REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Marius Popa a câştigat cursa pentru şefia Serviciului de Medicină Legală Constanţa

Marius Popa a câştigat cursa pentru şefia Serviciului de Medicină Legală Constanţa

Replica API 20 ianuarie 2016 | 00:00 472

Numire de la 1 februarie

Numire de la 1 februarie

Marius Popa

Marius Popa a câştigat concursul pentru ocuparea postului de medic şef al Serviciului de Medicină Legală Constanţa. În cursul zilei de marţi, 19 ianuarie, a avut loc evaluarea dosarelor şi proba practică, Popa obţinând 319 puncte. Cel mai probabil, acesta va fi învestit în funcţie cu 1 februarie anul curent. Totodată, precizăm că la concurs a participat şi medicul Mihai Onciu. „Astăzi (19 ianuarie - n.r.) a fost concursul, numirea probabil că se va face cu 1 februarie, după cum va hotărî comisia”, a declarat, pentru „Replica”, medicul Marius Popa.

Amintim că apele tulburi au tot fost prezente la Serviciul de Medicină Legală Constanţa, iar în martie 2015 nemulţumirile ieşeau la suprafaţă şi asta după ce concursul de ocupare a postului de conducere tot fusese amânat şi programat pentru perioada 16 - 17 martie 2015. Însă, şi la acea dată circulau zvonuri că s-ar fi „strecurat” ilegalităţi. „A fost o tentativă de organizare a concursului prin vara anului 2014. A fost publicat articolul în Viaţa Medicală, care a apărut în mai. Aveau termen 90 de zile să susţină concursul. L-au anunţat, au stabilit comisia, tot, şi cu două zile înainte de susţinerea lui am fost anunţat că se amână, pe motiv că o persoană a contestat ceva. L-au amânat dar au depăşit cele 90 de zile legale.

Au reluat procedura de organizare a concursului. Au publicat iar, pe 19 decembrie, articolul în Viaţa Medicală, urmând să se susţină concursul în decursul celor 90 de zile prevăzute de lege”, a declarat medicul primar legist Marius Popa la acea dată. Numai că nici de data aceasta lucrurile nu au fost tocmai în regulă. „Singura hârtie oficială pe care am primit-o a fost la data de 12 martie (2015 - n.r.), cu 4 zile înainte de concurs. Problema este că nu s-au respectat multe prevederi legale, cum ar fi că nu s-a anunţat cu minim 30 de zile înainte, aşa cum este prevăzut în lege.

Mai mult decât atât, au format o comisie de concurs, pentru probele a doua şi a treia, unde au pus din partea reţelei de Medicină Legală un medic primar legist de la Craiova, care nu are grad didactic. Avem o ierarhie profesională stabilită prin lege, unde este speficiat faptul că la grade profesionale egale se va ţine cont de gradele didactice. Noi, cei doi candidaţi, eu (conferenţiar) şi Mihai Onciu (şef de lucrări), suntem cu grade universitare, iar Spitalul Judeţean Constanţa a hotărât să pună în comisie un medic primar, cu o pregătire profesională inferioară. Acest lucru este în afara legii dar este şi în afara bunului simţ”, ne-a mai spus medicul Popa în martie 2015. Astfel, concursul s-a ţinut la începutul anului 2016.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272