Radu Oprea: „Propunerea Partidului Social Democrat în Guvernul României va fi ca din Anexa IX să fie supus acestei reglementări doar punctul C”, respectiv punctul care se referă strict la aleșii locali.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614