REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Marius Onicel a scăpat de condamnare pentru că... nu a fost citat unde trebuie

Marius Onicel a scăpat de condamnare pentru că... nu a fost citat unde trebuie

Replica API 20 august 2022 | 00:00 1990

Marius Onicel a fost condamnat la 5 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Sentința a fost dată de Judecătoria Mangalia, pe 26 noiembrie 2022 și nu a fost definitivă. În urma judecării apelului de către Curtea de Apel Constanța, pe 18 august 2022, judecătorii au hotărât desființarea în integralitate a sentinței de fond și trimiterea cauzei spre rejudecare primei instanțe. Motivul este greşita citare şi comunicare a sentinţei penale apelate faţă de locuinţa efectivă a inculpatului situată în străinătate, astfel că acesta nu s-a putut prezenta la proces.

Imagini de la un scandal în care a fost implicat şi Onicel

Prin rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 07.04.2021, în dosarul înregistrat pe rolul acestei instanţe la data de 13.04.2021, s-a dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, între care și Marius Onicel – cercetat în stare de libertate cu privire la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor, prev. de art. 342 alin. 2 din Codul penal. În cuprinsul actului de sesizare s-a arătat că, la data de 10.01.2020, în baza mandatului de percheziţie domiciliară nr. 2, emis la data de 9.01.2020 de Tribunalul Constanţa, a fost efectuată o percheziţie la imobilul unde locuia inculpatul Marius Onicel. În timpul efectuării percheziţiei, lucrătorii de poliţie, au găsit în hol, pe raftul unui dulap, într-o borsetă, un revolver model Detective Spet, calibru 9 mm, şi un număr de 3 cartuşe cu gaz nepercutate şi 2 tuburi percutate. Inculpatul a declarat că, l-a găsit în urmă cu doi ani, în timp ce alerga singur pe malul mării, în Vama Veche. Marius Onicel, parte din clanul Onicel, cunoscut ca fiind implicat în infracționalitatea de tip organizat fiind cercetat de către DIICOT pentru fapte de constituire a unui grup infracțional organizat, a fost condamnat la 5 luni cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Magistrații Curții de Apel Constanța au decis desființarea în integralitate a sentinței de fond și trimiterea cauzei spre rejudecare primei instanțe. Motivul este greşita citare şi comunicare a sentinţei penale apelate faţă de locuinţa efectivă a inculpatului situată în străinătate, astfel că acesta nu s-a putut prezenta la proces. Sentința a fost dată pe 18 august 2022 și este definitivă.

Despre clanul Onicel

Cristian Gheorghe Onicel este o mai veche ”cunoștință” a oamenilor legii. Acesta a fost cercetat în mai multe dosare penale, ajungând la închisoare. Spre exemplu, pe vremea când avea doar 16 ani, a fost cercetat pentru viol. Totul s-a petrecut în 2004. Mai exact, în ianuarie 2004, Cristian Gheorghe Onicel a cunoscut-o la o sală de forţă din Mangalia pe Ionela C., în vârstă de 13 ani. S-au împrietenit, iar la scurt timp el i-a propus fetei să întreţină relaţii sexuale, lovindu-se de un refuz. La scurt timp, în timp ce Ionela se afla la o sală de internet cu nişte prietene, Onicel, alături de Răzvan Viorel Amarie şi Laurenţiu Mădălin Răguşilă le-au propus fetelor să vină cu ei la domiciliul lui Daniel Nicula. Au fost refuzaţi, dar Ionela a fost ameninţată cu bătaia, motiv pentru care s-a trezit în respectivul imobil, unde indivizii au violat-o. Totul a ieşit la iveală după câteva săptămâni, când fata a prins curaj să povestească prin ce a trecut. În timpul cercetărilor, oamenii legii au descoperit că tinerii au mai violat o adolescentă imediat după aceea, fiind vorba de Georgiana Alexandra C., care avea atunci tot 13 ani. Pe tot parcursul anchetei, ei au negat că ar fi vinovaţi. Nici Daniel Onicel nu este mai breaz. Și el a fost cercetat în mai multe dosare, inclusiv pentru proxenetism. Spre exemplu, în 2011 era arestat și extrădat. Mai exact, se pare că era liderul unei grupări infracționale din Italia, care se ocupa cu prostituția. La fel și în 2008, când ar fi avut o rețea similară în Spania. Marius Onicel pare a fi cel mai ”cuminte” dintre cei doi, fiind implicat și el împreună cu frații săi în mai multe dosare, dar și într-un dosar care a implicat arme de foc, la Mangalia.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si care este problema daca un i*******r nu a fost citat la adresa corecta,luati legatura cu politia pentru ca sa fie gasit si adus la tribunal sa raspunda pentru fapta pentru care este acuzat;unde ati mai pomenit voi asha ceva"nu a fost gasit la adresa corecta deci scapa de judecata",adica redactarea gresita a unei adrese il absolva pe un i*******r de fapta pentru care trebuie sa raspunda in fatza legi.
0
0
Fenomenul clanurilor a aparut si inflorit pe vremea lui pescaru. pescaru cu nitoi au profitat si incurajat clanismul tataro romalesc in Mangalia si imprejurimi. De coruptii sistemului am scapat dar de clanurile dafinilor si nuridinilor nu vom scapa niciodata
0
0
de ce nui castreaza p violatori
1
0
virgil stoian esti p***t rau , sentinta data pe 26 noiembrie 2022 si apel pe 18 august 2022
1
0
Si cine raspunde? Grefierul?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108